9 μυστικά για επιτυχημένες πανεπιστημιακές σπουδές

3
9 μυστικά για επιτυχημένες πανεπιστημιακές σπουδές

Πηγαίνετε την εκπαίδευσή σας στο επόμενο επίπεδο; Η προσαρμογή στις πανεπιστημιακές σπουδές μπορεί να είναι συντριπτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πετύχετε.

Η Χίρα σπούδασε στο ΣΤΟ Queen’s University Belfast; αυτή μοιράζεται τις συμβουλές της για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ακαδημαϊκή σας εμπειρία.

Χίρα Χαρούν

1. Προγραμματίστε τη μέρα σας κάθε βράδυ και τηρήστε το πρόγραμμα το επόμενο πρωί

Ο προγραμματισμός δεν σας βοηθά μόνο να θέσετε ξεκάθαρους στόχους, αλλά και να κάνετε τη ρουτίνα σας πολύ πιο οργανωμένη, διαχειριζόμενοι τον χρόνο σας έξυπνα.

Πιστέψτε με, το να μάθετε να διαχειρίζεστε το χρόνο σας θα σας βοηθήσει σε όλη σας τη ζωή!

Μόλις σημειωθούν τα πάντα, υπάρχει μια αίσθηση κινήτρου που σας κάνει να εργαστείτε σκληρά.

Κορυφαία συμβουλή: χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο ή ένα πρόγραμμα σχεδιασμού και σημειώστε το με όλα τα σημαντικά πράγματα με τη σειρά.

Σχεδιασμός ημερολογίου

2. Γράψε σημειώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Το να γράφετε σημειώσεις σας βοηθά να ανακαλέσετε τη διάλεξή σας ξανά στον εγκέφαλό σας ενώ μελετάτε για ένα τεστ/εξεταστική.

Είτε πρόκειται για σύντομες σημειώσεις είτε απλώς για μια υπόδειξη της ιστορίας που σας είπε ο δάσκαλός σας για να εξηγήσει ένα συγκεκριμένο θέμα, κάθε κομμάτι βοηθάει.

Μια κινέζικη παροιμία εξηγεί τη σημασία των σημειώσεων, λέγοντας ότι αν δείτε κάτι ή το επαναλάβετε δυνατά, μπορεί να το ξεχάσετε.

Ωστόσο, αν δεις κάτι, το επαναλάβεις και το σκαρίψεις κάπου, τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να το ξεχάσεις.

Κρατώντας σημειώσεις στην τάξη

3. Κάντε ερωτήσεις

«Αυτοί που κάνουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος μπορεί να μοιάζουν με φα ολ για 5 λεπτά, αλλά όσοι δεν ρωτούν, μένουν ανόητοι για μια ώρα», οπότε γιατί να μην κάνετε απλώς την ερώτηση και να ξεκαθαρίσετε τη σύγχυσή σας;

Σηκώστε το χέρι σας για μια ερώτηση

4. Σταμάτα να αφήνεις τα πάντα στην 23η ώρα!

Το να μελετάς μια μέρα πριν από τις εξετάσεις είναι πραγματικά συνηθισμένο, αλλά είναι επίσης ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Ακόμα κι αν καταφέρετε να πάρετε έναν καλό βαθμό μετά από μια ολονύκτια μελέτη, σίγουρα δεν θα καταφέρετε ποτέ να πάρετε έναν εξαιρετικό βαθμό.

Η ολονύκτια μελέτη διατηρείται στον εγκέφαλό σας μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα. Εάν θέλετε πραγματικά να το κάνετε να κολλήσει, πρέπει να συνεχίσετε να το αναθεωρείτε κάθε μέρα. Τουλάχιστον μετά από κάθε λίγες μέρες!

Διαδώστε την εργασία σας και αναθεωρήστε το υλικό της τάξης πολλές φορές.

Κοιμηθείτε στο γραφείο σας

5. Αναθεωρήστε τι συνέβη στην τελευταία τάξη και διαβάστε περαιτέρω

Είναι πολύ καλή ιδέα να αναθεωρήσετε τη δουλειά που κάνατε στο τελευταίο μάθημά σας.

Δεν θα χρειαζόταν σχεδόν 15 λεπτά, αλλά θα τα θυμάται όλα.

Μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που μπορεί να κάνει ο δάσκαλός σας ή μπορείτε να περάσετε ένα τεστ έκπληξη με αυτό.

Εάν θέλετε πραγματικά να διαπρέψετε στην τάξη, τότε αφιερώστε επιπλέον 15 λεπτά και διαβάστε μπροστά.

Η ανάγνωση θεμάτων προτού τα μελετήσετε στην τάξη κάνει θαύματα. Θα συνειδητοποιήσετε πόσο απλά είναι στην πραγματικότητα όλα και ο δάσκαλός σας θα σας αγαπήσει απόλυτα επειδή είστε το «πιο έξυπνο παιδί».

Προπαρασκευαστική ανάγνωση

6. Βρείτε ένα άνετο μέρος για μελέτη

Εκεί που σκοπεύετε να μελετήσετε θα πρέπει να είναι καθαρό, με καλό φωτισμό και λίγους περισπασμούς.

Κρατήστε μαζί σας σοκολάτα και ένα μπουκάλι νερό, καθώς βοηθά στην παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλό σας και η σοκολάτα διατηρεί την ενέργεια.

Instagram Study Space Inspiration

7. Κάντε μικρά διαλείμματα

Τα διαλείμματα σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να συγκεντρωθείτε ενώ μελετάτε.

Λέγεται ότι είναι μια υγιής μελέτη όταν μελετάται με ένα διάλειμμα 10 λεπτών μετά από κάθε 45 λεπτά.

Η μνήμη σας διατηρεί τις πληροφορίες που μελετάτε στην αρχή και στο τέλος, καλύτερα από ό,τι στη μέση.

Είτε κάντε λίγη άσκηση στο διάλειμμα ή απλά κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να μην σκέφτεστε τίποτα σε αυτό το διάστημα. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε καμία τεχνολογία.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις επιθυμίες σας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πιστέψτε με, το να προλάβετε το τηλέφωνό σας δεν βοηθά να χαλαρώσετε το μυαλό σας. Αντίθετα, μπορεί να σε κάψει.

Κάντε ένα διάλειμμα και διαλογιστείτε

8. Κοιμηθείτε πολύ

Ένα από τα πιο ζωτικά πράγματα για να διασφαλίσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής στη μελέτη είναι να βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε 8 ώρες.

Ύπνος ολόκληρες 8 ώρες

Λιγότερος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του εγκεφάλου σας. Για να παραμείνετε υγιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να βάλετε τον ύπνο ως προτεραιότητα.9. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Αποκτήστε ένα νέο ρούχο ή μια νόστιμη απόλαυση.

Αυτό σας βοηθά να παρακινήσετε να μάθετε όλο και περισσότερα και το σνακ θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε για το επόμενο μέρος της συνεδρίας μελέτης σας!

Νέα ρούχα ως κίνητρο σπουδών

Πώς κρατάτε την κορυφή των σπουδών σας; Αφήστε μας τις συμβουλές σας στα σχόλια.

Γιατί να μην ξεκινήσετε με τη δημιουργία της τέλειας ζώνης μελέτης ή να γίνετε έξυπνοι στην κουζίνα με τις συμβουλές μας για το φαγητό για επιτυχία;

Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε συνδεδεμένοι με το ΣΤΟ Queen’s University Belfast φοιτητικό δίκτυο Facebook, YouTube, Κελάδημα και Ίνσταγκραμ.

Schreibe einen Kommentar