Το Leeward Renewable Breaks Ground σε 200 MW Horizon Solar Project στο Τέξας

8
Το Leeward Renewable Breaks Ground σε 200 MW Horizon Solar Project στο Τέξας

Leeward Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (LRE) ξεκίνησε την κατασκευή του έργου Horizon Solar ισχύος 200 MW κοντά στην πόλη Pearsall στην κομητεία Frio του Τέξας. Το έργο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία έως το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την κατασκευή του έργου μας Horizon Solar», λέει ο Omar Aboudaher, αντιπρόεδρος ανάπτυξης της LRE. «Σήμερα σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της ηλιακής εγκατάστασης του Τέξας 200 MW, φέρνοντας την LRE ένα βήμα πιο κοντά στην παροχή καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας. Ευχαριστούμε την κοινότητα και τους αξιωματούχους της κομητείας Frio για την υποστήριξή τους και προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία.»

«Το έργο Horizon Solar αντιπροσωπεύει σημαντική πρόοδο για την κομητεία Frio», δηλώνει ο Arnulfo C. Luna, δικαστής της κομητείας Frio. «Ο οικονομικός αντίκτυπος στην κομητεία και στα σχολεία μας θα κάνει πραγματική διαφορά στην κοινότητά μας. Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την Horizon Solar στην κοινότητά μας.”

Η LRE ανακοίνωσε προηγουμένως τέσσερις συμφωνίες αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διάρκειας 15 ετών με την Verizon Communications Inc. μέσω των οποίων η Verizon θα αγοράζει την ενέργεια που παράγεται στο Horizon Solar, επιπλέον της ενέργειας που παράγεται από άλλα τρία έργα LRE. Η Horizon Solar θα παρέχει επίσης αξιόπιστη, ανανεώσιμη ενέργεια και θα αντισταθμίσει τις ισοδύναμες εκπομπές περισσότερων από 40.000 κατά μέσο όρο νοικοκυριών στο Τέξας. Το έργο θα περιλαμβάνει ηλιακά εξαρτήματα από εταιρείες με έδρα την Αμερική, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών μονάδων από την First Solar και έξυπνων λύσεων ηλιακών ανιχνευτών από τη NexTracker.

«Στη Verizon, δεσμευόμαστε να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη μέσω αποδεδειγμένων βιώσιμων και κοινωνικά υπεύθυνων στρατηγικών και προγραμμάτων», σχολιάζει ο James Gowen, επικεφαλής βιωσιμότητας της Verizon και ανώτερος αντιπρόεδρος της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. «Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στη δουλειά μας με την LRE βοηθά στη δημιουργία ενός πιο πράσινου δικτύου ενέργειας στις ΗΠΑ και η εγκατάσταση του έργου Horizon Solar είναι ένα άλλο βασικό συστατικό στο δρόμο μας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών στις άμεσες δραστηριότητές μας έως το 2035».

Μόλις ολοκληρωθεί αργότερα το επόμενο έτος, το Horizon Solar θα είναι το δεύτερο επιχειρησιακό ηλιακό έργο της LRE στο Τέξας, όπου η εταιρεία εκμεταλλεύεται επί του παρόντος το έργο Barilla Solar ισχύος 30 MW. Συνολικά, η LRE θα έχει πάνω από 1.200 MW συμβατικών ηλιακών έργων σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2023 και έχει περίπου 16 GW ηλιακών έργων σε ανάπτυξη και κατασκευή.

Schreibe einen Kommentar