Το Friends Are Friends Forever του Dane Liu, εικονογράφηση της Lynn Scurfield

1
Το Friends Are Friends Forever του Dane Liu, εικονογράφηση της Lynn Scurfield

Εκδόθηκε από τον Henry Holt and Co.

Friends Are Friends, Forever: Liu, Dane, Scurfield, Lynn: 9781250778185: Amazon.com: Books
Οι φίλοι είναι φίλοι, για πάντα

Περίληψη: Η Dandan ανακαλύπτει ότι η οικογένειά της μετακομίζει λίγες μέρες πριν από τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Αυτή και η καλύτερή της φίλη Yueyue προσπαθούν να απολαύσουν κάθε στιγμή της γιορτής. Γεμίζουν τον εαυτό τους με τα νόστιμα ζυμαρικά της Nainai. Όταν οι μεγάλοι αρχίζουν να παίζουν χαρτιά, τα δύο κορίτσια φτιάχνουν κόκκινες χάρτινες νιφάδες χιονιού, τις βάζουν σε ταψιά με νερό και τις βάζουν έξω, όπου βλέπουν πυροτεχνήματα στον νυχτερινό ουρανό. Το επόμενο πρωί, κρεμούν τις παγωμένες νιφάδες χιονιού τους από τα δέντρα και ο Yueyue δίνει στον Dandan κόκκινο χαρτί για να πάρει μαζί της. Η Νταντάν αγωνίζεται στο νέο της σπίτι, νιώθοντας μοναξιά καθώς προσπαθεί να μάθει αγγλικά. Οι συμμαθητές της γελούν μαζί της όταν φοράει ένα μεταξωτό φόρεμα στα γενέθλιά της, αλλά ένα κορίτσι, η Χριστίνα, κάνει κομπλιμέντα για το φόρεμα. Σύντομα τα δύο κορίτσια γίνονται φίλες και ο Νταντάν προσκαλεί τη Χριστίνα για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Βγάζει το δώρο του Yueyue και τα κορίτσια φτιάχνουν νιφάδες χιονιού και τις βάζουν στην κατάψυξη. Το επόμενο πρωί, τα κρεμούν σε ένα δέντρο έξω και ο Dandan θυμάται τα λόγια του χωρισμού του Yueyue: «Οι φίλοι είναι φίλοι για πάντα». Περιλαμβάνει ένα σημείωμα συγγραφέα σχετικά με τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά και τις δικές της εμπειρίες μετακίνησης από την Κίνα στις ΗΠΑ και οδηγίες για την κατασκευή νιφάδων χιονιού. 40 σελίδες? ηλικίες 4-8.

Πλεονεκτήματα: Μια συγκινητική ιστορία μετανάστευσης και αγαπημένων φιλιών στο παλιό σπίτι και στο νέο, ακριβώς στην ώρα της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς (σήμερα). Οι εικονογραφήσεις σε στυλ καρτούν προσθέτουν μια ανάλαφρη νότα.

Μειονεκτήματα: Τα παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να κόψουν χαρτί που έχει διπλωθεί τέσσερις φορές, σύμφωνα με τις οδηγίες για τη νιφάδα χιονιού.

Schreibe einen Kommentar