Το Fort Bragg εγκαθιστά μεγάλη πλωτή ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας με την Ameresco

3
Το Fort Bragg εγκαθιστά μεγάλη πλωτή ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας με την Ameresco

Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό εργοστάσιο της Νοτιοανατολικής Αμερικής θα παράγει ενέργεια σύντομα στο Fort Bragg του Στρατού των ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα μετά από μια σημαντική σύμβαση παροχής ενέργειας κοινής ωφέλειας με Duke Energy και τον κύριο ανάδοχό της, Αμερέσκο.

Η ηλιακή εγκατάσταση 1,1 MW αποτελεί μέρος μιας σύμβασης 36 εκατομμυρίων δολαρίων που επικεντρώθηκε στην ενεργειακή ανθεκτικότητα και ασφάλεια στο Fort Bragg, συμπεριλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού των υποδομών, του φωτισμού και της αναβάθμισης νερού, της θέρμανσης, του εξαερισμού και κλιματισμού και βελτιώσεων του συστήματος λέβητα.

«Η δουλειά της Duke Energy με το Fort Bragg θα οδηγήσει σε καλύτερη ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση κόστους στη βάση», λέει ο Brian Savoy, επικεφαλής στρατηγικής και εμπορικός διευθυντής της Duke Energy. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε να τεθεί το Fort Bragg στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω αυτής της μοναδικής πλωτής ηλιακής εγκατάστασης».

Το πλωτό ηλιακό σύστημα κατασκευάστηκε στη λίμνη Big Muddy που βρίσκεται στο Camp Mackall. Το Fort Bragg θα είναι ιδιοκτήτης και εκμετάλλευση του ηλιακού συστήματος.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη σχέση μας με τον Duke Energy και τον Ameresco», σχολιάζει ο συνταγματάρχης Scott Pence, διοικητής φρουράς για το Fort Bragg. «Με αυτό το σύστημα, τη μεγαλύτερη πλωτή ηλιακή συστοιχία στα Νοτιοανατολικά, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ενεργειακή ανθεκτικότητα στις επιχειρήσεις του Fort Bragg μέσω βιώσιμων πόρων. Με αυτή τη συνεργασία, το Fort Bragg όχι μόνο διαθέτει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και ενεργειακή ασφάλεια που θα είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνέχιση της αποστολής της εγκατάστασης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος».

Η πλωτή ηλιακή εγκατάσταση συνδυάζεται με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 2 MW. Το σύστημα θα παρέχει ρεύμα στο Fort Bragg από το τοπικό δίκτυο και θα παρέχει ισχύ κατά τη διάρκεια διακοπών ηλεκτρικής λειτουργίας.

«Η ευκαιρία να εφαρμόσουμε αυτήν την καινοτόμο χρήση τεχνολογίας καθαρής ενέργειας για μια στρατιωτική βάση τόσο αξιοσημείωτη όσο το Fort Bragg ήταν μια ευκαιρία στην οποία η ομάδα μας της Federal Solutions ενθουσιάστηκε να ηγηθεί», δηλώνει η Nicole Bulgarino, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ameresco και γενικός διευθυντής της Federal Solutions. «Το ολοκληρωμένο πλωτό ηλιακό σύστημα – ακόμα υποχρησιμοποιημένη τεχνολογία στις ΗΠΑ – θα διασφαλίσει την αποστολή του Στρατού με καθαρή ενέργεια. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με τη Duke Energy και το Fort Bragg, εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε πρόσθετες ευκαιρίες τελευταίας τεχνολογίας για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της εγκατάστασης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της.»

«Αυτό το έργο εκπληρώνει τη δέσμευση που αναλήφθηκε στη Στρατηγική μας για το Κλίμα του Στρατού μας για αύξηση της ανθεκτικότητας παρέχοντας καθαρή ενέργεια και μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», προσθέτει η Rachel Jacobson, βοηθός γραμματέας του Στρατού για εγκαταστάσεις, ενέργεια και περιβάλλον. «Όταν συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και βιομηχανία για να προωθήσουμε την ενεργειακή ανθεκτικότητα ενώ παράλληλα τροφοδοτούμε το τοπικό δίκτυο, είναι μια νικηφόρα λύση σε όλους τους τομείς».

Schreibe einen Kommentar