Το ηλιακό μικροδίκτυο πολλών πελατών υποστηρίζει τις λειτουργίες του αεροδρομίου της CA, της ακτοφυλακής

4
Το ηλιακό μικροδίκτυο πολλών πελατών υποστηρίζει τις λειτουργίες του αεροδρομίου της CA, της ακτοφυλακής

Το Αεροδρόμιο Καλιφόρνια Redwood Coast-Humboldt County και το 100% ανανεώσιμο μικροδίκτυο πολλαπλών πελατών από ανανεώσιμες πηγές του Αεροπορικού Σταθμού των ΗΠΑ είναι πλήρως λειτουργικό στην Καλιφόρνια.

Το νέο μικροδίκτυο αναπτύχθηκε μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της κομητείας του Humboldt, Pacific Gas and Electric Co. (PG&E), Schatz Energy Research Center στο Cal Poly HumboldtSchweitzer Engineering Labs, Redwood Coast Energy AuthorityTesla Inc., The Energy Authority, και TRC.

Το Redwood Coast Airport Microgrid (RCAM) διαθέτει μια ηλιακή φωτοβολταϊκή συστοιχία 2,2 MW που συνδέεται με συνεχές ρεύμα σε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 2 MW (9 MWh), που αποτελείται από τρία Megapacks Tesla. Περιλαμβάνει επίσης σύστημα ελέγχου μικροδικτύου, με συσκευές προστασίας και απομόνωσης που διασυνδέεται απευθείας με το κέντρο ελέγχου διανομής της PG&E.

Το μικροδίκτυο εξυπηρετεί πολλαπλές λειτουργίες και διαχειρίζεται σε συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου. Το Schatz Energy Research Center είναι ο κύριος ανάδοχος και ο ολοκλήρωσης τεχνολογίας, που ηγείται του σχεδιασμού, των δοκιμών και της ανάπτυξης του μικροδικτύου καθαρής ενέργειας.

«Το Redwood Coast Airport Microgrid εγκαινίασε μια νέα και συναρπαστική εποχή για το ηλεκτρικό δίκτυο στην Καλιφόρνια», λέει ο Peter Lehman, ιδρυτικός διευθυντής του Schatz Center και επικεφαλής του έργου. «Με την επιτυχημένη ανάπτυξή του και την ανάπτυξη νέων συμφωνιών και τιμολογίων για μικροδίκτυα, το RCAM έχει γίνει πρότυπο και φάρος για τις κοινότητες σε όλη την πολιτεία που προσπαθούν να πράσινουν τον ενεργειακό τους εφοδιασμό και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή».

Η Redwood Coast Energy Authority (RCEA), η Community Choice Aggregator για την περιοχή Humboldt Bay, κατέχει τις δύο ηλιακές συστοιχίες και το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας.

Κατά τη διάρκεια τυπικών λειτουργιών με μπλε ουρανό, η RCAM παράγει καθαρή ενέργεια για τη Βόρεια Ακτή και συμμετέχει στις αγορές ενέργειας χονδρικής του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Συστήματος της Καλιφόρνια (CAISO), συμπεριλαμβανομένων των αγορών της επόμενης ημέρας, του πραγματικού χρόνου και των βοηθητικών υπηρεσιών.

Αποθηκεύοντας ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και απελευθερώνοντάς την στο δίκτυο όπως απαιτείται το βράδυ και κατά τη διάρκεια της ζήτησης αιχμής, το RCAM επιτρέπει μεγαλύτερη χρήση της ηλιακής ενέργειας, υποστηρίζει την αξιοπιστία του δικτύου και δημιουργεί ένα οικονομικό μοντέλο για μελλοντικά μικροδίκτυα.

«Ο στόχος του RCEA είναι να παρέχει στους πελάτες μας 100 τοις εκατό ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα έως το 2025 και 100 τοις εκατό τοπική ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα έως το 2030. Αυτό το έργο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τις προσπάθειές μας για καθαρή ενέργεια και ανθεκτικότητα», δηλώνει ο Matthew Marshall, εκτελεστικός διευθυντής του RCEA, το οποίο συνεργάζεται στενά με σχολεία, πυροσβεστικές υπηρεσίες, φυλές και άλλους τοπικούς φορείς για να υποστηρίξει την ανθεκτικότητα της κοινότητας σε όλη τη Βόρεια Ακτή.

Η PG&E κατέχει, εκμεταλλεύεται και συντηρεί το κύκλωμα μικροδικτύου και ελέγχει το μικροδίκτυο κατά τη «νησιωτική» λειτουργία. Σε περίπτωση ευρύτερης διακοπής του δικτύου, το μικροδίκτυο καθαρής ενέργειας παρέχει απεριόριστη ισχύ στους 19 συνδεδεμένους πελάτες αποσυνδέοντας ή «νησιάζοντας» από το ευρύτερο δίκτυο όταν χρειάζεται και καθιστώντας ένα ανεξάρτητο τμήμα δικτύου που λειτουργεί με PG&E. Αυτό διασφαλίζει ότι η υπηρεσία πτήσεων αεροδρομίου και οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

«Το Redwood Coast Airport Microgrid αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα πολλών ετών έρευνας, καινοτομίας και συνεργασίας από τους κορυφαίους ειδικούς μικροδικτύων στον κόσμο», σχολιάζει ο Jason Glickman, εκτελεστικός αντιπρόεδρος μηχανικής, σχεδιασμού και στρατηγικής της PG&E. «Χάρη στην έξυπνη δουλειά αυτής της ομάδας, τα μικροδίκτυα διαδραματίζουν πλέον βασικό ρόλο στις συνεχείς προσπάθειες της PG&E να σκληρύνει το ηλεκτρικό μας σύστημα και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του τοπικού δικτύου σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Καλιφόρνια. Γνωρίζουμε πόσο πολύ χρειάζονται οι πελάτες και οι κοινότητές μας αξιόπιστη ενέργεια και αυτό το σύστημα όχι μόνο αυξάνει την τοπική αξιοπιστία, αλλά χρησιμεύει επίσης ως βάση για ένα αναπαραγόμενο και επεκτάσιμο μοντέλο για την ευρεία ανάπτυξη μικροδικτύων πολλών πελατών στην περιοχή εξυπηρέτησης της PG&E. Αυτό δίνει στις κοινότητες ένα νέο εργαλείο για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητάς τους και των στόχων καθαρής ενέργειας».

Το περιφερειακό αεροδρόμιο Καλιφόρνια Redwood Coast-Humboldt County (ACV) βρίσκεται στο McKinleyville της Καλιφόρνια και εξυπηρετεί την ευρύτερη κοινότητα της Βόρειας Ακτής με περισσότερες από 50.000 πτήσεις ετησίως, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών αεροπορικών, ιδιωτικών και επειγόντων ιατρικών πτήσεων. Δίπλα στο αεροδρόμιο, ο Αεροπορικός Σταθμός Humboldt Bay των ΗΠΑ ακτοφυλακής παρέχει έρευνα και διάσωση για 250 μίλια αγροτικής ακτογραμμής, από τη γραμμή Mendocino-Sonoma County μέχρι τα σύνορα Καλιφόρνια-Όρεγκον.

Οι δρόμοι προς την κομητεία Humboldt κλείνουν συχνά από πυρκαγιές και κατολισθήσεις λάσπης, καθιστώντας τις αεροπορικές υπηρεσίες κρίσιμο παράγοντα για την περιφερειακή αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

«Το California Redwood Coast-Humboldt County Airport (ACV) είναι μια σανίδα σωτηρίας για την κοινότητά μας καθημερινά, διατηρώντας την κομητεία Humboldt συνδεδεμένη με τον κόσμο μαζί με τους συνεργάτες μας στις United Airlines, Avelo Airlines, American Airlines, REACH/Cal-Ore Life Flights, ΗΠΑ Coast Guard-Sector Humboldt Bay και πολλοί άλλοι», λέει ο Cody Roggatz, διευθυντής αεροπορίας της κομητείας Humboldt. «Η RCAM διασφαλίζει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε ανοιχτή αυτή τη γραμμή σωτηρίας μέσω της ενεργειακής ανθεκτικότητας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο ηλεκτρικό δίκτυο».

Η έρευνα και η ανάπτυξη για το μικροδίκτυο υποστηρίχτηκε μέσω του Καλιφόρνια Electric Program Investment Charge (EPIC) – ένα κρατικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από πελάτες που επιτρέπει στην PG&E, σε άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που ανήκουν σε επενδυτές και στην Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια να εκτελέσουν αναδυόμενα έργα επίδειξης και ανάπτυξης τεχνολογίας που αφορούν σημαντικές ανάγκες του δικτύου. Η EPIC παίζει ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας που απαιτείται για την επίτευξη της πολιτικής της Καλιφόρνια και των στόχων καθαρής ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή, αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή λειτουργία του δικτύου.

Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου RCAM ενημέρωσε τεχνικές καινοτομίες πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του κοινοτικού τιμολογίου ενεργοποίησης μικροδικτύων και του κοινοτικού προγράμματος ενεργοποίησης μικροδικτύων (CMEP) της PG&E.

Μέχρι σήμερα, η PG&E έχει συνεργαστεί με περισσότερες από τρεις δωδεκάδες κοινότητες και πελάτες για να διερευνήσει πιθανές επιλογές οικονομικής υποστήριξης και υποδομής για την ανάπτυξη μικροδικτύων και λύσεων ανθεκτικότητας μέσω του CMEP.

Επιπλέον, η PG&E, μαζί με την Southern California Edison και το San Diego Gas and Electric, αναπτύσσουν το Microgrid Incentive Program (MIP), αξιοποιώντας ένα κρατικό ταμείο 200 εκατομμυρίων δολαρίων αφιερωμένο στην ανάπτυξη μικροδικτύων καθαρής ενέργειας που υποστηρίζουν τις κρίσιμες ανάγκες ευάλωτων πληθυσμών και μειονεκτούντων κοινοτήτων . Οι εταιρείες αναμένουν την έναρξη αυτού του προγράμματος στα τέλη του 2022.

Μαζί, το MIP και το CMEP της PG&E παρέχουν ολοκληρωμένη οικονομική υποστήριξη τόσο για τους κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους όσο και για άλλες δαπάνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και ενεργοποίηση ενός μικροδικτύου, καθώς και για τις αναβαθμίσεις διανομής που είναι απαραίτητες για να καταστεί δυνατή η ασφαλής νησιώση του μικροδικτύου.

Το Κέντρο Schatz συνεργάζεται με πολλές φυλές στη Βόρεια Καλιφόρνια για να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους για την καθαρή ενέργεια, την ανθεκτικότητα και την αντιμετώπιση του κλίματος. Ο Cal Poly Humboldt ξεκίνησε επίσης πρόσφατα το σχεδιασμό ενός μικροδικτύου ανανεώσιμης ενέργειας για την υποστήριξη της ανθεκτικότητας της πανεπιστημιούπολης μέσω καθαρής παραγωγής. Αυτό το μικροδίκτυο θα είναι μέρος του πλαισίου αειφορίας του πανεπιστημίου και θα επιτρέψει στους φοιτητές της μηχανικής, των περιβαλλοντικών επιστημών και άλλων προγραμμάτων να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία με καινοτόμες τεχνολογίες φιλικές προς το κλίμα.

Schreibe einen Kommentar