Τι να κάνετε εάν το παιδί σας δέχεται εκφοβισμό στο σχολείο

1
Τι να κάνετε εάν το παιδί σας δέχεται εκφοβισμό στο σχολείο

Ο εκφοβισμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στον δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας στους πέντε Αμερικανούς μαθητές έχει αναφέρει κάποιου είδους κακοποίηση από τους συνομηλίκους του. Το ακόμη χειρότερο, το 40% από αυτούς πιστεύουν ότι αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί.

Τι να κάνετε εάν το παιδί σας δέχεται εκφοβισμό στο σχολείο

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το θύμα, τον επιτιθέμενο και τους θεατές. Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις έναν πιθανό νταή όπως υπάρχει κανένα αμοιβαίο χαρακτηριστικό για όλα αυτά τα άτομα.

Η προστασία του παιδιού σας στο σχολείο είναι επιτακτική ανάγκη. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποτρέψετε είναι λαμβάνοντας μια προληπτική γονεϊκή στάση. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, καθώς τα μέλη της οικογένειας μπορεί να μην γνωρίζουν ότι το παιδί τους είναι επιθετικός. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γονείς του θύματος είναι αυτοί που αναλαμβάνουν δράση.

Τέλος πάντων, εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε εάν το παιδί σας δέχεται εκφοβισμό στο σχολείο.

1. Μιλήστε στο παιδί σας

Οι περισσότεροι γονείς θα αναλάβουν δράση μόλις ακούσουν ότι το παιδί τους εκφοβίζεται. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Λάβετε υπόψη ότι το παιδί σας πιθανόν να κακοποιείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, μπορεί να έχει υποστεί ένα τραύμα.

Πριν αναλάβετε δράση με τους γονείς του σχολείου και του εκφοβιστή, φροντίστε να μιλήσετε στο παιδί σας. Συχνά, τα θύματα παρατεταμένου εκφοβισμού μπορεί να χάσουν την αυτοεκτίμησή τους, να γίνουν ανήσυχα και καταθλιπτικά ή να υποστούν άλλες μορφές τραύματος. Ως γονιός, πρέπει να εξηγήσετε ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα, ότι τους υποστηρίζετε, τους αγαπάτε και ότι θα διορθώσετε το πρόβλημα.

Έχοντας μια προληπτική στάση φροντίδας, το παιδί σας είναι πιο πιθανό να αποκαλύψει την πλήρη ιστορία. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο το παιδί σας, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να καθορίσετε πώς να συμπεριφέρεστε και τι είδους μέτρα να λάβετε.

2. Λάβετε όλες τις σχετικές πληροφορίες

Παρόλο που το παιδί σας πιθανότατα δεν θα πει ψέματα ότι δέχεται εκφοβισμό, να έχετε κατά νου ότι τα παιδιά τείνουν να υπερβάλλουν και να αλλάζουν πληροφορίες. Ρωτήστε λοιπόν το παιδί σας ήρεμα τι συνέβη. Είναι πολύ σημαντικό να τα αποκτήσετε όλα σχετικές πληροφορίες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στις μέρες μας, υπάρχει μεγάλη διαδικτυακή παρενόχληση μεταξύ της νεότερης γενιάς. Επιπλέον, τα παιδιά που υφίστανται εκφοβισμό δημόσια συχνά δέχονται εκφοβισμό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε εύκολα να το ελέγξετε αυτό περνώντας από τα νήματα του παιδιού σας.

Εάν υπάρχουν ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία, φροντίστε να τα κάνετε copy-paste και να τα αποθηκεύσετε σε ένα email ή σε υπολογιστή. Είναι επίσης καλό να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης. Θα είναι πολύτιμες όταν, αργότερα, αντιμετωπίσετε τους γονείς του νταή ή το σχολείο.

3. Φροντίστε να ενημερώσετε το Σχολείο

Η πλειονότητα της παρενόχλησης συμβαίνει στους χώρους του σχολείου. Αν και μπορεί να χυθεί στην παιδική χαρά, αυτό είναι το μέρος όπου πρέπει να το σταματήσετε.

Ξεκινήστε ελέγχοντας τις πολιτικές του σχολείου σχετικά με τον εκφοβισμό. Ο ιστότοπος της Σχολικής Περιφέρειας θα πρέπει να έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, επομένως αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν χρειάζεστε επιπλέον καθοδήγηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Τώρα που έχετε όλα αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να πάτε στον δάσκαλο (αν συνέβη στην τάξη) ή στον διευθυντή (αν συνέβη στο χώρο του σχολείου). Εκτός από το να μοιράζεστε τη δική σας πλευρά της ιστορίας, φροντίστε να έχετε τη δική τους. Ρωτήστε τους αν υπήρχε προφανής εχθρότητα μεταξύ των δύο ή κατευθείαν παρενόχληση.

4. Περιμένετε την απάντηση του σχολείου

Αν και ο εκφοβισμός είναι συνηθισμένος σε πολλά σχολεία και οι δάσκαλοι συχνά επιτρέπουν τα πειράγματα μεταξύ των μαθητών και άλλες κοινωνικές δυναμικές, δεν μπορούν ούτε πρέπει να αγνοήσουν μια επίσημη καταγγελία.

Σύμφωνα με τους νόμους κατά του εκφοβισμού, κάθε σχολείο πρέπει να λάβει μια σειρά μέτρων μετά τη λήψη επίσημης καταγγελίας. Μεταξύ άλλων, πρέπει να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα και να αναθεωρήσουν όλα τα έγγραφα που έχετε παράσχει.

Είναι πολύ σημαντικό να παραχωρηθεί χώρος στο σχολείο ώστε να μπορούν να συλλέγουν μόνοι τους στοιχεία. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όλα όσα συμβαίνουν και εάν ο εκφοβισμός συνεχίζεται παρά την παρέμβασή σας.

5. Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν δικηγόρο

Σύμφωνα με Η εταιρεία Barnes, Εάν η κακοποίηση συνεχιστεί, ένα άτομο μπορεί να υποβάλει ειδοποίηση για την παρενόχληση. Σε αυτήν την κατάσταση, η υπόθεση δεν θα είναι πλέον στα χέρια του διευθυντή, αλλά αντίθετα στον προϊστάμενο και στο εκπαιδευτικό συμβούλιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ομοσπονδιακές αρχές ενδέχεται να παρέμβουν, αλλά υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις.

Αν και αυτή είναι η τελευταία λύση, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο πρόσληψης δικηγόρου εάν όλες οι άλλες προσπάθειες αποτύχουν να κάνουν τη διαφορά. Εάν η παρενόχληση συνεχιστεί, θα πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Η παραμέληση της συνεχούς σωματικής ή λεκτικής κακοποίησης μας θέτει τη βάση για την περίπτωση αμέλειας.

Schreibe einen Kommentar