Τέσσερις συμβουλές από το ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων του Little Princess Trust

Τέσσερις συμβουλές από το ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων του Little Princess Trust

November 6, 2020 0 Von admin

Νωρίτερα φέτος, το 62% των μη κερδοσκοπικών οργανισμών ανέμενε ότι ο COVID-19 θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητά τους να αυξήσουν το εισόδημά τους και, δυστυχώς, αυτό ακριβώς ίσχυε για τους Little Princess Trust των οποίων τα έσοδα μειώθηκαν κατά 75% τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία τους για να βρουν προηγούμενες περιπτώσεις χαμηλού εισοδήματος, μαζί με τον τρόπο που το είχαν αντιμετωπίσει, βρήκαν μια πληθώρα έμπνευσης για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν μια στρατηγική ενίσχυσης του εισοδήματος. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ύφεσης, τα μηνύματα καλών ειδήσεων και η εστίαση στην ανταλλαγή ιστοριών των νέων που βοηθούσαν είχαν προηγουμένως οδηγήσει σε θετικό εισόδημα και δέσμευση. Οπλισμένος με αυτή τη γνώση και τη διορατικότητα, η φιλανθρωπική οργάνωση δημιούργησε μια στρατηγική αφήγησης ιστοριών, αύξησε την κοινωνική τους δραστηριότητα τέσσερις φορές και κυκλοφόρησε ένα νέο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο που αποστέλλεται στη βάση δεδομένων της με 23.500 επαφές μηνιαίως. Κάθε μήνυμα περιείχε μια μαρτυρία ή μια ιστορία σχετικά με τον θετικό αντίκτυπο του δωρητή και μια σαφή έκκληση για δράση για τη δωρεά ή τη δημιουργία μιας Σελίδας συγκέντρωσης χρημάτων.

Το αποτέλεσμα? Αύξηση ρεκόρ 63% στο εισόδημα τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον μήνα με τις καλύτερες επιδόσεις πριν από την COVID. Αυτό το επίπεδο επιτυχίας δεν συνέβη τυχαία ή από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε επικοινωνήσαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Phil Brace, για να μάθουμε περισσότερα για την προσέγγισή τους. Εδώ είναι τα τέσσερα βασικά μας διδάγματα από τη στρατηγική COVID-19 του Little Princess Trust.

«Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αυτή είναι μια πρόκληση, όχι ένα πρόβλημα, έτσι μπορούμε να το ξεπεράσουμε».

1. Να είστε έτοιμοι να καινοτομήσετε

Όταν το lockdown τέθηκε σε ισχύ την άνοιξη, η πρώτη ερώτηση που έθεσε η Little Princess Trust ήταν «πώς συνεχίζουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία μας για την παροχή περουκών με ασφαλή τρόπο;». Πριν από τον COVID-19 πρόσφεραν κατ‘ ιδίαν διαβουλεύσεις και εξαρτήματα και, σε μεμονωμένα περιστατικά όταν ένα νεαρό άτομο είχε χαμηλή ανοσία, πρόσφεραν επίσης ένα εικονικό ραντεβού. Το Trust πήρε την απόφαση να βελτιώσει την εικονική τους προσφορά, έτσι άρχισαν να δημιουργούν μια πιο απρόσκοπτη και επαγγελματική διαδικασία. Πρώτον, ο αριθμός των συνεργατών τους στο σαλόνι μειώθηκε από 58 σε προσεκτικά επιλεγμένους τρεις, επιτρέποντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο και ευκολότερη διαχείριση. Έπειτα, δημιούργησαν μια πλήρη διαδικτυακή υπηρεσία, παρέχοντας μια διαδικτυακή διαβούλευση και στη συνέχεια συνδέοντας τους νέους με έναν εικονικό τεχνίτη περουκών. Αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να δέχονται περίπου 150 έως 200 παραπομπές το μήνα από νοσοκομεία και μονάδες καρκίνου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κάναμε τους ίδιους αριθμούς μέσω του COVID-19 που είχαμε πριν χτυπήσει. Ήμασταν σε θέση να διατηρήσουμε μια απρόσκοπτη υπηρεσία, αν και σε διαφορετικό περιβάλλον, όντας εικονικά, όχι φυσικά.»

2. Μετακινηθείτε στο διαδίκτυο

Ένα βασικό μέρος της στρατηγικής της Μικρής Πριγκίπισσας να προσαρμοστεί ως απάντηση στον COVID-19 ήταν να κάνει την αιτία, τις υπηρεσίες και τα μηνύματά τους όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμα μέσω της διαδικτυακής κίνησης. Αυτό περιελάμβανε:

  • Απομακρυσμένη εργασία: Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το lockdown, η φιλανθρωπική οργάνωση ήθελε να βεβαιωθεί ότι ήταν προετοιμασμένες για αυτό που μπορεί να συμβεί. Αγόρασαν γρήγορα φορητούς υπολογιστές και ζήτησαν από την ομάδα τους να εργαστεί από το σπίτι, προτού χρειαστεί, ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν την ικανότητά τους να εργάζονται αποτελεσματικά από απόσταση, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα έγκαιρα.
  • Ηλεκτρονικό κατάστημα: Για πρώτη φορά παρήγαγαν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που περιέχει όλα τα εμπορεύματά τους. Ήταν κατασκευασμένο με χρήση shopify και ο Phil, ο διευθύνων σύμβουλος, χρησιμοποίησε το iPhone 11 pro για να τραβήξει και να ανεβάσει φωτογραφίες (με την οικογένειά του να μοντελοποιεί τα εμπορεύματα της φιλανθρωπικής οργάνωσης!). Το κατάστημα μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο για να προσθέσει μια επιπλέον ροή εισοδήματος, ωστόσο τους βοήθησε επίσης να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση καθώς παρουσίαζαν επώνυμα προϊόντα με τρόπο που δεν είχαν πριν, με τους υποστηρικτές να μπορούν να βλέπουν και να μοιράζονται εύκολα ιστοσελίδες προϊόντων. Μέχρι σήμερα το κατάστημα έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες συναλλαγές.
  • Διαδικτυακή επικοινωνία: Παρά το γεγονός ότι ήταν σωματικά απόμακροι, οι ανώτεροι ηγέτες της φιλανθρωπικής οργάνωσης ήθελαν να κρατήσουν την ομάδα να αισθάνεται συνδεδεμένη και να επικεντρώνεται σε μια ξεκάθαρη στρατηγική. Κάθε δραστηριότητα μετρήθηκε, χρησιμοποιώντας αναλυτικά στοιχεία και τους πίνακες αναφορών JustGiving, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τη στρατηγική τους (η οποία επρόκειτο να επικεντρωθεί στη θετική αφήγηση για να αυξήσει τα κεφάλαια). Η στρατηγική τους, και τυχόν ενημερώσεις, κοινοποιήθηκαν διαδικτυακά με ολόκληρο τον οργανισμό, καθώς ήθελαν το προσωπικό να αισθάνεται ενδυναμωμένο, έχοντας εύκολη πρόσβαση σε όλη τη γνώση που χρειαζόταν.

3. Διατηρήστε τις καμπάνιες σας σε επωνυμία

Ένας από τους βασικούς παράγοντες διαφοροποίησης της Μικρής Πριγκίπισσας είναι η εστίασή της στις δωρεές μαλλιών και μαλλιών, και ιστορικά έχουν υποδείξει στους υποστηρικτές τους να ξεκινήσουν μια Σελίδα συγκέντρωσης κεφαλαίων JustGiving εάν σκοπεύουν να κόψουν ή να δωρίσουν τα μαλλιά τους. Κατά την έναρξη του lockdown, η φιλανθρωπική οργάνωση είδε ότι τα μαλλιά έγιναν μεγάλο θέμα συζήτησης με άτομα που δεν μπορούσαν να κουρευτούν. Αυτό τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν το δικό τους καμπάνια Let It Grow και γρήγορα είδαν την κοινωνική τους δέσμευση να φτάνει σε νέα επίπεδα. Συνειδητοποίησαν ότι ακούγοντας συνομιλίες στον πραγματικό κόσμο και κλίνοντας στις επίκαιρες συζητήσεις που ευθυγραμμίζονται με την αποστολή της φιλανθρωπικής οργάνωσης τους έδωσε την ευκαιρία να αυξήσουν το ενδιαφέρον τους για τον σκοπό τους και να χρησιμοποιήσουν τη δέσμευση για να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή κοινότητα.

4. Αυξήστε την ευγνωμοσύνη σας

Το COVID-19 ήταν μια περίοδος σύγχυσης και ανησυχίας. Εάν οι άνθρωποι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον σκοπό σας και να υποστηρίζουν περισσότερο από ποτέ, τότε είναι σημαντικό να δείξετε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή σας.

«Μέρος της πολιτικής και της στρατηγικής μας ήταν να είμαστε πιο ευγενικοί από ποτέ. Ήταν κάτι περισσότερο από το να λέμε απλά ευχαριστώ, ήταν να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι το εννοούσαμε πραγματικά. Αλλάξαμε τη δραστηριότητά μας για να υποδεικνύουμε περισσότερο τη συγκέντρωση χρημάτων στο JustGiving και μόλις ολοκληρώθηκαν αυτές οι Σελίδες συγκέντρωσης χρημάτων, αυξήσαμε το επίπεδο των ευχαριστιών μας στέλνοντας προσωπικές επιστολές και μικρά δώρα αφοσίωσης, όπως ένα t-shirt ή ένα σήμα πέτο, δίνοντας περισσότερα ανταμοιβές από ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έχουμε μάθει πολλά για τους υποστηρικτές μας και για το πόσο καλά λειτουργεί αυτό, είναι μια δραστηριότητα που θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του Little Princess Trust

Ελπίζουμε ότι η ανάγνωση της προσέγγισης του Little Princess Trust για την αύξηση του εισοδήματός τους σας έχει αφήσει να αισθανθείτε έμπνευση! Αν θέλετε κάποιες επιπλέον ιδέες ή προτάσεις σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καινοτομήσετε τις καμπάνιες σας και να αξιοποιήσετε τις ψηφιακές ευκαιρίες, τότε μπορείτε επίσης να απολαύσετε το ιστολόγιό μας «Η σημασία του να αγκαλιάζουμε την καινοτομία».