Συμβουλές εξάλειψης του άγχους για αναθεώρηση των εξετάσεων

3
Συμβουλές εξάλειψης του άγχους για αναθεώρηση των εξετάσεων

Το άγχος των εξετάσεων και των αναθεωρήσεων μπορεί να είναι ένα δύσκολο μέρος της πανεπιστημιακής ζωής. Μη φοβάσαι!

Ακολουθούν οι συμβουλές μας για να αποφύγετε το άγχος κατά την περίοδο αναθεώρησης των εξετάσεων και να κάνετε τη διαδικασία παιχνιδάκι. Ώρα να σημειώσουμε…

Σχεδιάστε εκ των προτέρων και να είστε προετοιμασμένοι

Η έλλειψη προγραμματισμού είναι ένας από τους κύριους λόγους για το άγχος των εξετάσεων – αποφύγετε αυτό δημιουργώντας ένα συναρπαστικό χρονοδιάγραμμα αναθεώρησης.

Χαρτογραφήστε όλες τις θεματικές σας περιοχές με βασικές ημερομηνίες αναθεώρησης και, στη συνέχεια, επισημάνετε πότε και πού θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Gingerbreadcomp

Γίνετε δημιουργικοί!

Να είστε ευέλικτοι και αφιερώστε χρόνο

Επιτρέψτε στον εαυτό σας διαλείμματα από τη μελέτη και προσθέστε αυτό στο χρονοδιάγραμμα αναθεώρησής σας.

Τέλος χρόνου

Είτε βλέπετε φίλους για έναν καφέ, είτε φτάνετε στο Netflix είτε προσπαθείτε να κερδίσετε την κορυφαία βαθμολογία σας στο Candy Crush Saga.

Κοιμηθείτε καλά και πιάστε αυτά τα ZZZZZ

Το να κοιμάστε τη σωστή ποσότητα και να πάτε για ύπνο σε μια αξιοπρεπή ώρα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε εγρήγορση και να είστε έτοιμοι για άλλη μια μέρα μελέτης.

Φορέστε λοιπόν το αγαπημένο σας ρούχο, πάρτε το αρκουδάκι σας και απολαύστε ένα ξημέρωμα! Αχ…

Κοιμάμαι

Γίνετε δραστήριοι και ενισχύστε την ενέργειά σας

Το περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, ο χορός ή το jumping jacks θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας. Ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι ένας άλλος τρόπος για να παραμείνετε σε εγρήγορση και να καταπολεμήσετε το άγχος.

Γιόγκα

Γιατί να μην το κάνετε κοινωνικό γεγονός και να πάρετε μερικούς φίλους μαζί σας;

Βρείτε το ήσυχο μέρος σας

Το περιβάλλον μελέτης σας θα κάνει τη διαφορά στη διάθεσή σας κατά τη διάρκεια της μελέτης – γιατί να μην βρείτε ένα σημείο στον ήλιο σε ένα ήσυχο πάρκο και να αφήσετε τη φύση να είναι το σκηνικό για μια συνεδρία μελέτης;
αρμστρονγκ-τετρα-μελέτη

Τρώτε καλά και συχνά

Τρώγοντας συχνά ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα, επιτρέπετε στον εαυτό σας την ενέργεια που χρειάζεται για να περάσετε μια κουραστική μέρα.

Συμπεριλάβετε ένα μείγμα φρούτων, λαχανικών, πρωτεϊνών και υγιεινών υδατανθράκων – ένα ισορροπημένο γεύμα για ένα ισορροπημένο μυαλό.

Φαγητό

Θυμηθείτε να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι επίσης!

Κορυφαία συμβουλή: γιατί να μην ανταμείψετε τον εαυτό σας με μια μικρή λιχουδιά στο τέλος της ημέρας; Σοκολάτα cronut, κανείς;

Είναι καλό να μιλάμε

Η συζήτηση με έναν στενό φίλο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανακουφίσετε το άγχος της αναθεώρησής σας. Ποιος ξέρει, μπορεί να περνούν το ίδιο με εσάς!

Οι φιλοι

Θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι. μπορείτε πάντα να μιλήσετε σε έναν από τους αφοσιωμένους μας Υπηρεσίες Φοιτητών μέλη της ομάδας που θα είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν.

Μάθετε γιατί είναι χρήσιμο να γνωρίζετε το μαθησιακό σας στυλ. Ή δείτε τις 13 συμβουλές μελέτης για επιτυχία στο infographic.

Θέλουμε να ακούσουμε από εσάς. Μοιραστείτε τις συμβουλές σας για τις εξετάσεις και τις αναθεωρήσεις στο δικό μας Facebook, Κελάδημα και Ίνσταγκραμ σελίδες.

Schreibe einen Kommentar