Σημασία νοικοκυράς (σε περίπτωση που πρέπει να σας υπενθυμίσουμε την αξία σας)

0
Σημασία νοικοκυράς (σε περίπτωση που πρέπει να σας υπενθυμίσουμε την αξία σας)

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Γίνεστε ποτέ νευρικοί όταν σας ρωτούν τι κάνετε για τα προς το ζην; Ο ρόλος της νοικοκυράς δεν είναι αυτός που όλοι κατανοούν και εκτιμούν. Με ενθαρρυντικά λόγια και εδάφια της Αγίας Γραφής σχετικά με το νοικοκυριό, ελπίζω να σας υπενθυμίσω τη σημασία της νοικοκυράς και πώς αλλάζετε τον κόσμο κάθε μέρα καθώς υπηρετείτε τον Θεό και την οικογένειά σας. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας ρωτήσει τι κάνετε, μπορείτε να δηλώσετε, «Είμαι νοικοκύρης» με την εμπιστοσύνη του Χριστού και την κλήση που έχει βάλει ο Θεός στη ζωή σας.

Όταν έγινα για πρώτη φορά μαμά, ερωτεύτηκα αμέσως τον γιο μου. Όταν επέστρεψα στη δουλειά με πλήρες ωράριο, ήμουν άθλιος. Μου άρεσε η δουλειά μου ως βοηθός δασκάλου, αλλά είχα μια τέτοια θέση στην καρδιά μου για να φροντίζω τον γιο μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένιωσα τον εαυτό μου να νιώθω κατάθλιψη όταν δεν μπορούσα να το κάνω αυτό.

Στη συνέχεια μετακόμισα σε θέση μερικής απασχόλησης. Έμοιαζε σαν το καλύτερο και των δύο κόσμων. Κάνοντας τη διαφορά στη ζωή των παιδιών σε ένα σχολικό περιβάλλον το πρωί, και να είναι σπίτι το απόγευμα και το βράδυ. Λειτούργησε καλύτερα για την οικογένειά μας, αλλά εξακολουθούσα να ένιωθα ότι με καλούσαν και με οδήγησαν να γίνω νοικοκυρά πλήρους απασχόλησης.

Είτε εργάζεστε μέσα είτε έξω από το σπίτι, το να έχετε την καρδιά μιας νοικοκυράς αλλάζει τη ζωή.

Ελπίζω να συνεχίσετε το πάθος μου για τη νοικοκυρά καθώς μιλάω για το ρόλο της νοικοκυράς, τρεις τεράστιες διαφορές που κάνει στην οικογένειά μας, μερικά εδάφια της Αγίας Γραφής που θα σας ενθαρρύνουν καθώς εκτελείτε αυτόν τον ρόλο και κάποια έμπνευση για να δηλώσετε τη δουλειά σας με σιγουριά.

Ο ρόλος ενός νοικοκύρη και γιατί έχει σημασία

Γιατρός. Σεφ. Υπηρέτρια. Σωφέρ. Διοργανωτής. Σούγκλας. Φροντιστής κατοικίδιων ζώων. Αγοραστής παντοπωλείου. Σχεδιαστής Γευμάτων. Διακοσμητής. Τοπιογράφος. Φάκελος πλυντηρίου. Το άτομο που φροντίζει πάντα τα παιδιά να φορούν ρούχα που τους ταιριάζουν αφού μεγαλώνουν τυχαία 5 ίντσες σε 2 ημέρες.

Ο ρόλος της νοικοκυράς δεν έχει μόνο έναν τίτλο. Θα μπορούσατε να είστε ένα ή όλα αυτά κάθε μέρα.

Έχω ακούσει πολλές φορές να αναφέρεται ότι οι μαμάδες είναι ο «κολλητός» της οικογένειας. Πραγματικά κρατούν την οικογένεια ενωμένη.

Το Ελεύθερο Λεξικό ορίζει το ιδίωμα «κρατήστε το μαζί» ως εξής:

«Να παραμείνουμε ήρεμοι, συγκρατημένοι και έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ειδικά ενόψει αντιξοοτήτων ή κρίσης».

Τώρα, αν είστε σαν εμένα, ίσως γελάσατε δυνατά με το «παραμένοντας ήρεμος» και «συντεθειμένος». Σε ακούω. Φαίνεται ότι αυτή η χρονιά που πέρασε είναι η χρονιά που επιτέλους δίνω στην οικογένειά μου και στον εαυτό μου τη χάρη που χρειαζόμαστε όλοι. Έχω ζητήσει συγγνώμη περισσότερο φέτος από ό,τι όλα τα άλλα γονικά μου χρόνια μαζί. Ειλικρινά, ο Θεός μου έδειξε το δώρο να ξεπερνάω τον εαυτό μου και με άλλαξε ως μαμά, σύζυγο και φίλη.

Εμείς στο Just Homemaking θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε να δημιουργήσετε ένα ακμάζον σπίτι από μέσα προς τα έξω. Αυτό σημαίνει ότι σας βλέπουμε να κάνετε όλα τα πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει ιδέα ότι κάνετε. Κάνουν τεράστια διαφορά στη ζωή της οικογένειάς σας, παρόλο που οι καρποί της εργασίας σας δεν γίνονται συχνά αντιληπτοί παρά μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει.

Pin: Πώς το να είμαι νοικοκυρά ευλογεί πλήρως την οικογένειά μου

Βλέπουμε πώς «το κρατάτε μαζί» για να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για την οικογένειά σας. Ειδικά μπροστά σε αντιξοότητες ή κρίση.

Κρατώντας ένα μωρό που βγάζει οδοντοφυΐα όλη μέρα.

Βρίσκοντας εκείνα τα μαύρα παπούτσια που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι για τη συναυλία του συγκροτήματος.

Φτιάχνοντας ένα μικρό δώρο για να δείξετε στους δασκάλους πόσο τους εκτιμάτε.

Φροντίζοντας να έχετε σε ετοιμότητα τις προμήθειες για s’mores σε περίπτωση που έχετε φωτιά της τελευταίας στιγμής.

Πάρτε το νερό της πηγής από το κατάστημα για να μην πεθάνει το βήτα ψάρι.

Τα αγόρια μας είναι όλα σχολικής ηλικίας τώρα και εγώ είμαι ακόμα μαμά που μένω σπίτι.

Ειλικρινά, ήμουν νευρικός για το τι θα σκέφτονταν οι άλλοι όταν όλα τα αγόρια μας πήγαιναν σχολείο και εγώ δεν δούλευα έξω από το σπίτι. Μου έδωσε άγχος να μιλήσω για αυτό. (Και εσύ; Διαβάστε Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, τι γίνεται τώρα για τις νοικοκυρές;.)

Το να είσαι νοικοκύρης είναι μια από τις πιο σημαντικές δουλειές που θα κάνεις ποτέ. Δεν έχει σημασία αν το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας. Είναι τεράστιο.

Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι τρέχετε από παιδί σε παιδί όλη μέρα και νιώθετε συνεχώς σαν να τρέχετε άδειο.

Η νοικοκυρά στον καναπέ φθαρμένη

Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι φροντίζετε τα είδη παντοπωλείου, τον προγραμματισμό γευμάτων, τον καθαρισμό, το μαγείρεμα, το πλύσιμο ρούχων, τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων ή την επισκευή συσκευών ενώ τα παιδιά σας είναι στο σχολείο και μετά περνάτε χρόνο με τα παιδιά και τον σύζυγό σας τα βράδια.

Για εμάς, σημαίνει ότι υπάρχει πάντα ένα γονικό σπίτι και διαθέσιμο τις ημέρες ασθενείας, όχι σχολικές ημέρες, καλοκαιρινές διακοπές. Σημαίνει ότι εκείνα τα βράδια που ο σύζυγός μου επιστρέφει στη δουλειά, έχουμε ακόμα ένα γονικό σπίτι για να παίρνουμε τα παιδιά από εκδηλώσεις ή να είμαστε στο σπίτι με τους άλλους.

Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε μιλήσει πρόσφατα για τη διαφορά που κάνει με το να είμαι νοικοκυρά ακόμα και όταν τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει.

  • Επιτρέπει τον προγραμματισμό γευμάτων, την προετοιμασία, τα ψώνια, τις εκδρομές στη βιβλιοθήκη, τον καθαρισμό και πολλά άλλα που πρέπει να φροντίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ναι, ο σύζυγός μου και τα παιδιά μου εξακολουθούν να εργάζονται στο σπίτι και έχουν ευθύνες, αλλά αυτές οι ευθύνες δεν μεταφέρονται συνεχώς στα βράδια και τα σαββατοκύριακά μας, επειδή φροντίζουμε περισσότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρειάζεστε βοήθεια για μάθηση πώς να είσαι αποτελεσματική νοικοκυρά?
  • Μου επιτρέπει να συμμετέχω σε άλλα πράγματα για τα οποία κανονικά δεν θα είχα χρόνο: να συνεισφέρω σε αυτό το ιστολόγιο, να βοηθήσω να καθοδηγήσω και να οργανώσουμε το πρόγραμμα των παιδιών μας στην εκκλησία, να ηγούμαι μιας μικρής ομάδας, να φτιάχνω και να πουλάω σκουλαρίκια.
  • Κάνει τεράστια διαφορά στο γάμο μας. Με τα παιδιά στο σχολείο μπορούμε να πάρουμε ραντεβού την ημέρα του συζύγου μου ή να ασχοληθούμε με ένα μεγάλο έργο. Συχνά τρώμε μεσημεριανό μαζί. Είμαι σπίτι τις περισσότερες φορές, οπότε όταν έρχεται μια συνάντηση ή πρακτική, καλύπτουμε το Home Front.

>> Διαβάστε Μια γρήγορη αφοσίωση στην ανιδιοτέλεια για τους νοικοκυραίους

Βιβλικοί στίχοι για την οικοτεχνία

Όταν αφιέρωσα λίγο χρόνο για να κοιτάξω τη ζωή του Ιησού στην Καινή Διαθήκη, είδα ότι αντιμετώπισε πολλές από τις εμπειρίες που αντιμετωπίζουμε εμείς ως νοικοκυρές κατά την ανατροφή των παιδιών μας.

Έβλεπε τους ανθρώπους να κάνουν λάθος επιλογές συνέχεια και τους αγαπούσε. Αυτό μπορεί να σας κάνει να γελάσετε λίγο, αλλά πραγματικά, δείτε την ομοιότητα.

Νοικοκυρά που πλύνει τα ρούχα

Βοηθούσε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τον φόβο και το άγχος.

Είχε κόσμο που τον ακολουθούσε παντού και σχεδόν δεν είχε χρόνο να κοιμηθεί. Οι πιο στενοί του φίλοι δεν ήθελαν ποτέ να τον αφήσουν από τα μάτια τους!

Πάντα προσπαθούσε να διδάσκει και να ποιμαίνει. Μέχρι το τέλος της ζωής του σε αυτή τη γη, συνέχισε να δίνει νέα χάρη και ελέη κάθε μέρα.

Τα παρακάτω εδάφια της Αγίας Γραφής σχετικά με την οικοτεχνία με ενθαρρύνουν και με βοηθούν να κρατάω τα μάτια και το μυαλό μου στραμμένα σε Αυτόν. Ελπίζω να σας δώσουν την ίδια ενθάρρυνση για να δείτε τη σημασία της νοικοκυράς.

1| Κολοσσαείς 3:23

«Ό,τι κι αν κάνετε, να το δουλέψετε με όλη σας την καρδιά, σαν να εργάζεστε για τον Κύριο, όχι για τους ανθρώπινους κυρίους».

2| Παροιμίες 31:27, 28

«Προσέχει τις υποθέσεις του σπιτιού της και δεν τρώει το ψωμί της αδράνειας. Τα παιδιά της σηκώνονται και την αποκαλούν ευλογημένη. ο άντρας της επίσης, και την επαινεί».

>> Διαβάστε Χριστιανική Οικία: Σκόπιμη Χριστιανική Ζωή για Γυναίκες

3| Παροιμίες 22:6

«Ξεκινήστε τα παιδιά με τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν, και ακόμη και όταν είναι μεγάλα, δεν θα απομακρυνθούν από αυτό».

4| Γαλάτες 6:9

«Ας μην κουραζόμαστε να κάνουμε το καλό, γιατί την κατάλληλη στιγμή θα θερίσουμε μια σοδειά αν δεν τα παρατήσουμε».

Νοικοκυρά στην κουζίνα χαμογελώντας

Δηλώστε «Είμαι νοικοκύρης» με την ευλάβεια που του αξίζει

Το να είσαι νοικοκύρης είναι απίστευτα δύσκολο. Είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους τρόπους για να δείξετε στους άλλους πώς η αγάπη και η χάρη από τον Ιησού σας βοηθά να τα βγάλετε πέρα ​​κάθε μέρα.

Η αποδοχή της χάρης του Θεού και η άρνηση να τη δώσεις σε άλλους δεν λειτουργεί. Το φαντάζομαι σαν κύκλος. Η χάρη του Θεού με αλλάζει >> με βοηθάει να δώσω χάρη >> δείχνει τους άλλους πίσω στη χάρη του Θεού.

Θέλω να σας προκαλέσω να ρίξετε άλλη μια ματιά στη σημασία της νοικοκυράς.

Είδαμε νωρίτερα στις Παροιμίες τι τιμητική δουλειά είναι να είσαι νοικοκύρης. Παρακολουθώντας τις υποθέσεις του σπιτιού σας. Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας στον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν.

Αυτό σημαίνει ότι το κάνουμε σωστά κάθε μέρα; Οχι. Μακριά από αυτό. Αλλά αυτό είναι το μάθημα για τη χάρη, πάλι.

Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που λέμε «Είμαι νοικοκύρης» με σιγουριά την επόμενη φορά που θα μας ζητήσουν.

Πτυσσόμενες κάλτσες νοικοκυράς

Τελειώνοντας τη σημασία μιας οικοδέσποινας

Δεν είμαι σίγουρος πού σε βρίσκει αυτή η ανάρτηση. Ίσως εργάζεστε εκτός σπιτιού με πλήρη απασχόληση και ψάχνετε να γίνετε νοικοκυρά πλήρους απασχόλησης. Εάν είστε εσείς, ελέγξτε έξω Θέλετε να γίνετε οικοδέσποινα; Πρακτικές συμβουλές για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Ίσως εργάζεστε με πλήρες ωράριο εκτός σπιτιού και κουβαλάτε την καρδιά μιας νοικοκυράς. Είσαι ροκ σταρ. Σε επευφημώ πολύ.

Ίσως εργάζεστε με μερική απασχόληση και βρίσκετε ότι λειτουργεί καταπληκτικά για την οικογένειά σας. Είναι το τέλειο μείγμα και εξακολουθεί να παρέχει λίγο επιπλέον εισόδημα.

Ίσως είστε νοικοκυρά πλήρους απασχόλησης που αναζητά κάποια ενθάρρυνση και είχατε μια δύσκολη μέρα, εβδομάδα, μήνα ή χρόνο. (Cue FRIENDS τραγούδι με θέμα!)

Όπου κι αν βρίσκεστε στο ταξίδι σας, μην χάσετε αυτό:

Ως νοικοκυρά, κάνετε μια τεράστια διαφορά στη ζωή της οικογένειάς σας, η οποία μπορεί να αλλάξει την αιωνιότητα της.

Αυτό, φίλε μου, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι πολύ περήφανος!

Διαβάστε επίσης:

Μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά!

Thrive as a Homemaker: μια αφοσίωση 7 ημερών για να σας βοηθήσει να ερωτευτείτε τον ρόλο σας

Σύγχρονη Οικία για Χριστιανές Μαμάδες

Να είσαι καλός διαχειριστής του χρόνου για τους νοικοκυραίους

Οι κορυφαίες δεξιότητες οικιακής φροντίδας που χρειάζεστε ακόμα (αν και είναι παλιομοδίτικα)

Τα καλύτερα είδη στο Amazon για νοικοκυρές

Εγγραφείτε: Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο

Η σημασία της οικοδέσποινας

Schreibe einen Kommentar