Πώς να φτιάξετε ένα κεντρικό κουτί DIY

Πώς να φτιάξετε ένα κεντρικό κουτί DIY

Januar 25, 2023 0 Von admin

Με το πρόσφατο ενδιαφέρον του ανιψιού μου για την οικοδόμηση και κάτι που ήθελα να μοιραστώ από τότε που άρχισα να χτίζω, σκέφτηκα ότι θα ήταν ο τέλειος χρόνος για να κάνω ένα Σειρά DIY σε απλές κατασκευές. Εάν είστε νέος στο χτίσιμο πραγμάτων, νέος στη χρήση εργαλείων, νέοι/μεγάλοι, και απλώς θέλετε να μάθετε πώς να χτίζετε βασικά πράγματα και να μάθετε μερικές βασικές δεξιότητες κατασκευής, αυτή η σειρά είναι για εσάς! Ίσως είστε πολύ εξοικειωμένοι με τα εργαλεία και την κατασκευή… αυτά τα έργα θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά σας ή σε κάποιον άλλο φίλο πώς να χτίζουν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σήμερα με μια απλή κατασκευή που λειτουργεί και ως διασκεδαστική διακόσμηση σπιτιού – ένα κεντρικό κουτί DIY.

Θα μπορούσατε τεχνικά να το κατασκευάσετε μόνο με ένα πριόνι (κυκλικό πριόνι, σέγα ή φαλτσοπρίονο) και καρφιά και ένα σφυρί ή ακόμα και μόνο με κόλλα ξύλου… αλλά χρησιμοποίησα ένα πριόνι και ένα πιστόλι καρφιών μαζί με λίγη κόλλα για ξύλο.

Το άλλο φοβερό πράγμα σχετικά με αυτό το κουτί είναι ότι είναι πολύ εύκολο να το προσαρμόσετε στο μέγεθος που θέλετε για το σπίτι σας ή ίσως για υπολείμματα ξύλου που έχετε το ένα χέρι. Θα χρειαστείτε απλώς 3 σανίδες που έχουν το ίδιο μήκος και στη συνέχεια σανίδες κομμένες για να χωρέσουν στο άκρο του κουτιού σας μόλις συναρμολογηθεί.

Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε μια σανίδα 1x για αυτό (που σημαίνει ότι έχει πάχος 1 ίντσας ή οι πραγματικές μετρήσεις είναι 3/4) – έτσι μια σανίδα 1×4 ίντσας θα έχει τις ίδιες διαστάσεις όπως το κουτί μου ή η σανίδα 1×6 ίντσας θα είναι ψηλότερη από το κουτί μου. Θα σας δώσω τις ακριβείς διαστάσεις μου, αλλά και πάλι μπορείτε να το φτιάξετε πραγματικά εύκολα σε όποιο μέγεθος θέλετε.

Το κουτί μας έχει μήκος 21 ίντσες, πλάτος 4,5 ίντσες και ύψος 3,25 ίντσες.

Χρησιμοποιούμε κάποιο ανακυκλωμένο ξύλο αχυρώνα που είχε ο ανιψιός μου στο χέρι και έχει πλάτος 3 1/4 ίντσες, τόσο βασικά σαν σανίδα 1×4. Κόψαμε τις 3 μακριές σανίδες στις 20 ίντσες και μόλις συναρμολογήσαμε το κουτί οι τελικές σανίδες έπρεπε να έχουν μήκος 4,5 ίντσες. Και πάλι αυτά τα ακραία κομμάτια είναι καλύτερα να κοπούν και να μετρηθούν μόλις συναρμολογήσετε τις πρώτες 3 σανίδες, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ακριβή μέτρηση.

Ξεκινήστε συναρμολογώντας τις 3 μακρύτερες σανίδες σε σχήμα U ή κατώφλι. Και πάλι έχω και μου αρέσει να χρησιμοποιώ το πιστόλι νυχιών Ryobi μου, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μερικά μικρά καρφιά φινιρίσματος και ένα σφυρί, θα μπορούσατε ή θα μπορούσατε απλώς να χρησιμοποιήσετε κόλλα ξύλου και να το σφίξετε ή να το στηρίξετε μέχρι να στεγνώσει και μετά κάντε το επόμενο βήμα

Να πώς θα φαίνεται. 2 πλευρές και κάτω – και οι 3 έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος.

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να μετρήσετε από το εξωτερικό της σανίδας στη μία πλευρά έως το εξωτερικό της σανίδας στην άλλη πλευρά για να λάβετε την ακριβή μέτρησή σας για την τελική σανίδα σας. Το δικό μας κατέληξε να είναι 4,5 ίντσες ακριβώς.

Και πάλι χρησιμοποιήσαμε κόλλα ξύλου και μόλις 5 μικρά καρφιά 1 ίντσας στο πιστόλι νυχιών μου για να καρφώσουμε τις άκρες.

Εδώ είναι το τελειωμένο κουτί! Τώρα σε αυτό το σημείο, εάν χρησιμοποιείτε ξυλεία εκτός ραφιού, θα θέλετε να το τρίψετε ελαφρά και μετά να το ολοκληρώσετε όπως θέλετε. Βάλτε το, βάψτε το ή λερώστε το και μετά βάψτε το και ταλαιπωρήστε το. Δεδομένου ότι πρόκειται για φυσικό παλαιωμένο ξύλο αχυρώνα που έχει ήδη μια όμορφη ρουστίκ εμφάνιση, αφήνουμε το δικό μας ακριβώς έτσι.

Τώρα μπορείτε να ρωτήσετε πώς ή πού θα το χρησιμοποιούσα; Τόσες πολλές δυνατότητες!

Αυτή είναι απλώς μια γιρλάντα πράσινων φύλλων ελιάς $3 από το σημείο στόχου δολαρίου που έβαλα μέσα και θα μπορούσατε απλώς να το κάνετε αυτό ή να προσθέσετε ένα δεύτερο για να το γεμίσετε… ή να κάνετε ένα άλλο βήμα και να προσθέσετε μερικά κεριά.

Ή εδώ είναι διακοσμημένο με μερικές επιλογές πρασίνου μέσα. Βλέπω πολλούς ανθρώπους που έχουν τηλεόραση πάνω από το τζάμι τους να αγωνίζονται με το να θέλουν να έχουν ακόμα κάποια διακόσμηση που δεν θα μπλοκάρει την τηλεόραση. Ανάλογα με το πόσο ψηλά είναι η τηλεόρασή σας από το τζάμι, κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε τέλεια! Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε για όλες τις εποχές προσθέτοντας μερικές φθινοπωρινές επιλογές ή γιρλάντα για το φθινόπωρο και χριστουγεννιάτικα χόρτα για τα Χριστούγεννα.

Ή βάλτε το κουτί με κάποιο βαρύ πλαστικό ή αγοράστε ένα πλαστικό ένθετο φυτού και φυτέψτε αληθινά λουλούδια ή βότανα σε αυτό και χρησιμοποιήστε το ως κεντρικό κουτί στο τραπέζι του εξωτερικού σας! Ίσως χρειαστεί να το κάνω με ένα από αυτά τα κουτιά! 🙂

Θα μπορούσε επίσης να προσθέσει κεριά σε αυτό με μερικές εποχιακές επιλογές ή πράσινο. Απλά προσέξτε να μην κάψετε κεριά χωρίς επίβλεψη με το ξύλο ή φροντίστε να έχετε τα κεριά σε γυάλινα βάζα ή κυλίνδρους.

Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να μου αρέσει περισσότερο αυτό το look – ίσως επειδή είναι άνοιξη ή απλώς λατρεύω αυτές τις ψεύτικες τουλίπες που φαίνονται τόσο αληθινές. Χρησιμοποίησα μερικά γυάλινα βάζα που είχαν απομείνει από σάλτσα σπαγγέτι (το κουτί μου είναι λίγο πολύ στενό για να χωρέσει ένα μεγάλο βάζο σε μέγεθος τετάρτου, αλλά θα ήταν καλό για ένα βάζο σε μέγεθος πίντας).

Λατρεύω αυτή την απλή εμφάνιση, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε βρύα ή κεριά ενδιάμεσα. Ή κάντε φρέσκα λουλούδια στα βάζα. Αυτά θα ήταν υπέροχα κεντρικά ή διακόσμηση γάμου ή εκδηλώσεων, επειδή είναι απλά και φθηνά στην κατασκευή τους.

Αυτό το κουτί θα μπορούσε να φτιαχτεί για να πάει κατά μήκος του τραπεζιού σας – φτιάχνοντας ένα πολύ μεγάλο κουτί για να γεμίσετε με εποχιακή διακόσμηση – θα ήταν όμορφο για το φθινόπωρο και τα Χριστούγεννα! Ή κάντε το λίγο πιο κοντό, γεμίστε το με μικρότερα βαζάκια και χρησιμοποιήστε το ως ασημικά κουφέτα για όλες τις επερχόμενες καλοκαιρινές συγκεντρώσεις. Συνεχίζω να σκέφτομαι περισσότερους τρόπους να το χρησιμοποιήσω, ίσως χρειαστεί να φτιάξω περισσότερους! 🙂

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος να το χρησιμοποιήσετε; Πού θα χρησιμοποιούσατε ένα από αυτά; Και να είστε ειλικρινείς, αν δεν έχετε κατασκευάσει ποτέ κάτι πριν, αυτό σας φαίνεται σαν κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε και θα το δοκιμάσετε; Εάν το κάνετε, Στείλτε μου ένα email ή στείλτε μου μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – θα ήθελα πολύ να το δω!

Ο 10χρονος ανιψιός μου και εγώ κατασκευάσαμε 5 από αυτά σε περίπου μία ώρα αφού κάναμε το πρώτο και μειώσαμε τις μετρήσεις μας. Έκανε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς – ακόμη και χρησιμοποιώντας το φαλτσοπρίονο μου με επίβλεψη και το πιστόλι καρφιών καθώς του κρατούσα τις σανίδες. Εντελώς εφικτό για έναν προ-έφηβο ή έφηβο ή έναν αρχάριο οικοδόμο! Μόλις μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί δισκοπρίονο και ηλεκτρικά εργαλεία.

Συνεργάζομαι με κάποιους άλλους φίλους του ιστολογίου καθώς μοιράζονται και τα έργα τους. Φροντίστε να κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τις αναρτήσεις τους.

Η Νότια Φωλιά του Ρόμπιν

Σχέδια Jenron

Το ξεπερασμένο σπίτι μου

diy blogger

Στο σπίτι στο Wildwood

Southern Spangled

Ο λιτός νοικοκύρης