Πηγαίνοντας πίσω από μια εικονική χριστουγεννιάτικη καμπάνια: Μέρος πρώτο με το CancerCare

Πηγαίνοντας πίσω από μια εικονική χριστουγεννιάτικη καμπάνια: Μέρος πρώτο με το CancerCare

Februar 2, 2021 0 Von admin

Τα Χριστούγεννα του 2020 ήταν διαφορετικά από πολλές απόψεις, κυρίως επειδή πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις έπρεπε για άλλη μια φορά να ακυρώσουν ή να ξανασκεφτούν τις μακροχρόνιες εορταστικές εκστρατείες συγκέντρωσης κεφαλαίων. Τον Νοέμβριο, μοιραστήκαμε έξι φοβερά παραδείγματα για το πώς φιλανθρωπικές οργανώσεις είχαν παραβιάσει την παράδοση και ξεκίνησαν εικονικές χριστουγεννιάτικες εκστρατείες. Καθώς ήταν η πρώτη φορά που πολλοί προσάρμοσαν την ετήσια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητά τους, θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τις προκλήσεις και τα μαθήματα που αντιμετωπίσαμε.

Στην πρώτη από τη σειρά εικονικών Χριστουγεννιάτικων εκστρατειών που αποτελείται από δύο μέρη, επικοινωνήσαμε με την Katherine Michaels, έρανο για CancerCareο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία της φιλανθρωπικής οργάνωσης για προσαρμογή στο α εικονική εκδήλωση παίρνοντας τη χριστουγεννιάτικη διασκέδαση τους σε α Virtual Santa Dash 2020.

Πώς ήταν η εκδήλωσή σας Santa Dash τα προηγούμενα χρόνια;

Συνήθως, ήταν πάντα μια πολύ κουραστική μέρα. Από το στήσιμο της διαδρομής πάνω από 10 χλμ. από το Λάνκαστερ έως το Μορκάμπ για τους δρομείς, την τοποθέτηση κιόσκια μέχρι την οργάνωση εθελοντών και κριτών. Υπήρχε πάντα πολύς προγραμματισμός τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της εκδήλωσης, αλλά η ίδια η ημέρα ήταν πάντα η κύρια εστίαση. Υπήρχε πραγματικός θόρυβος και αίσθηση εορταστικής διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, με εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες να τρέχουν και να κάνουν προθέρμανση στην πλατεία της Αγοράς. Ως έρανοι, θα ήμασταν πάντα γεμάτοι αδρεναλίνη την ημέρα, έτοιμοι να παρακινήσουμε όλους να επιτύχουν PB ή να καταστρέψουν τους στόχους συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Πέρυσι θα ήταν το 13ο Santa Dash της CancerCare, ωστόσο, το 2020 ήταν η χρονιά που έπρεπε να αλλάξει το γεγονός.

Τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε ένα εικονικό Santa Dash;

Με φόντο τον COVID-19 και την ακύρωση εκδηλώσεων μαζικής συμμετοχής, το 2020 προβλεπόταν να είναι πολύ διαφορετικό. Από νωρίς αποφασίσαμε ότι, καθώς ήταν μια εποχή μεγάλων αλλαγών, ήταν μια ιδανική ευκαιρία να πάρουμε ρίσκα. Θέλαμε να ανατρέψουμε το γεγονός και να το ξανασκεφτούμε εντελώς! Ο στόχος μας ήταν να καταλήξουμε σε μια ιδέα που θα προσελκύει οικογένειες, σοβαρούς δρομείς και ποδηλάτες, μη αθλητικούς τύπους, την παλαιότερη γενιά που θα ήθελε να κάνει έναν καθημερινό γύρο στο αδιέξοδο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια χωρίς αποκλεισμούς πρόκληση που να είναι κατάλληλη για όλους!

Η οικογένεια του ξύλου έτοιμη να ξεσπάσει!

Αντιμετωπίσατε προκλήσεις όσον αφορά τον προγραμματισμό;

Δεν είχαμε μεγάλο προϋπολογισμό, αλλά παρόλα αυτά θέλαμε να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη εικονική εκδήλωση, οπότε αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα Σελίδα καμπάνιας στο JustGiving ήταν η τέλεια επιλογή. Μία από τις κύριες προκλήσεις ήταν να μετατραπεί μια μονοήμερη εκδήλωση σε καμπάνια έξι εβδομάδων. Η άλλη πρόκληση ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει το Dash βιώσιμο κατά τη διάρκεια των περιορισμών του lockdown πανδημίας, διατηρώντας παράλληλα την εορταστική διασκέδαση και κρατώντας τους ανθρώπους να αισθάνονται αφοσιωμένοι, παθιασμένοι και παρακινημένοι.

Ένα εικονικό Santa Dash σήμαινε μια εντελώς νέα μορφή, πώς αποφασίσατε για τον στόχο συγκέντρωσης χρημάτων;

Το σημείο εκκίνησης μας ήταν ένας ξεκάθαρος στόχος συγκέντρωσης χρημάτων, ένας ορατός στόχος και μια απλή ιδέα… να φέρουμε τον Άγιο Βασίλη από τη Λαπωνία στο Λάνκαστερ. Αυτό θα κάλυπτε συνολικά 1.347 μίλια, τα οποία συνδέσαμε με έναν στόχο συγκέντρωσης κεφαλαίων £13.147. Αυτός ήταν ένας φιλόδοξος στόχος καθώς η εκδήλωση συνήθως φέρνει περίπου £4.000, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να σκεφτούμε μεγάλα. Καθώς η ιδέα μεγάλωνε, είδαμε πώς οι άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούσαν το lockdown για να αντιμετωπίσουν προσωπικές προκλήσεις. Αποφασίσαμε ότι θέλαμε η εκδήλωση να υποστηρίξει επίσης την τοπική μας κοινότητα μέσω μιας πρόκλησης γυμναστικής που προάγει την ύπαιθρο, την ευεξία και την άσκηση.

Ο αρχικός μας στόχος των 1.347 μιλίων συντρίφθηκε καθώς οι υποστηρικτές μας έτρεχαν, σήκωσαν βάρη, κολύμπησαν και έφτασαν τα 17.000 μίλια. Το πιο σημαντικό, οι έρανοι μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τον στόχο μας για τη συγκέντρωση χρημάτων και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για όλους όσους συμμετείχαν.

Ποια ήταν μερικά από τα εμπόδια και τα μαθήματα που είχατε στην πορεία;

Οι επικοινωνίες μάρκετινγκ ήταν βασικές καθώς η εκδήλωση είχε αλλάξει και θέλαμε να της δώσουμε τη δική της ταυτότητα. Ζητήσαμε από τον τοπικό καλλιτέχνη Santeri Viljakainen να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο καρτούν CancerCare Santa που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε όλο το διαφημιστικό μας υλικό. Θέλαμε να σχεδιάσουμε οπτικά το ταξίδι του Άη Βασίλη στο καρτούν, οπότε ο Santeri δημιούργησε επίσης έναν χάρτη της Ευρώπης σε στυλ Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Χρησιμοποιήσαμε τον χάρτη για να δείξουμε πόσο μακριά είχε διανύσει ο Άγιος Βασίλης σε σχέση με τον αριθμό των μιλίων που είχαν συνεισφέρει οι Dashers μας. Μάθαμε επίσης ότι οι συμμετέχοντες μας έπρεπε να είναι σε θέση να οπτικοποιήσουν την εκδήλωση για να κατανοήσουν την πρόκληση και να συσχετιστούν με τον σκοπό της φιλανθρωπικής οργάνωσης, έτσι ο χάρτης μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση διασκέδασης ενώ αντιπροσώπευε την κλίμακα αυτού που επιτεύχθηκε.

Αποφασίσαμε να δώσουμε στους υποστηρικτές μια πραγματική αίσθηση κοινότητας και ιδιοκτησίας της εκδήλωσης, δημιουργώντας μια διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης στο Facebook Virtual Santa Dash. Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να μοιραστούν ιστορίες, να γιορτάσουν τις επιτυχίες και να παρακινήσουν άλλους όταν οι μέρες γίνονταν δύσκολες. Έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα μας να επικοινωνεί καθημερινά με τους συμμετέχοντες και μας έδωσε μια εικόνα για το ταξίδι του καθενός. Αυτό ήταν ανεκτίμητο, ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για την προώθηση της εκδήλωσης, καθώς ανακαλύψαμε ότι η κοινή χρήση ιστοριών μεμονωμένων είχε μεγάλο αντίκτυπο. Δύο από τους κολυμβητές μας στην ανοιχτή θάλασσα εμφανίστηκαν στον τοπικό Τύπο και μάλιστα πήραν συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του BBC δύο φορές!

Τέλος, μάθαμε ότι όταν σκέφτεσαι περισσότερα, μπορείς να πετύχεις περισσότερα και η εκδήλωσή μας έγινε παγκόσμια με συμμετέχοντες στον Καναδά και την Ταϊλάνδη – κάτι που ήταν εκπληκτικό PR για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Ποιες βασικές συμβουλές θα μοιράζεστε με άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις;

Ρισκάρω. Ρίξτε μια ματιά στο μετατρέποντας μια από τις εκδηλώσεις σας σε εικονική εκδήλωση και κοιτάξτε το από την οπτική γωνία του συμμετέχοντος – επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά θέλει, όχι μόνο σε αυτό που ελπίζετε να κερδίσετε. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσετε κάτι νέο. Αγκαλιάστε ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το JustGiving και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αναζητήστε συμβατές εξειδικευμένες εφαρμογές όπως το Strava (τις οποίες μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε με τις σελίδες JustGiving). Αυτό θα σας βοηθήσει να δώσετε στην εικονική σας εκδήλωση μια μοναδική, διαδραστική και φιλική προς τον χρήστη πτυχή, ειδικά για ένα αθλητικό γεγονός.

Το CancerCare είναι μια μικρή τοπική φιλανθρωπική οργάνωση. Πήραμε ρίσκα με το Virtual Santa Dash 2020 και επιτρέψαμε στην ομάδα να καινοτομήσει και να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της. Φροντίσαμε επίσης να αφιερώσουμε χρόνο στη διαχείριση και την ενθάρρυνση των συμμετεχόντων να παραμείνουν αφοσιωμένοι σε ένα χρονικό διάστημα που ήταν πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Η απόδοση της επένδυσης ήταν δεκαπλάσια και οι συμμετέχοντες περιμένουν τώρα με ανυπομονησία την εικονική μας εκδήλωση για το 2021!

Κατακτήσαμε την Ευρώπη, μετά τον κόσμο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Katherine και την CancerCare που μοιράστηκαν το ταξίδι τους στην εικονική εκδήλωση μαζί μας!

Στο δεύτερο μέρος της σειράς εικονικής μας Χριστουγεννιάτικης καμπάνιας, ακούμε από τη Lisa Chadderton της φιλανθρωπικής οργάνωσης Last Night έναν DJ Saved My Life – πολύ σύντομα!