Παρακολουθήστε τους κορυφαίους χειριστές να συζητούν το Data Center και τις υπηρεσίες Cloud στην Αφρική

Παρακολουθήστε τους κορυφαίους χειριστές να συζητούν το Data Center και τις υπηρεσίες Cloud στην Αφρική

März 13, 2023 0 Von admin

Τα κέντρα δεδομένων είναι οι κύριοι παράγοντες ενίσχυσης της ψηφιακής οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται δυόμισι φορές ταχύτερα από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Σήμερα η Αφρική αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας προσφοράς κέντρων δεδομένων και δεν έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης, επεξεργασίας και ελέγχου των δεδομένων της. Ωστόσο, η Αφρική είναι δυνητικά η πιο ελκυστική ήπειρος για επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MainOne, Funke Opeke, συνοδεύεται από άλλους διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, West Africa Data Bridge, Patrice Tano. Διευθύνων Σύμβουλος, Africa Data Centres, Paul-Francois Cattier; Αντιπρόεδρος Cloud and AI Africa, Huawei Northern Africa, Mounir Soussi και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Chari Maroc, Ismael Belkhayat για να συζητήσουν τα κέντρα δεδομένων και το cloud computing στην Αφρική.

Με οικοδεσπότη την Jeune Afrique σε συνεργασία με την Huawei και με συντονιστή την Associate Partner στο Dalberg, Annette Chan, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα ελλείμματα των κέντρων δεδομένων στην Αφρική και στο πώς το περιεχόμενο μπορεί να το καλύψει. ο ρόλος της κυβέρνησης στην ενεργοποίηση του οικοσυστήματος cloud και των κέντρων δεδομένων της Αφρικής και στην ενίσχυση της ψηφιακής ανεξαρτησίας· κι αλλα.

Δείτε παρακάτω: