Παίζοντας με τα φανάρια του Wang Yage, εικονογράφηση Zhe Chengliang, μετάφραση Helen Wang

1
Παίζοντας με τα φανάρια του Wang Yage, εικονογράφηση Zhe Chengliang, μετάφραση Helen Wang

Εκδόθηκε από την Amazon Crossing

Παίζοντας με τα φανάρια: Yage, Wang, Chengliang, Zhu, Wang, Helen: 9781542029841: Amazon.com: Βιβλία
Καλωσορίζοντας την Πρωτοχρονιά με μια περιήγηση στο blog: Παίζοντας με τα φανάρια – η μαμά διαβάστε το

Περίληψη: Η Zhao Di και οι φίλοι της ζουν στη βόρεια Κίνα, όπου ο νέος χρόνος γιορτάζεται για 15 ημέρες. Αποκορύφωμα είναι τα φανάρια, που παραδοσιακά δίνουν οι θείοι, που ανάβουν και μεταφέρονται στις σκοτεινές νύχτες. Τα παιδιά μαζεύονται κάθε βράδυ, κυνηγούν το ένα το άλλο, κουνώντας τα φανάρια τους και απολαμβάνουν πυροτεχνήματα. Την 15η ημέρα, ο Zhao Di νιώθει λυπημένος που οι διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους. Τα φανάρια είναι σπασμένα και καμένα. Το επόμενο βράδυ, η Zhao Di νοσταλγεί να βγει με τους φίλους της, αλλά θυμάται ότι το νέο έτος θα γιορταστεί ξανά του χρόνου. Περιλαμβάνει ένα σημείωμα του συγγραφέα με πρόσθετες πληροφορίες για το Σεληνιακό Νέο Έτος και την παράδοση των φαναριών. 40 σελίδες, ηλικίες 4-8.

Πλεονεκτήματα: Μια άλλη καλή πηγή για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, αυτή μεταφρασμένη από τα αυθεντικά κινέζικα. Οι εικονογραφήσεις γιορτάζουν το χρώμα και τη μαγεία των φαναριών.

Μειονεκτήματα: Οι τρεις πρώτες σελίδες της ιστορίας είναι σε πρώτο πρόσωπο („Περάσαμε την πρώτη μέρα του νέου έτους στο σπίτι.“). Μετά από αυτό, αλλάζει στην τριτοπρόσωπη αφήγηση του Zhao Di για το υπόλοιπο του βιβλίου, που έμοιαζε με μια άσκοπα άβολη μετάβαση.

Schreibe einen Kommentar