Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενισχύει την εγχώρια παραγωγή ηλιακής ενέργειας με νέα εκτελεστική δράση

2
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενισχύει την εγχώρια παραγωγή ηλιακής ενέργειας με νέα εκτελεστική δράση

Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει εξουσιοδοτήσει τη χρήση του Νόμου για την Άμυνα Παραγωγής (DPA) για την επιτάχυνση της εγχώριας παραγωγής τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων ηλιακών πάνελ.

Με αυτή την κίνηση, ο πρόεδρος έχει θέσει σε λειτουργία την πλήρη ισχύ των ομοσπονδιακών προμηθειών προωθώντας πρόσθετη εγχώρια παραγωγική ικανότητα ηλιακής ενέργειας κατευθύνοντας την ανάπτυξη βασικών συμφωνιών προμήθειας, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος «υπερπροτίμησης».

Επιπλέον, ο Μπάιντεν δημιουργεί μια γέφυρα 24 μηνών για ορισμένες εισαγωγές ηλιακής ενέργειας ενώ παράλληλα ενισχύει την ακεραιότητα των εμπορικών νόμων και διαδικασιών των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος διευκολύνει προσωρινά την ικανότητα των αμερικανικών ηλιακών εγκαταστάσεων να προμηθεύονται ηλιακές μονάδες και κυψέλες από την Καμπότζη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, προβλέποντας ότι αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να εισαχθούν χωρίς ορισμένους δασμούς για 24 μήνες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε επαρκής προμήθεια ηλιακών πλαισίων για την κάλυψη των αναγκών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ενώ κλιμακώνεται η εγχώρια παραγωγή.

Μαζί, αυτές οι ενέργειες θα τονώσουν την εγχώρια παραγωγή, τα κατασκευαστικά έργα και τις καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας – όλα αυτά μειώνοντας το ενεργειακό κόστος για τις οικογένειες, ενισχύοντας το δίκτυο και αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική αδικία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Ενέργειας (DOE) να χρησιμοποιήσει το DPA για να επεκτείνει γρήγορα την αμερικανική παραγωγή πέντε κρίσιμων τεχνολογιών καθαρής ενέργειας: εξαρτήματα ηλιακών πάνελ όπως φωτοβολταϊκές μονάδες και εξαρτήματα μονάδων. μόνωση κτιρίου? ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ; Εξοπλισμός για την κατασκευή και τη χρήση καθαρών καυσίμων που παράγονται από ηλεκτρική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρολυτών, κυψελών καυσίμου και συναφών μετάλλων της ομάδας πλατίνας· και κρίσιμες υποδομές δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας όπως μετασχηματιστές.

Κατά την ανάπτυξη της DPA, η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις θα ενθαρρύνει σθεναρά τη χρήση ισχυρών προτύπων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών εργασίας έργων και των συμφωνιών κοινοτικών παροχών που προσφέρουν μισθούς στο ύψος ή πάνω από το ισχύον επιτόκιο και περιλαμβάνουν τοπικές διατάξεις μίσθωσης. Η διοίκηση θα ενθαρρύνει επίσης σθεναρά έργα με αποτελέσματα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης που ενισχύουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος που ιστορικά επιβαρύνονται υπερβολικά από κληρονομική ρύπανση.

Ο Λευκός Οίκος και το DOE θα συγκαλέσουν τη σχετική βιομηχανία, την εργασία, την περιβαλλοντική δικαιοσύνη και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους, καθώς μεγιστοποιούν τον αντίκτυπο των εργαλείων DPA που διατίθενται από τις ενέργειες του Μπάιντεν και ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Ο Μπάιντεν θέτει επίσης την πλήρη ισχύ των ομοσπονδιακών προμηθειών σε λειτουργία, ωθώντας επιπλέον την εγχώρια παραγωγική ικανότητα ηλιακής ενέργειας. Ο πρόεδρος οδήγησε την ανάπτυξη δύο καινοτόμων εργαλείων για την επιτάχυνση της καθαρής ενέργειας κατασκευασμένης στην Αμερική. Οι κύριες συμφωνίες προμήθειας για εγχώρια κατασκευασμένα ηλιακά συστήματα θα αυξήσουν την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία οι εγχώριοι πάροχοι καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι λεγόμενες «Σούπερ Προτιμήσεις» θα ισχύουν για τα εγχώρια πρότυπα περιεχομένου για τις ομοσπονδιακές προμήθειες ηλιακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων ηλιακών φωτοβολταϊκών εξαρτημάτων, σύμφωνα με τον νόμο Αγοράς της Αμερικής.

Αυτά τα ομοσπονδιακά μέτρα προμηθειών μπορούν να τονώσουν τη ζήτηση για έως και 1 GW εγχώριας παραγωγής ηλιακών πλαισίων βραχυπρόθεσμα και έως 10 GW την επόμενη δεκαετία μόνο από τη ζήτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Για να αυξήσει περαιτέρω τον αντίκτυπο αυτών των ενεργειών, η διοίκηση θα συνεργαστεί επίσης με κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις και δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε αυτές τις καινοτόμες ρυθμίσεις – αυξάνοντας τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά την επόμενη δεκαετία σε πάνω από 100 GW. Αυτές οι ενέργειες προμηθειών θα παράσχουν μια σημαντική άγκυρα ζήτησης για μια αναζωογονημένη εγχώρια βιομηχανία παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Ως μέρος του Σχεδίου Δράσης για την Άδεια Μπάιντεν-Χάρις, μια νέα συνεργασία πέντε υπηρεσιών επιταχύνει τις αναθεωρήσεις έργων καθαρής ενέργειας σε δημόσιες εκτάσεις μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, βοηθώντας τις ΗΠΑ να προχωρήσουν προς την αδειοδότηση τουλάχιστον 25 GW έως το 2025. Αυτές οι ενέργειες έχουν ήδη αυξήσει τις δραστηριότητες που επιτρέπουν την καθαρή ενέργεια κατά 35%, συμπεριλαμβανομένων εγκρίσεων και μισθώσεων μεγάλων ηλιακών έργων. Το τμήμα έχει επίσης εγκαινιάσει πέντε νέα Γραφεία Συντονισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μείωσε τα ενοίκια και τα τέλη κατά περισσότερο από 50% για ηλιακά και αιολικά έργα σε δημόσια γη.

Η διοίκηση βοηθά 17 τοπικές κοινότητες να αφαιρέσουν τη γραφειοκρατία με το διαδικτυακό εργαλείο SolarAPP+ για να ενεργοποιηθούν οι αυθημερόν εγκρίσεις για άδειες ηλιακής εγκατάστασης σε κατοικίες, ενώ 400 επιπλέον ενδιαφερόμενες κοινότητες βρίσκονται στα σκαριά. Η Εθνική Ομάδα Εργασίας για το Κλίμα ξεκίνησε νέες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ανάπτυξης κατανεμημένων ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ενέργειας στον τελευταίο όροφο, με επίκεντρο την παροχή των οφελών αυτών των έργων σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών παρείχε τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε αγροτικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πέρυσι.

Επιπλέον, το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνεργάζονται για την ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή μιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα συνδέει πελάτες που είναι επιλέξιμοι για το Πρόγραμμα Βοήθειας Ενέργειας Κατοικίας Χαμηλού Εισοδήματος με κοινοτικές συνδρομές ηλιακής ενέργειας, για περαιτέρω μείωση του ενεργειακού κόστους των πελατών . Ομοίως, το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ συνεργάζεται με δήμους για να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της οικονομικά προσιτής στέγασης να επωφεληθούν άμεσα από την κοινοτική ηλιακή ενέργεια χαμηλού κόστους χωρίς να δουν αύξηση ενοικίου ή προσαρμογή στο επίδομα κοινής ωφέλειας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ένα ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό ηλιακής ενέργειας με καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων οδών για σταθερές σταδιοδρομίες με την ελεύθερη και δίκαιη επιλογή να γίνετε μέλος ενός συνδικάτου. Οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων ταχύτερα αναπτυσσόμενων στο έθνος, και πολλές απαιτούν μόνο εκπαίδευση γυμνασίου ή GED. Η Διοίκηση Οικονομικής Ανάπτυξης χορήγησε πρόσφατα χρηματοδότηση για την υποστήριξη της εκπαίδευσης στον τομέα της ηλιακής απασχόλησης σε κοινότητες που πλήττονται από φυλές και άνθρακα.

Επιπλέον, η DOE έχει εκδώσει Αίτημα για Πληροφορίες και φιλοξένησε έξι εργαστήρια για τον καθορισμό κοινών στόχων και αναγκών από ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας, των συνδικάτων και των οργανισμών κατάρτισης. Το DOE θα συνεχίσει να διερευνά αυτά τα ζητήματα, μεταξύ άλλων παρέχοντας χρηματοδότηση, νέες συνεργασίες με τη βιομηχανία, άλλους ομοσπονδιακούς φορείς και κρατικά συμβούλια εργασίας για την ανάπτυξη δίκαιων προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης με επίκεντρο τον εργάτη, ευκαιρίες μάθησης με βάση την εργασία και υπηρεσίες υποστήριξης όπως καριέρα προγράμματα συμβουλευτικής, καθοδήγησης και επαγγελματικής ετοιμότητας.

Η Export-Import Bank of the United States (EXIM) Make More in America Initiative, η οποία εγκρίθηκε από το συμβούλιο της EXIM τον Απρίλιο, θα δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις για την επέκταση της παραγωγής καθαρής ενέργειας για την προώθηση της εγχώριας παραγωγής καθαρής ενέργειας για εξαγωγή και την οικοδόμηση ικανοτήτων σε συμμαχικά έθνη. Η US International Development Finance Corporation υποστηρίζει τη δημιουργία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού για την παραγωγή καθαρής ενέργειας σε συμμαχικά έθνη σε όλο τον κόσμο, μειώνοντας την παγκόσμια εξάρτηση από την Κίνα.

Η διοίκηση ένωσε τις δυνάμεις της με την Κοινοπολιτεία του Πουέρτο Ρίκο για να προωθήσει δεκάδες έργα ηλιακής ενέργειας που θα επιτρέψουν στο Πουέρτο Ρίκο να επιτύχει τον στόχο του για ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές, βελτιώνοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και αυξάνοντας την πρόσβαση σε πιο προσιτή ενέργεια και καθαρότερο αέρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση εδώ.

Εικόνα: Andreas Gücklhorn επί Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar