Οδηγός για τα επιδόματα μαθητών με αναπηρία (DSA) 2022

2
Οδηγός για τα επιδόματα μαθητών με αναπηρία (DSA) 2022

Μετά τις χαρές της αίτησης για Χρηματοδότηση Φοιτητών, η σκέψη της συμπλήρωσης ακόμα αλλο Η φόρμα δεν είναι ιδανική. Αλλά, με αυτόν τον οδηγό, η όλη διαδικασία υποβολής αίτησης για DSA θα φαίνεται σαν παιχνιδάκι.

Υπόβαθρο αναπηρίας πτυχίου και διπλώματος

Πίστωση: LightField Studios, Ilya Sergeevych – Shutterstock

Εάν η ικανότητά σας να μελετάτε επηρεάζεται από αναπηρία, μαθησιακή δυσκολία ή πρόβλημα υγείας (σωματική ή ψυχική), θα μπορούσατε να δικαιούστε πρόσθετη υποστήριξη και χρηματοδότηση πέρα ​​από τα Οικονομικά των Φοιτητών σας.

Όταν κάνετε αίτηση για επιδόματα φοιτητών με αναπηρία (DSA), μπορεί να αισθάνεστε ότι υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα για να σκεφτείτε και εμπόδια για να περάσετε για να λάβετε τη χρηματοδότηση που σας αξίζει. Στην πραγματικότητα, όμως, η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή – όταν ξέρετε τι να περιμένετε.

Είμαστε εδώ με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, για να κάνουμε το όλο θέμα να φαίνεται πολύ λιγότερο τρομακτικό. Είτε πρόκειται να ξεκινήσετε ακόμη το πανεπιστήμιο είτε είστε τρέχων φοιτητής που θέλετε να υποβάλετε αίτηση για DSA, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει.

Τι είναι τα επιδόματα μαθητών με αναπηρία (DSA);

Με το DSA, μπορείτε να λάβετε επιπλέον χρηματοδότηση δυνητικά £ 10.000 κάθε χρόνο, επιπλέον του Student Finance, για να καλύψετε το κόστος οποιουδήποτε εξοπλισμού και υπηρεσιών χρειάζεστε ως φοιτητής με αναπηρία.

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε πίσω το DSA εκτός αν πληρώνεστε υπερβολικά ή εγκαταλείψετε νωρίς το μάθημά σας, οπότε ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε κάποια χρήματα – επικοινωνήστε με τον πάροχο χρηματοδότησης σπουδαστών εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Και, σε αντίθεση με τα δάνεια συντήρησης, το εισόδημα του νοικοκυριού σας δεν επηρεάζει το ποσό DSA που λαμβάνετε.

Το συνολικό ποσό βασίζεται στο πόσα θα χρειαστείτε για εξειδικευμένο εξοπλισμό, μη ιατρική βοήθεια και πρόσθετες δαπάνες που σχετίζονται με την αναπηρία σας και σε καμία περίπτωση δεν εξαρτάται από το πόσα χρήματα βγάζουν οι γονείς σας.

Καθώς το DSA είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, μπορεί να κάνει την καθημερινή φοιτητική ζωή πολύ πιο εύκολη, ιδιαίτερα όσον αφορά την παρακολούθηση μαθημάτων, την καταγραφή σημειώσεων, την αναθεώρηση και τα ταξίδια για τοποθετήσεις και ταξίδια σπουδών στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το DSA καλύπτει μόνο δαπάνες που συνδέονται άμεσα με πτυχές της αναπηρίας σας που επηρεάζουν την ικανότητά σας να σπουδάζετε.

Για παράδειγμα, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών αντιμετωπίζει το κόστος ενός φορητού υπολογιστή, μπορεί να σας ζητηθεί να συνεισφέρετε χρήματα σε έναν. Η κυβέρνηση λέει ότι οι φοιτητές που λαμβάνουν DSA πρέπει να πληρώσουν το πρώτο £200 όταν αγοράζετε υπολογιστή – αλλά σημειώστε, αυτό αναφέρεται στη χρηματοδότηση DSA από το SFE για φοιτητές από την Αγγλία.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν λαμβάνετε χρηματοδότηση από το SFE και χρειάζεστε έναν εξειδικευμένο υπολογιστή που να ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορεί στη συνέχεια να μπορέσετε να λάβετε χρηματοδότηση DSA, μείον τα πρώτα £200, για να καλύψετε το κόστος. Ωστόσο, επικοινωνήστε με το πανεπιστήμιό σας για να δείτε εάν έχουν ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουν τους μαθητές με τη συνεισφορά των 200 £.

Εάν δεν είστε από την Αγγλία, ενδέχεται να μπορείτε να καλύπτετε το συνολικό κόστος ενός φορητού υπολογιστή από τη χρηματοδότηση της DSA (δηλαδή χωρίς συνεισφορά από εσάς). Επικοινωνήστε με το Φοιτητικό Οικονομικό Φορέα στο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου εάν δεν είστε σίγουροι.

Ποιος είναι κατάλληλος για DSA;

Χέρια που κρατούν τον κουμπαρά

Credit: Watchara Ritjan – Shutterstock

Ως κατευθυντήρια γραμμή, θα πρέπει να πληροίτε αυτά τα κριτήρια για να είστε επιλέξιμοι για DSA:

  • Είστε κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου
  • Είστε προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής σε ένα μάθημα που διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο (συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων μερικής απασχόλησης, Ανοιχτού Πανεπιστημίου και μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης)
  • Πληροίτε τις προϋποθέσεις για Χρηματοδότηση Φοιτητών
  • Έχετε μια αναπηρία, ιατρική κατάσταση, αισθητηριακή αναπηρία, πάθηση ψυχικής υγείας ή συγκεκριμένη μαθησιακή δυσκολία που επηρεάζει την ικανότητά σας να μελετάτε.

Είσαι δυστυχώς δεν πιθανόν να είναι επιλέξιμοι για DSA εάν:

Σημείωση: Αυτή είναι μια κατευθυντήρια γραμμή σχετικά με τα γενικά κριτήρια για τις εφαρμογές DSA στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για να δείτε τα συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας για το μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του φορέα χρηματοδότησης σπουδαστών.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για επιδόματα μαθητών με αναπηρία (DSA)

Η αίτηση για DSA είναι αρκετά απλή, ξεκινώντας με μια φόρμα που πρέπει να συμπληρώσετε.

Θα βρείτε τη σχετική φόρμα στον ιστότοπο του Student Finance για το μέρος της χώρας σας (αναγράφεται παρακάτω).

Θα χρειαστεί είτε να συμπληρώσετε το έντυπο αίτησης DSA ηλεκτρονικά ή σε έντυπη μορφή, ανάλογα με τον φορέα Οικονομικών Σπουδαστών στον οποίο υποβάλλετε αίτηση και την ιδιότητα του φοιτητή σας (δηλ. εάν είστε φοιτητής πλήρους, μερικής ή μεταπτυχιακού).

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση για DSA;

Μπορείτε πραγματικά να κάνετε αίτηση για DSA πριν η θέση σας στο πανεπιστήμιο επιβεβαιώθηκε.

Το χρονικό διάστημα που διαρκεί η διαδικασία αίτησης μπορεί να διαφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορεί να χρειαστούν έως και 14 εβδομάδες για να τεθεί σε εφαρμογή η υποστήριξη DSA, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την αίτησή σας το συντομότερο δυνατό.

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν ξεκινήσετε το πανεπιστήμιο, από το να κάνετε φίλους μέχρι να αποφασίσετε πού θα ζήσετε – η ταξινόμηση του DSA σας πριν από την πρώτη μέρα του φρεσκάριου θα κάνει τεράστια διαφορά.

Μέσω ποιων οργανισμών μπορείτε να κάνετε αίτηση για DSA;

Δείτε πού μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για DSA, με βάση το πού βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το οποίο προέρχεστε:

Διαδικασία αίτησης για DSA

Αυτά είναι τα βήματα που μπορείτε να περιμένετε να κάνετε κατά την υποβολή αίτησης για τα επιδόματα μαθητών με αναπηρία (DSA):

  1. Συμπληρώστε την αίτησή σας DSA
  2. Δώστε αποδεικτικά στοιχεία για την αναπηρία σας
  3. Κάντε κράτηση και παρακολουθήστε α εκτίμηση αναγκών μελέτης (μόνο αφού του ζητήθηκε από τον Οικονομικό Οργανισμό Φοιτητών)
  4. Περιμένετε να μάθετε εάν η αίτησή σας έχει εγκριθεί
  5. Μόλις εγκριθεί η χρηματοδότηση, παραγγείλετε τον εξοπλισμό σας και κανονίστε μη ιατρική βοήθεια κ.λπ.
  6. Το DSA σας θα πληρωθεί όπως συμφωνήθηκε (δηλαδή σε εσάς ως αποζημίωση ή απευθείας στον προμηθευτή).

Απόδειξη επιλεξιμότητας

Όταν κάνετε αίτηση για DSA, θα χρειαστείτε ορισμένους τύπους τεκμηρίωσης για να αποδείξετε ότι πληροίτε τα κριτήρια. Αυτή είναι η τεκμηρίωση που μπορείτε να περιμένετε να παρέχετε:

Κατάσταση Απόδειξη επιλεξιμότητας
Σωματικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, μακροχρόνιες καταστάσεις υγείας και καταστάσεις ψυχικής υγείας Έντυπο αποδεικτικών στοιχείων αναπηρίας ή φωτοαντίγραφο αναφοράς/επιστολής από τον γιατρό ή τον σύμβουλό σας
Ειδική μαθησιακή δυσκολία (π.χ. δυσλεξία) Φωτοαντίγραφο διαγνωστικής αξιολόγησης από ψυχολόγο ή εκπαιδευτικό με σχετικό προσόν

Χρειάζεται να κάνετε εκ νέου αίτηση κάθε ακαδημαϊκό έτος;

Εάν είστε προπτυχιακός φοιτητής πλήρους φοίτησης και έχετε κάνει αίτηση για DSA παράλληλα με τη Χρηματοδότηση Φοιτητών (δηλαδή δάνεια συντήρησης και δάνεια δίδακτρα), δεν χρειάζεται να υποβάλετε ξανά αίτηση για DSA κάθε έτος σπουδών σας.

Αλλά, εάν λαμβάνετε DSA ως μεταπτυχιακός ή φοιτητής μερικής φοίτησηςή έχετε ισχύει μόνο για DSA, τότε πιθανότατα θα χρειαστεί να συμπληρώνετε μια νέα φόρμα κάθε χρόνο του μαθήματος σας. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με το Student Finance στο μέρος σας στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν δεν είστε καθόλου σίγουροι.

Επίσης, εάν σας οι συνθήκες αλλάζουν όσο βρίσκεστε στο πανεπιστήμιο, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε ξανά με το Student Finance και να κανονίσετε μια άλλη αξιολόγηση αναγκών, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί το DSA σας. Για παράδειγμα, εάν διαγνωστεί με μια νέα πάθηση ή η κατάστασή σας επιδεινωθεί, μπορεί να δικαιούστε πρόσθετη υποστήριξη DSA.

Ή, εάν αλλάξετε από πλήρους απασχόλησης σε μερική (ή αντίστροφα), αλλάξετε μαθήματα, αναστείλετε τις σπουδές σας, αλλάξετε την ημερομηνία λήξης του μαθήματος, επιστρέψετε στις σπουδές αφού προηγουμένως αποσυρθείτε ή επαναλαμβάνετε ένα έτος σπουδών, θα πρέπει επικοινωνήστε με το Φοιτητικό σας Φορέα Οικονομικών – είναι πιθανό να χρειαστεί να υποβάλετε ξανά αίτηση κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Τι υποστήριξη μπορείτε να λάβετε ως μαθητής με αναπηρίες;

Τα επιδόματα φοιτητών με αναπηρία (DSA) μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των πτυχών της μελέτης που επηρεάζει η αναπηρία σας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των σωματικών όσο και των πνευματικών απαιτήσεων του uni.

Οι τρόποι με τους οποίους πληρώνεται το DSA μπορεί να ποικίλλουν, αλλά θα καταβληθεί είτε σε εσάς ως αποζημίωση είτε απευθείας στην εταιρεία που παρέχει τον εξοπλισμό ή την υπηρεσία.

Μπορεί επίσης να δικαιούστε α επίδομα ταξιδιού ως μέρος του DSA σας. Αυτό μπορεί να καλύψει το επιπλέον κόστος της μετακίνησης ως φοιτητής λόγω της αναπηρίας σας, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών για τοποθετήσεις εργασίας και των ταξιδιών σπουδών στο εξωτερικό.

Πόση οικονομική υποστήριξη μπορείτε να λάβετε με το DSA;

χρήματα σε ένα πορτοφόλι

Credit: Yevgen Kravchenko, kamui29, Bell Photography 423 – Shutterstock

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσό DSA που θα μπορούσατε να δικαιούστε θα ποικίλλει.

Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα για να δείτε τα μέγιστα ποσά που θα μπορούσατε να λάβετε σε κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου – αλλά έχετε κατά νου, το συνολικό ποσό που θα λαμβάνετε θα βασίζεται στο ποσό που προτείνει ο σύμβουλος αναπηρίας για εσάς, μετά την αξιολόγηση των αναγκών σας για μελέτη .

DSA για προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους φοίτησης

Από πού είσαι Μέγιστη χρηματοδότηση DSA διαθέσιμη το 2022/23
Αγγλία • Ενιαίο επίδομα: 25.575 £* ανά έτος
Βόρεια Ιρλανδία • Ενιαίο επίδομα: 25.000 £* ανά έτος
Σκωτία • Επίδομα μεγάλων ειδών: 5.160 £ για όλη την πορεία
• Επίδομα μη ιατρικής προσωπικής βοήθειας: 20.520 £ ανά έτος
• Βασικό επίδομα: £1.725 ανά έτος
Ουαλία • Ενιαίο επίδομα: 32.546 £* ανά έτος

* Το ανώτατο όριο δεν ισχύει για τα έξοδα ταξιδίου, επομένως υπάρχει η δυνατότητα να λάβετε πάνω από το αναφερόμενο μέγιστο ποσό, συμπεριλαμβανομένου του κόστους ταξιδιού.

Η ανώτατη χρηματοδότηση ισχύει και για φοιτητές μερικής φοίτησης και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Τι να περιμένετε σε μια αξιολόγηση αναγκών μελέτης DSA

Οι αξιολογήσεις των αναγκών της μελέτης για το DSA μπορεί να φαίνονται τρομακτικές, αλλά είναι τόσο σημαντικό να θυμάστε ότι είναι εκεί για να καθορίσουν πόση επιπλέον υποστήριξη χρειάζεστε στο πανεπιστήμιο – όχι για να σας δυσκολέψουν να λάβετε βοήθεια.

Μιλήσαμε με την Chloe Tear, την Υπεύθυνη της Διαδικτυακής Κοινότητας στο Πεδίο εφαρμογής σχετικά με τις εμπειρίες της με τις αξιολογήσεις αναγκών του DSA.

Η Chloe ξεκίνησε το πτυχίο της στο Leeds Trinity University με ήπια εγκεφαλική παράλυση και μιλάει πολύ θετικά για την πρώτη της αξιολόγηση αναγκών, η οποία πραγματοποιήθηκε ως συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο σε κέντρο αξιολόγησης DSA.

Chloe Tear

Βρήκα την αξιολόγηση περίεργη, αλλά με καλό τρόπο. Για μια φορά, ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να σου φέρουν πράγματα, αντί να τους το δικαιολογήσεις εσύ.

Είναι στο πλευρό σουτο οποίο ήταν πραγματικά πολύ ωραίο.

Ήθελαν να μπορώ να πετύχω και να είμαι σε ίσους όρους ανταγωνισμού με όλους τους άλλους και ανακάλυψα ότι ο τρόπος που έγινε ήταν αρκετά ανεπίσημο.

Πώς ήταν η αξιολόγηση των αναγκών του DSA;

Ήταν αρκετά μεγάλο – ήταν περίπου μιάμιση ώρα, και περάσαμε από όλα τα στοιχεία της μελέτης και πώς θα μπορούσε να γίνει ευκολότερο.

Μιλήσαμε για εξοπλισμό και λογισμικό. Ήθελαν να έχω μια αόριστη ιδέα για το είδος της υποστήριξης που μπορεί να χρειαζόμουν όσον αφορά το τι θα έκανα στην πορεία μου.

Ήταν αρκετά ένα ανοιχτή συνομιλία όσον αφορά το τι θα συνιστούσαν και αν πίστευα ότι θα λειτουργούσε ή όχι.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους στο πανεπιστήμιό της, η Chloe άρχισε να χάνει την όρασή της και καταγράφηκε ως μερικώς τυφλή. Στη συνέχεια, έκανε μια δεύτερη αξιολόγηση αναγκών για να διασφαλίσει ότι το DSA της προσαρμόστηκε ανάλογα.

Όμως, για να τη γλιτώσει από το να κάνει άλλο ένα ταξίδι στο κέντρο, η Κλόε μπόρεσε να συνομιλήσει με τον ίδιο αξιολογητή όπως πριν από το τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, της εστάλησαν με email πληροφορίες σχετικά με διάφορα κομμάτια εξοπλισμού που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν, κάνοντας την αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο σαφή και απλή.

Το ιστολόγιο της Χλόης έχει περισσότερες εξαιρετικές συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση DSA στο πανεπιστήμιο.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το RNIB ιστότοπος για περισσότερες πληροφορίες εάν είστε τυφλός ή μαθητής με μειωμένη όραση.

Υποβολή ένστασης εάν η αίτησή σας δεν είναι επιτυχής

Νεαρός σοβαρός άνδρας στο τηλέφωνο στο γραφείο

Πίστωση: GaudiLab – Shutterstock

Ελπίζουμε ότι οι εμπειρίες σας από την υποβολή αίτησης για DSA θα είναι ξεκάθαρες. Ωστόσο, εάν η αίτησή σας απορριφθεί και πιστεύετε ότι πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις, θα σας συνιστούσαμε να έρθετε σε επαφή απευθείας με τον αρμόδιο φορέα Οικονομικών Σπουδών.

Μπορείτε να ζητήσετε μια εξήγηση για τους λόγους που δεν ήταν επιτυχής και να ζητήσετε να την επανεξετάσουν ξανά.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνεχιστεί η ένσταση, αλλά, ελπίζουμε, το αίτημά σας για άλλη επανεξέταση θα μπορούσε να οδηγήσει το Student Finance να επανεξετάσει και να σας προσφέρει την υποστήριξη DSA που χρειάζεστε.

Οι γονείς σας δυσκολεύονται να βρουν το κεφάλι τους γύρω από τα Οικονομικά των Φοιτητών σας; Μπορείτε να τους ηρεμήσετε δείχνοντάς τους τον οδηγό των γονιών μας για το πανεπιστήμιο.

Schreibe einen Kommentar