Ναι, No-Till Works For Flowers

Ναι, No-Till Works For Flowers

Oktober 21, 2022 0 Von admin

Εδώ είναι μια τρέχουσα εικόνα της μη καλλιέργειας λουλουδιών εδώ στο Bare Mtn Farm. Ναι, εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τις μεθόδους όχι. Ναι, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση του εδάφους μας. Αλλά η πιο συχνή ερώτηση που λαμβάνουμε είναι «πώς αντιμετωπίζετε τα ζιζάνια;». Διαπιστώσαμε ότι όσο λιγότερο δουλεύουμε το χώμα με άροση, διάτρηση ή περιστροφή του εδάφους. τόσο λιγότερα ζιζάνια φαίνεται να φυτρώνουν και να δημιουργούν πρόβλημα. Αφού στριμώξουμε τις σειρές μας σε απόκρυψη, απλώνουμε τα απαραίτητα ορυκτά και μια στρώση φιλιού (1/2-3/4″) κομπόστ και ποτίζουμε καλά τη σειρά που θα φυτέψουμε και στη συνέχεια φυτεύουμε.

Dianthus

Εδώ είναι μια φωτογραφία της στενής απόστασης του φυτεμένου διάανθου. Φυτεύουμε πολλά από τα λουλούδια μας με μέση απόσταση 9×9 σε ένα σχέδιο με διαμάντια. Αυτή η φύτευση σε κοντινό χώρο επιτρέπει στα φυτά να σχηματίσουν ένα θόλο πάνω από το έδαφος καλύπτοντας έτσι τα ζιζάνια. Ενθαρρύνει επίσης τα ψηλότερα λουλούδια καθώς τεντώνουν και τους μυς για το σημείο τους. Συνήθως κάνουμε ένα βοτάνισμα που διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα για μια σειρά 100 ποδιών. Αυτό είναι συνήθως καλό για τη σειρά για αυτή τη διαδοχή. Παρακολουθούμε τις άκρες των κρεβατιών μας για έρποντα χόρτα ή χαμηλά αναπτυσσόμενα ζιζανιοκτήματα που αφαιρούνται εύκολα. Επειδή δεν έχουμε διαταράξει την τράπεζα ζιζανίων στο έδαφος για κάποιο διάστημα, διαπιστώνουμε ότι καθώς περνάει ο χρόνος λιγότερα ζιζάνια ριζώνουν στις σειρές μας.

Dianthus

Εδώ είναι το Amazon Dianthus που ψηλώνει και είναι κοντά για να προστατεύσει τα ζιζάνια.

Καλλιέργεια λουλουδιών χωρίς καλλιέργεια

Εδώ είναι το ρέμα μας που αναπτύσσεται σε αρκετά στενό διάστημα χωρίς ζιζάνια στη σειρά. Αλλά υπάρχει λίγο γρασίδι στις άκρες, που θα δρεπάσουν και θα καθαριστούν.

Καλλιέργεια λουλουδιών χωρίς καλλιέργεια

Το Ageratum αναπτύσσεται σε μια σειρά χωρίς καλλιέργεια με πολύ λίγα ζιζάνια. Φυτεύτηκε πολύ κοντά σε απόσταση και ξεριζώθηκε μία φορά με το χέρι και μία με συγγραμμική σκαπάνη. Μπορείτε να δείτε μια σειρά που είναι τραβηγμένη κάτω από το ageratum που προετοιμάζεται για ένα φθινόπωρο φυτεμένες κολομβίνες και αχυρίδα.

Ντάστι Μίλερ

Ασκούμε επίσης την καλλιέργεια λουλουδιών στα στεφάνι μας. Εδώ είναι πολύ κοντά φυτεμένα μίνι μπλοκ σκονισμένου μυλωνά φυτεμένα σε ένα από τα στεφάνι μας. Τρέχουμε ένα μήκος μουσαμά κατά μήκος της πλευράς του κρεβατιού που βλέπει έξω από το στεφάνι, για να μην εισχωρήσουν τα ζιζάνια. Το ξεβοτάνισμα αυτής της άκρης είναι δύσκολο με σκαπάνη ή με το χέρι, επομένως η καταστολή των ζιζανίων είναι το κλειδί εδώ.

Ντάστι Μίλερ

Στο ίδιο σημείο και πλήρως καλλιεργημένο και συγκομιδή. Χωρίς ζιζάνια στη σειρά, μόνο ψηλό γρασίδι έξω από το στεφάνι.

Όχι μέχρι την καλλιέργεια λουλουδιών

Νιώθουμε ότι σιγά-σιγά παίρνουμε τις μεθόδους no till, βελτιώνουμε το έδαφος μας και βάζουμε τα ζιζάνια υπό αρκετά καλό έλεγχο. Αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει ένα σωρό άλλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως ο έλεγχος των εντόμων και ο έλεγχος των τεράστιων πλασμάτων. Έτσι, υπάρχει πάντα κάτι νέο να ασχοληθείς, να μάθεις και να χειριστείς.

Συνεχίζουμε λοιπόν να φυτεύουμε…..