Νέα έρευνα αποκαλύπτει σημαντικά κενά στη γνώση των φακών επαφής για τους καταναλωτές

Νέα έρευνα αποκαλύπτει σημαντικά κενά στη γνώση των φακών επαφής για τους καταναλωτές

Mai 2, 2022 0 Von admin

Φακοί επαφής στην επιφάνεια

Νέα έρευνα που ανατέθηκε από το Ινστιτούτο Φακών Επαφής (CLI) αποκαλύπτει ότι οι αμερικανοί επαγγελματίες οφθαλμικής φροντίδας χάνουν την ευκαιρία να μιλήσουν για επιλογές φακών επαφής με δύο στους τρεις ασθενείς, μεταξύ άλλων εντυπωσιακών ευρημάτων. Η πανεθνική έρευνα σε σχεδόν 1.000 ενήλικες στις ΗΠΑ που χρειάζονται διόρθωση της όρασης αποτελεί μέρος της Θα σε δω αυριο πρωτοβουλία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις πρακτικές να κατανοήσουν και να ευδοκιμήσουν καθώς εξελίσσονται οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των καταναλωτών.

Αύριο, τέσσερις κορυφαίοι οπτομέτρης – όλοι οι οραματιστές του 2022 CLI – θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα, θα αποκαλύψουν πρόσθετα ευρήματα, θα κάνουν συστάσεις από ομοτίμους και θα κάνουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια δύο διαδικτυακών εκδηλώσεων μάθησης. Αποκάλυψε! Τα νέα δεδομένα καταναλωτή δείχνουν τι εμποδίζει την πρακτική σας στους φακούς επαφής θα προσφερθούν ως ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια στις 6 μ.μ. EST και 9 μ.μ. EST. Δωρεάν εγγραφή είναι διαθέσιμη για την προηγούμενη συνεδρία στη διεύθυνση https://bit.ly/Revealed-EastCoast και η μετέπειτα συνεδρία στις https://bit.ly/Revealed-WestCoast.

«Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τόσα πολλά για τους φακούς επαφής όσο μπορεί να υποθέσει η κοινότητα φροντίδας ματιών. Διαπιστώσαμε τόσο ανησυχητική παραπληροφόρηση όσο και μια εκπληκτική έλλειψη πληροφοριών—τομείς που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά από τους συνταγογράφους και το προσωπικό. Η ενσωμάτωσή τους στη συνομιλία κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης, η οποία απαιτεί μόνο δευτερόλεπτα επιπλέον χρόνου, παρουσιάζει μια τεράστια ευκαιρία να αυξηθεί η γνώση, η εμπιστοσύνη και η ικανοποίηση των ασθενών, καθώς και να αναπτυχθεί η πρακτική τους», δήλωσε ο Stan Rogaski, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Φακών Επαφής.

Εκπαιδεύοντας τους Ανενημέρωτους

Όταν ρωτήθηκαν για τις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στην πρακτική, μόνο ένα κλάσμα ενηλίκων θυμόταν ότι οι φακοί επαφής συζητήθηκαν ως περιστασιακή εναλλακτική για γυαλιά (11%), αντικατάσταση γυαλιών (8%) ή για αντικατάσταση γυαλιών ανάγνωσης (4%). Παρά την ευρεία προσοχή σχετικά με το θέμα τα τελευταία δύο χρόνια, μόλις το 6% θυμάται ότι ο γιατρός του είχε μιλήσει για φακούς επαφής για την εξάλειψη της ομίχλης. Και ένα πενιχρό 7% θυμόταν ότι του είπαν για νέες εξελίξεις στους φακούς επαφής. Το 66% δήλωσε ότι καμία από αυτές τις ευκαιρίες δεν παρουσιάστηκε.

Περίπου ένας στους δύο Αμερικανούς δεν γνωρίζει απαραίτητα ότι οι φακοί επαφής μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους – μια συνταγή για μη ενδεδειγμένη αλλαγή. Σχεδόν οι μισοί δεν είναι σίγουροι εάν όλες οι μάρκες φακών επαφής είναι ουσιαστικά οι ίδιες (44%) ή αν είναι εντάξει να ανταλλάξουν τη συνταγογραφούμενη μάρκα τους με άλλη (47%). Ένα άλλο 57% δεν είναι σίγουρο αν όλοι οι φακοί επαφής είναι κατασκευασμένοι από τον ίδιο τύπο πλαστικού και το 46% δεν γνωρίζει αν όλοι χρησιμοποιούν τον ίδιο γενικό σχεδιασμό.

Φτάνοντας στους Παραπληροφορημένους

Η παραπληροφόρηση μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις αγοράς των φακών επαφής των καταναλωτών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ματιών και την όρασή τους. Οι ψευδείς πεποιθήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές επωνυμίας που ξεκινούν από τον ασθενή, καθώς περίπου ένας στους πέντε ενήλικες δήλωσε οριστικά ότι οι μάρκες φακών επαφής είναι εναλλάξιμες. Η έρευνα CLI έδειξε επίσης ότι περίπου τρεις στους πέντε ενήλικες μπορεί να μην συμβουλευτούν τον οφθαλμίατρό τους πριν αλλάξουν μάρκα.

Οι αστικοί θρύλοι μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα, καθώς περίπου ένας στους δύο ενήλικες που χρειάζονται διόρθωση όρασης πιστεύουν μύθους που μπορεί να τους εμποδίσουν να φορούν φακούς επαφής. Αυτό περιλαμβάνει το 10% που δήλωσε ότι οι φακοί επαφής είναι επικίνδυνοι. Ένα άλλο 11% πιστεύει ότι οι φακοί επαφής μπορούν να κολλήσουν μόνιμα στο μάτι και το 14% πιστεύει ότι οι φακοί επαφής μπορεί να χαθούν πίσω από το μάτι.

Καλά νέα: Οι ασθενείς απευθύνονται στον γιατρό τους

Η σχέση γιατρού-ασθενούς είναι απαραίτητη για την υγιή χρήση φακών επαφής και την υγιή πρακτική των φακών επαφής. Τα ευρήματα του CLI δείχνουν ότι σχεδόν επτά στους 10 (68%) των ανθρώπων απευθύνονται στον οφθαλμίατρό τους για πληροφορίες σχετικά με τους φακούς επαφής.

Οι ιατροί μπορούν να ενισχύσουν τις συνδέσεις τους αποτελώντας πηγή δεδομένων για την υγεία των ματιών, απευθείας με τους ασθενείς και μέσω συμπληρωματικών μέσων. Περίπου τρεις στους πέντε ενήλικες (60%) αναζητούν επίσης εναλλακτικές πηγές πληροφοριών για τη χρήση φακών επαφής — συμπεριλαμβανομένων φίλων και διαδικτυακών αναζητήσεων. Τα άτομα ηλικίας 18-34 ετών είναι τρεις φορές πιο πιθανό να βασίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση φακών επαφής σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό, υπογραμμίζοντας γιατί η κοινωνική παρουσία είναι πιο σημαντική από ποτέ για τις πρακτικές.

Κορυφαία OD Προσφέρουν Insights στο Αποκάλυψε! Διαδικτυακά σεμινάρια

Τα μέλη του συμβουλίου του Ινστιτούτου Φακών Επαφής Charissa Lee, OD, MBA, FAAO και Rick Weisbarth, OD, FAAO θα συντονίσουν την 3 Μαΐουrd ζωντανή συζήτηση. Οι συμμετέχοντες στο πάνελ αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα τύπων πρακτικής, ειδικοτήτων και εμπειριών, που θα επιτρέψουν μια συνομιλία να είναι πολύτιμη για κάθε επαγγελματία οφθαλμικής φροντίδας που ταιριάζει με φακούς επαφής. Περιλαμβάνουν:

  • Klaus Ito, OD, ο οποίος είναι οφθαλμική νόσος και ο κερατοειδής και οι φακοί επαφής, κάτοικος Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, όπου θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων του πρόσθιου τμήματος, συμπεριλαμβανομένης της εκτασίας του κερατοειδούς, των ουλών του κερατοειδούς και της νόσου της οφθαλμικής επιφάνειας με διάφορους τύπους φακών επαφής .
  • Essence Johnson, OD, FAAO, ο οποίος είναι «κατασκευασμένος από HBCU», εκπαιδευμένος ειδικός στην οφθαλμική νόσο. Ο Δρ Τζόνσον αποφοίτησε από το Κολέγιο Οπτομετρίας της Πενσυλβάνια στο Πανεπιστήμιο Salus. Λειτουργεί ως μέντορας, προπονήτρια, συντονιστής και ομιλήτρια, εμπνέοντας κορίτσια και γυναίκες σε κάθε φάση της εκπαίδευσης να οπτικοποιήσουν τους στόχους τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.
  • Η Elise Kramer, OD, FAAO, FBCLA, FSLES, που εργάζεται στο Ινστιτούτο Φακών Επαφής του Μαϊάμι, ειδικεύεται στις ασθένειες της οφθαλμικής επιφάνειας και στους ειδικούς φακούς επαφής. Κέρδισε το διδακτορικό της από το Université de Montréal και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Miami VA Medical Center, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στο Bascom Palmer Eye Institute.
  • Jennifer Lyerly, OD, η οποία εργάζεται στο TrueVision Eye Care στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, όπου ειδικεύεται στους φακούς επαφής και τη διαχείριση μυωπίας. Είναι συνιδρυτής του Defocus Media, της πλατφόρμας ζωντανής ροής και podcast οπτομετρίας και συγγραφέας του Οφθαλμολογία, ένα εκπαιδευτικό ιστολόγιο που εστιάζει στην επικοινωνία των ασθενών.

«Όλοι όσοι εκτέθηκαν στα νέα μας δεδομένα έχουν εκφράσει την έκπληξή τους—όχι μόνο για το πόσο λίγα γνωρίζουν οι καταναλωτές για τους φακούς επαφής αλλά και για το πόση πρόοδο θα μπορούσε να κάνει η κοινότητα οφθαλμικής φροντίδας με λίγες μόνο απλές και γρήγορες προσαρμογές στις συνομιλίες των ασθενών. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που έχει αυτή η έρευνα, αφού γίνει κατανοητή και αγκαλιαστεί από τους επαγγελματίες», είπε ο Rogaski.

Το Ινστιτούτο Φακών Επαφής προάγει τις τελευταίες καινοτομίες σε ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα και υπηρεσίες φροντίδας φακών επαφής και φακών που παρέχουν μοναδικά οφέλη στους ασθενείς ικανοποιώντας παράλληλα τις εξελισσόμενες ανάγκες των επαγγελματιών οφθαλμικής φροντίδας. Η CLI αναλαμβάνει δραστηριότητες που αξιολογούν σωστά, βελτιώνουν, προωθούν και εξισορροπούν την ευημερία και την ανάπτυξη του κλάδου φροντίδας φακών επαφής και φακών, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς χρήσης των προϊόντων στην αγορά. Στα μέλη του περιλαμβάνονται οι Alcon, Bausch + Lomb, CooperVision και Johnson & Johnson Vision. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε contactlensinstitute.org.

Όλα τα στοιχεία, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, προέρχονται από την YouGov Plc. Το συνολικό μέγεθος του δείγματος ήταν 1.214 ενήλικες, 959 από τους οποίους χρειάζονται διόρθωση όρασης. Η επιτόπια εργασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 9 Μαρτίου 2022. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Τα στοιχεία έχουν σταθμιστεί και είναι αντιπροσωπευτικά για όλους τους ενήλικες με διορθωμένη όραση στις ΗΠΑ (ηλικίας 18+), εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά.

Erkers 1879 Eyewear - The Optical Journal