Μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά!

1
Μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά!

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Τόσο συχνά βλέπουμε νοικοκυρές να απεικονίζονται ως κουρασμένες και καταβεβλημένες ή εντελώς βαριεστημένες, αλλά πρέπει να σας πω – μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά! Αυτός ο τρόπος ζωής είναι ο σωστός για μένα, και μπορεί να είναι και για εσάς! Διαβάστε τα πολλά οφέλη της νοικοκυράς και δείτε με ποια συμφωνείτε και ποια σας εκπλήσσουν!

Νιώθετε ποτέ ότι ο ρόλος της νοικοκυράς συχνά παρερμηνεύεται; Μερικές φορές παρουσιάζεται ως ένας τρομερός τρόπος ζωής – είτε από την άποψη των άλλων είτε από την άποψη της ίδιας της νοικοκυράς. Μερικές φορές ο νοικοκύρης είναι νευριασμένος, συντετριμμένος ή βαριέται.

Λοιπόν, έχω νέα για εσάς: Μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά!

Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ζεις! Είτε χρειάζεστε κάποια ενθάρρυνση στο ρόλο σας, είτε σκέφτεστε να κάνετε μια αλλαγή στον τρόπο ζωής σας επειδή θέλετε να γίνετε οι ίδιοι οικογενειάρχες, ελπίζω να διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση και να δείτε τα πολλά οφέλη του να είσαι νοικοκυρά! Είναι πραγματικά το κατάλληλο για μένα, και ίσως είναι και για εσάς!

11 λόγοι που μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά

1| Ήσυχες μέρες

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι «ήσυχες μέρες» πιθανότατα δεν θα είχαν μπει στη λίστα μου. Αλλά τώρα που τα παιδιά μου πηγαίνουν όλα στο σχολείο, απολαμβάνω ένα ήσυχο σπίτι από τις 8:30 έως τις 2:30, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολάμβανα τον χρόνο μου ως νοικοκυρά και έμενα στο σπίτι μαμά όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και στο σπίτι όλη μέρα. Αλλά η μέρα είναι σίγουρα διαφορετική τώρα!

Κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, το σπίτι μου κάνει θόρυβο μόνο αν το θέλω. Ως εσωστρεφής, αυτός είναι ένας ένδοξος τρόπος ζωής! Μου επιτρέπει να επαναφορτίζομαι και να είμαι καλύτερα εξοπλισμένος για να αγαπώ την οικογένειά μου και να είμαι πλήρως παρών (αντί για υπερβολική διέγερση) όταν επιστρέφουν σπίτι.

2| Ένα πολυαγαπημένο σπίτι

Το σπίτι είναι το αγαπημένο μου μέρος. Δεδομένου ότι είναι εκεί που περνάω τον περισσότερο χρόνο μου, απολαμβάνω να το κάνω καταφύγιο.

>> Μην χάσετε το How to be a Efficient Homemaker για απλές ρουτίνες που θα μεταμορφώσουν εντελώς την ημέρα σας. (psst: συνοδεύεται από μια δωρεάν εκτυπώσιμη λίστα ελέγχου!)

Τα πράγματα είναι συνήθως καθαρά και τακτοποιημένα (όχι πάντα!), και έχω εφαρμόσει συστήματα για να το βοηθήσω να λειτουργήσει. Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά έχουν επιλεγεί σκόπιμα. Οι στοχαστικές πινελιές το βοηθούν να αισθάνεται άνετα και φιλόξενα στην οικογένειά μου και σε άλλους που προσκαλούμε.

Γυναίκα που μαγειρεύει στη σόμπα

3| Μια υποστήριξη για τον σκληρά εργαζόμενο σύζυγό μου

Ο σύζυγός μου είναι ο κύριος πάροχος για το νοικοκυριό μας. Εργάζεται με ζήλο και πάθος. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για το πώς μας έχει προσφέρει η δουλειά του και η δέσμευσή του σε αυτήν. Είναι τιμή μου να νοιάζομαι γι‘ αυτόν και τις ανάγκες του, όπως και αυτός για μένα.

Δεν μπορώ να τον φανταστώ να γυρίζει σπίτι από μια κουραστική δουλειά και να πηγαίνει σε συνεχή αταξία, χάος και χάος. (Παρακαλώ σημειώστε, υπάρχουν οπωσδήποτε κάποιες μέρες που συμβαίνει αυτό ακριβώς τι γυρίζει σπίτι. Η ζωή μας δεν είναι τέλεια!)

Επίσης, δεν μπορώ να τον φανταστώ να βγαίνει έξω για όλη τη μέρα και να πρέπει να ανησυχεί για το τι θα φάει για δείπνο, αν θα έχει καθαρά ρούχα να φορέσει την επόμενη μέρα ή αν ανησυχεί να πάρει τα παιδιά μας από μια μπέιμπι σίτερ εγκαίρως. . (Και πάλι, παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχουν μέρες που του ζητάω να πάρει φαγητό σε πακέτο στο σπίτι του από τη δουλειά ή να ζητήσει ένα ψητό γεύμα από αυτόν. Τελικά είμαστε μια ομάδα και δεν είμαι τέλειος στους κλάδους της σπιτικής μου!)

Είναι ευγνώμων που μπορεί (ως επί το πλείστον) επικεντρώνομαι στη δουλειά και ότι εγώ (συνήθως) φροντίστε τα πράγματα στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται ποτέ να πάρει άδεια από τη δουλειά όταν τα παιδιά είναι άρρωστα ή αν έχουν ραντεβού με γιατρό. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το αν οι αθλητικές στολές είναι καθαρές ή όχι. Δεν χρειάζεται να θυμάται την Ημέρα της Εικόνας ή την Ημέρα των Wacky Hair Day ή την Ημέρα της Πυτζάμας.

Όπως ακριβώς δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το εισόδημα και την κάλυψη των δικών μου αναγκών. Με στηρίζει, και τον υποστηρίζω.

4| Ασφαλή παιδιά

Τα παιδιά μου ξέρουν ότι ζουν σε ένα ασφαλές και ασφαλές σπίτι με δύο γονείς που τα αγαπούν.

Ως νοικοκυρά, έχω το πλεονέκτημα να είμαι πάντα διαθέσιμος για αυτούς. Είτε είχαν μια ιδιαίτερα κακή είτε ιδιαίτερα καλή μέρα στο σχολείο, είμαι εδώ για όλα. Όταν χρειάζονται επιπλέον βοήθεια σε ένα έργο, ή έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή, ή θέλουν να χαζέψουν και να παρακολουθήσουν μια ταινία – μπορώ να είμαι παρών για όλα τα πράγματα.

Μπορώ να τους διδάξω δεξιότητες ζωής και να παρακολουθώ καθώς αναπτύσσουν τα δικά τους συστήματα για την εκτέλεση της εργασίας ή το πλύσιμο των ρούχων τους. Μπορούν να με ρωτήσουν για άγνωστες λέξεις που άκουσαν στο μεσημεριανό τραπέζι αντί να το γκουγκλάρουν. (Για την αγάπη!)

Έχουν ασφάλεια στο να γνωρίζουν ότι η μαμά θα είναι σπίτι όταν περάσουν από αυτήν την πόρτα. Και μερικές φορές φτιάχνει κουλουράκια!

Νοικοκυρά που ψήνει στον πάγκο της

5| Ένας πιο αργός ρυθμός

Μερικοί άνθρωποι ανταποκρίνονται πραγματικά καλά σε έναν γρήγορο, συνεχώς κινούμενο τρόπο ζωής, αλλά εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Μου αρέσει που δεν είμαι πάντα εν κινήσει.

Νομίζω ότι θα ήμουν τόσο αγχωμένος να πάω στη δουλειά και να προσπαθήσω να ταιριάξω σε όλες τις άλλες εργασίες που κάνω για να διατηρήσω το σπίτι μου σε λειτουργία και την οικογένειά μου να λειτουργεί.

Παρακαλώ σημειώστε, ξέρω ότι πολλές γυναίκες κάνουν ακριβώς αυτό, είτε από επιλογή είτε από ανάγκη, και το κάνουν καλά! Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο τρόπος μου είναι καλύτερος, εκτός από το να επισημάνω ότι είναι καλύτερος για μένα. Έγινα σύζυγος και μαμά στα 20 μου. Απέκτησα και τα τέσσερα παιδιά μου μέχρι τα 25 μου. Τότε έπρεπε να δουλέψω και περάσαμε μερικά πολύ αγχωτικά χρόνια. Είμαι πολύ ευγνώμων που καταφέραμε να κάνουμε αλλαγές που μου επιτρέπουν να μένω σπίτι και να απολαμβάνω τον τρόπο ζωής μιας νοικοκυράς.

Μπορώ να περιφέρω το σπίτι και να κάνω τα περισσότερα πράγματα χωρίς να βιάζομαι, ειδικά όταν αφιερώνω χρόνο για να σχεδιάσω και να δημιουργήσω συστήματα που ευνοούν ένα ακμάζον σπίτι.

Αν θέλω να απολαύσω ένα φλιτζάνι κάτι νόστιμο στη βεράντα μου θαυμάζοντας τους καρδινάλιους, τα μπλε τζάι και τα ελάφια στην αυλή μου, μπορώ! Είμαι ευγνώμων που έχω χρόνο για να παρατηρήσω πράγματα, να σταματήσω πραγματικά και να μυρίσω τα τριαντάφυλλα.

6| Περισσότερος χρόνος για επενδύσεις σε χόμπι και σχέσεις

Αυτό είναι τόσο ιδιαίτερο! Είναι υπέροχο να έχεις χρόνο να κυνηγήσεις τα δικά σου ενδιαφέροντα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μου έχει δοθεί ο χρόνος να μάθω πώς να παίζω γιουκαλίλι και να ξεκινήσω αυτό το blog με τους συναδέλφους μου Οικογενειάρχες! Αμφιβάλλω ότι κάποιο από αυτά τα πράγματα θα είχε επιδιωχθεί αν δεν ήμουν νοικοκυρά πλήρους απασχόλησης. (Όχι ότι άλλοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό – απλώς γνωρίζοντας τον εαυτό μου προσωπικά, πιθανότατα δεν θα είχα αφιερώσει χρόνο για να μάθω/κάνω αυτά τα πράγματα.)

Έχω το χρόνο και τη διανοητική ικανότητα να επενδύσω και σε σχέσεις. Καινούργια και παλιά, κοντά και μακριά — οι φιλίες μου καλλιεργούνται καλά.

Pin: Ξέρω ότι η κοινωνία λέει ότι δεν πρέπει, αλλά μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά!

7| Εξοικονόμηση Χρημάτων

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να ζεις λιτά όταν είσαι αφοσιωμένος στο να είσαι νοικοκυρά.

Πρώτον, υπάρχουν πολύ λιγότερες δαπάνες για «ευκολία». Με το να μην οδηγείτε στη δουλειά καθημερινά, δεν είναι βολικό να περάσετε σε ένα κατάστημα για καφέ ή να πάρετε το δείπνο στο δρόμο για το σπίτι. Υπάρχει λιγότερη ευκαιρία να σταματήσω στο Target για μερικά αντικείμενα και αντ‘ αυτού σχεδιάζω αυτά τα ταξίδια σκόπιμα. Είμαι τόσο οικιακός, που συχνά συνειδητοποιώ ότι μπορώ να ζήσω χωρίς ορισμένα αντικείμενα ή να ανταποκριθώ με αυτά που έχω.

Δεύτερον, κάνω οικονομία στα ρούχα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τις απλές και άνετες αγορές ρούχων που κάνω για τον τρόπο ζωής της μητέρας μου στο σπίτι. Δεν απαιτεί φανταχτερά ρούχα, συνεννόηση με φίλους στη δουλειά, επωνυμίες ή τις τελευταίες τάσεις.

Και ας μην ξεχνάμε και τα έξοδα αυτοκινήτου. Το αέριο, οι αλλαγές λαδιών και η συντήρηση είναι απαραίτητα για την καθημερινή οδήγηση στη δουλειά. Κάνω μεγάλη οικονομία σε λιγότερα ταξίδια και ικανοποιημένοι με ένα όχημα που φροντίζει τις ανάγκες μας.

>> Μην το χάσετε Προσοχή νοικοκυρές που διαχειρίζονται τα οικονομικά: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αυτόν τον προϋπολογισμό!

8| Ευελιξία & Προσαρμοστικότητα

Το να είμαι νοικοκυρά επιτρέπει τόση ευελιξία στο πρόγραμμα και τις ρουτίνες μου. Έχουμε ήδη μιλήσει για άρρωστα παιδιά και δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για το ότι θα πάρουν άδεια από τη δουλειά για να τα φροντίσουν στο σπίτι. Σημαίνει επίσης ότι μπορώ να παρακολουθήσω όλες τις σχολικές συνελεύσεις και τις ειδικές εκδηλώσεις!

Όταν χτύπησε η πανδημία, τα παιδιά μας μπορούσαν να κάνουν εικονική μάθηση στο σπίτι. Αυτή η φορά ήταν αγχωτική και μπερδεμένη για όλους σε όλο τον κόσμο, και ήμασταν ευγνώμονες που δεν αφεθήκαμε να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε αυτόν τον εντελώς νέο τρόπο ζωής όπως πολλοί άλλοι. Κάναμε ακόμη και κατ‘ οίκον εκπαίδευση για ένα χρόνο, ενώ περιμέναμε να δούμε αν ο κόσμος θα επέστρεφε στην «κανονικότητα».

Ως νοικοκύρης, μπορώ να κυλήσω με τις μπουνιές λίγο πιο εύκολα.

Νοικοκυρά που πλένει τα πιάτα στο νεροχύτη

9| Περισσότερες ευκαιρίες για εξυπηρέτηση και φροντίδα για τους άλλους

Μου αρέσει που μπορώ να είμαι χρήσιμος στον ελεύθερο χρόνο μου για να υπηρετήσω τους άλλους.

Το να αφήνω γεύματα σε φίλους και γείτονες που είναι άρρωστοι ή περνούν μια δύσκολη περίοδο, να μαζεύω είδη παντοπωλείου όταν χαλάει το αυτοκίνητο κάποιου ή να βοηθάω στον προγραμματισμό των μαθημάτων του Κυριακάτικου Σχολείου με την ομάδα του Παιδικού Υπουργείου είναι εξαιρετικές χρήσεις του χρόνου μου.

>> Μην το χάσετε Χριστιανική Οικία | Σκόπιμη χριστιανική διαβίωση για γυναίκες

10| Καλύτερη Αυτοφροντίδα

Είναι τόσο εύκολο να βάλουμε τον εαυτό μας στο πίσω μέρος, ειδικά όταν απλά δεν φαίνεται να υπάρχει αρκετός χρόνος μέσα στην ημέρα. Ως νοικοκυρά, έχω πολύ χρόνο να με φροντίσει.

Μπορώ να κάνω τις πρωινές μου βόλτες, να κάνω ελαφριά άσκηση, να φτιάξω πιο υγιεινά γεύματα κ.λπ. Μπορώ επίσης να κάνω ένα κούρεμα ή πεντικιούρ χωρίς να προσπαθώ να καταλάβω πού μπορώ να το βάλω στο πρόγραμμά μου.

Δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ να πάω χωρίς ντους εκτός κι αν το θέλω. Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμουν λιγότερος από τα μικρά, αυτό δεν συνέβαινε πάντα.

Έχω χρόνο για τα δικά μου ραντεβού γιατρούς και οδοντιατρική φροντίδα!

11| Καλύτερη Φροντίδα Ψυχής

Το καλύτερο μέρος του να είμαι νοικοκυρά είναι ότι μπορώ να γαλουχήσω την ψυχή μου περνώντας περισσότερο χρόνο με τον Θεό. Μπορώ να του δώσω τη μέρα μου και να ρωτήσω πώς θα ήθελε να την περάσω.

>> Μην το χάσετε Να είσαι καλός διαχειριστής του χρόνου για τους νοικοκυραίους

Περνάω πολλές μέρες απλώς ακούγοντας λατρευτική μουσική καθώς ολοκληρώνω εργασίες στο σπίτι. Μπορώ να διαβάσω τη Βίβλο και τις αφιερώσεις μου και να πιέσω τι μου λέει ο Λόγος του. Παίρνω να εξετάσω την καρδιά μου και να βεβαιωθώ ότι ζω με τρόπο που να τον αντικατοπτρίζει.

Οφέλη από το να είσαι νοικοκύρης: Τι ξέχασα;

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από το να είσαι νοικοκυρά. Δεν θα μπορούσα να τα αναφέρω όλα. Τι θα προσθέσατε σε αυτή τη λίστα που ξέχασα; Τι σας εξέπληξε στη λίστα μου; Αφήστε ένα σχόλιο – Ανυπομονώ να διαβάσω τις σκέψεις σας!

Διαβάστε επίσης:

Thrive as a Homemaker: μια αφοσίωση 7 ημερών

Σύγχρονη Οικία για Χριστιανές Μαμάδες στον Σημερινό Κόσμο

Μια γρήγορη αφοσίωση στην ανιδιοτέλεια για τους νοικοκυραίους

Οι κορυφαίες δεξιότητες οικιακής φροντίδας που χρειάζεστε ακόμα (αν και είναι παλιομοδίτικα)

Εγγραφείτε: Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο

Μου αρέσει να είμαι νοικοκυρά!

Schreibe einen Kommentar