Μεταπτυχιακή χρηματοδότηση 2022 – Save the Student

2
Μεταπτυχιακή χρηματοδότηση 2022 – Save the Student

Δεν είστε σίγουροι πώς να χρηματοδοτήσετε τις μεταπτυχιακές σας σπουδές; Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές σας, από υποτροφίες μέχρι χρηματοδότηση εργοδότη.

νομίσματα λιρών με καπάκι αποφοίτησης

Πίστωση: Elm Media, ADragan – Shutterstock

Αν όλα τα πράγματα στη ζωή ήταν δωρεάν. Δυστυχώς, όπως και το προπτυχιακό σας πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό έχει ένα τίμημα με τη μορφή διδάκτρων και κόστους διαβίωσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οικονομικές πτυχές της περαιτέρω μελέτης είναι πιθανό να βαραίνουν πολύ στο μυαλό σας.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω για να σας βοηθήσουν στην πορεία, είτε πρόκειται για μεταπτυχιακό δάνειο, για βοήθεια από το πανεπιστήμιό σας ή ακόμα και για χορηγία από μια εταιρεία. Αλλά από πού ξεκινάτε όταν τα αναζητάτε και πόσα μπορείτε να πάρετε; Εξερευνούμε τις επιλογές σας εδώ.

 • Μεταπτυχιακά Φοιτητικά Δάνεια

  Το πρώτο λιμάνι πρόσκλησης για τη χρηματοδότησή σας για μεταπτυχιακές σπουδές πιθανότατα θα είναι τα Φοιτητικά Δάνεια από την κυβέρνηση.

  Ενώ υπάρχουν δάνεια για μεταπτυχιακούς φοιτητές σε κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, τα δάνεια για διδακτορικό είναι διαθέσιμα μόνο στην Αγγλία και την Ουαλία. Ωστόσο, εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για Φοιτητικό Δάνειο, μην ανησυχείτε – έχουμε πολλές περισσότερες επιλογές χρηματοδότησης παρακάτω.

  Δάνεια για μεταπτυχιακούς φοιτητές

  Εδώ είναι τα το μέγιστο δάνεια διαθέσιμα για μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία το 2022/23:

  • Αγγλία – 11.836 £ (για δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης)
  • Βόρεια Ιρλανδία – 5.500 £ (μόνο για δίδακτρα)
  • Σκωτία – 10.000 £ (5.500 £ για δίδακτρα και 4.500 £ για έξοδα διαβίωσης)
  • Ουαλία – 18.430 £ (για δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης).

  Κάντε κλικ στους παραπάνω συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Δάνεια Master στο μέρος σας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Δάνεια για διδακτορικούς φοιτητές

  Εάν κάνετε διδακτορικό και είστε από την Αγγλία ή την Ουαλία, αξίζει να κάνετε αίτηση για Μεταπτυχιακό Διδακτορικό Δάνειο.

  Αυτά είναι τα το μέγιστο ποσά που θα μπορούσατε να λάβετε ως Διδακτορικό Δάνειο, ανάλογα με το πότε ξεκίνησε το μάθημά σας:

  • Εάν το μάθημά σας ξεκινήσει την ή μετά την 1η Αυγούστου 2022, μπορείτε να αποκτήσετε έως 27.892 £
  • Εάν το μάθημά σας ξεκίνησε την ή μετά την 1η Αυγούστου 2021 και την 31η Ιουλίου 2022, μπορείτε να λάβετε έως 27.265 £
  • Για μαθήματα που ξεκίνησαν μεταξύ 1ης Αυγούστου 2020 και 31ης Ιουλίου 2021, μπορείτε να λάβετε έως 26.445 £.
 • Ερευνητικές υποτροφίες (φοιτητικές υποτροφίες)

  Τα Ερευνητικά Συμβούλια είναι οι κύριοι δημόσιοι επενδυτές στην έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχουν χρηματοδότηση σε πολλούς διαφορετικούς θεματικούς τομείς.

  Για να είστε επιλέξιμοι για φοιτητική υποτροφία, θα πρέπει συνήθως να έχετε 2:1 σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά η σχετική εργασιακή εμπειρία μπορεί μερικές φορές να σας κάνει την εξαίρεση. Για μαθήματα που ξεκινούν το φθινόπωρο, συνιστούμε να αναζητήσετε και να υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες έρευνας γύρω στην άνοιξη.

  Λοιπόν, πόσα μπορείτε να πάρετε; Στους σπουδαστές που θα επιτύχουν να αποκτήσουν φοιτητική φοίτηση θα πληρωθούν τα δίδακτρα τους και μπορεί επίσης να λάβουν επιχορήγηση για το κόστος διαβίωσης.

  Ελέγξτε το Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKRI) ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και jobs.ac.uk που απαριθμεί ευκαιρίες φοιτητών για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές.

 • Μεταπτυχιακή χρηματοδότηση πανεπιστημίου

  νομίσματα και χαρτονομίσματα λιρών

  Πίστωση: Ubermensch Matt – Shutterstock

  Όσον αφορά τη χρηματοδότηση πανεπιστημιακών μεταπτυχιακών μαθημάτων, οι επιλογές ποικίλλουν πολύ από το ένα ίδρυμα στο άλλο. Υπάρχει μια ευρεία επιλογή από φοιτητικές υποτροφίες, υποτροφίες και υποτροφίες (βλ. παρακάτω) ή πιθανώς εκπτώσεις τελών για αποφοίτους.

  Ορισμένα πανεπιστήμια προσφέρουν ακόμη και χρηματοδότηση για συγκεκριμένα μαθήματα με τη μορφή χρηματοδότησης εκδρομών ή βοήθειας στην έρευνα.

  Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές μορφές πανεπιστημιακής χρηματοδότησης για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές:

  Υποτροφίες και υποτροφίες

  Οι υποτροφίες και οι υποτροφίες χορηγούνται συνήθως σε φοιτητές υψηλού δυναμικού στους αντίστοιχους κλάδους τους είτε μέσω του πανεπιστημίου, των κεφαλαίων εκμάθησης είτε μέσω του Teaching Assistantships (τις οποίες θα εξηγήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα).

  Ορισμένοι τομείς, όπως η επιστημονική έρευνα, έχουν περισσότερες ευκαιρίες από άλλους, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας έρευνα με βάση τον τομέα στον οποίο θέλετε να ασχοληθείτε. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός.

  Μεταπτυχιακοί βοηθοί διδασκαλίας

  Ορισμένα πανεπιστήμια προσφέρουν την ευκαιρία στους πτυχιούχους να διδάξουν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού τους κύκλου σπουδών για να βοηθήσουν με το κόστος τους – αυτό είναι γνωστό ως Teaching Assistantship.

  Οι απαιτούμενες ώρες για σπουδές διαφέρουν πολύ μεταξύ των πανεπιστημίων – ελέγξτε την περιγραφή θέσης εργασίας του πανεπιστημίου που επιλέξατε για περισσότερες πληροφορίες. Ο ρόλος πιθανότατα θα ήταν αρκετά διαφορετικός, πιθανόν να απαιτήσει από εσάς να διδάξετε σεμινάρια και μαθήματα, καθώς και να σημειώσετε δοκίμια και εργασίες.

  Σε αντάλλαγμα για την εργασία, οι περισσότεροι φοιτητές με Θέσεις Βοηθού Διδασκαλίας θα λάβουν τον ίδιο τύπο χρηματοδότησης με μια φοιτητική φοίτηση με τη μορφή απαλλαγής από τα τέλη και πρόσθετες πληρωμές για την κάλυψη του κόστους διαβίωσης.

  Οι κενές θέσεις διδασκαλίας συνήθως διαφημίζονται στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων.

  Υποτροφίες και βραβεία

  Εάν διαπρέψετε στον τομέα της έρευνάς σας, μπορεί να σας προσφερθεί υποτροφία ή βραβείο από το πανεπιστήμιό σας ή έναν φορέα χρηματοδότησης.

  Το ποσό χρηματοδότησης θα ποικίλλει, σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το πανεπιστήμιο και τον τομέα σπουδών που έχετε επιλέξει.

  Ταμείο κακουχιών

  Εάν δυσκολεύεστε πραγματικά για χρήματα κατά τη διάρκεια του μαθήματος σας, ελάτε σε επαφή με τους οικονομικούς συμβούλους στο πανεπιστήμιό σας – θα έχουν κάποια χρήματα στην άκρη για να βοηθήσουν τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ώστε να μπορέσουν να σας βοηθήσουν.

  Τα πανεπιστήμια προσφέρουν στους φοιτητές χρήματα από το ταμείο κακουχιών τους κατά περίπτωση, επομένως η χρηματοδότηση δεν είναι εγγυημένη, αλλά σίγουρα αξίζει τουλάχιστον να τους μιλήσετε για αυτό εάν χρειάζεστε μετρητά έκτακτης ανάγκης.

 • Φιλανθρωπικά ιδρύματα, ιδρύματα και καταπιστεύματα

  Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός φιλανθρωπικών οργανώσεων, ιδρυμάτων και τραστ που βοηθούν φοιτητές που σπουδάζουν στον τομέα ενδιαφέροντός τους.

  Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν Ταμεία για αποφοίτους Γυναικών, Η Βασιλική Εταιρεία και το Καλώς ορίσατε Trust.

  Για να μάθετε για περισσότερους οργανισμούς που θα μπορούσατε να προσεγγίσετε για χρηματοδότηση, ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο και συνομιλήστε με άτομα στο πανεπιστήμιό σας, όπως οι υπηρεσίες υποστήριξης φοιτητών και ο καθηγητής σας.

 • Χορηγία εργοδότη

  Άνθρωπος στην εργασία χρησιμοποιώντας το post it σημειώσεις

  Πίστωση: GaudiLab – Shutterstock

  Ορισμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και θέσεις εργασίας απαιτούν από εσάς να κάνετε μεταπτυχιακές σπουδές, και πολλές φορές, αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί για εσάς με μια χορηγία εργοδότη.

  Αυτή θα ήταν η τέλεια ευκαιρία για να συνεχίσετε τις σπουδές σας και να αυξήσετε την απασχολησιμότητα σας, ενώ λαμβάνετε τη χρηματοδότηση που χρειάζεστε για να καλύψετε το κόστος.

  Εάν ο εργοδότης σας δεν έχει θεσπίσει ένα πρόγραμμα περαιτέρω μελέτης, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε μια ισχυρή επιχειρηματική υπόθεση εξηγώντας πώς θα σας βοηθούσε να κάνετε τη δουλειά σας και να προσθέσετε περαιτέρω αξία στην επιχείρηση.

  Να βεβαιώνεστε πάντα ότι κατανοείτε πλήρως τους όρους οποιασδήποτε συμφωνίας, καθώς μερικές φορές θα σας ζητηθεί να επιστρέψετε τα χρήματα εάν αποχωρήσετε από τον εργοδότη εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.

 • Εργασίες μερικής απασχόλησης

  Εκτός από την υποβολή αίτησης για τις άλλες επιλογές χρηματοδότησης σε αυτήν τη λίστα, θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εργαστείτε με μερική απασχόληση για να βοηθήσετε με το κόστος διαβίωσης.

  Ωστόσο, ορισμένα μαθήματα περιλαμβάνουν περισσότερες ώρες μελέτης κάθε εβδομάδα από άλλα, επομένως μια εργασία μερικής απασχόλησης μπορεί να μην είναι πάντα εφικτή. Εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να το διαχειριστείτε, ωστόσο, θα άξιζε τον κόπο (και οι συμβουλές μας για την εξισορρόπηση της εργασίας και της μελέτης θα πρέπει να βοηθήσουν).

  Έχοντας έναν διευθυντή που είναι ευέλικτος και κατανοητός κάνει επίσης α πολύ μεγάλη διαφορά.

 • Οικογένεια και αποταμίευση

  Εάν η οικογένειά σας είναι πρόθυμη και ικανή να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσής σας, τότε μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να λάβετε οικονομική υποστήριξη από αυτήν.

  Εκτός από αυτό, συνιστούμε επίσης να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα πριν ξεκινήσετε το μεταπτυχιακό σας.

  Μια επιλογή είναι να πάρετε ένα χρόνο έξω, να βρείτε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και ίσως να ζήσετε στο σπίτι χωρίς ή με ελάχιστο ενοίκιο. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι ιδανικό αν θέλετε να ξεκινήσετε κατευθείαν τις σπουδές σας, αλλά θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα κάνοντας αυτό, καθιστώντας ευκολότερο να τα βγάλετε πέρα ​​όταν ξεκινήσετε το μεταπτυχιακό σας.

 • Crowdfund για το μεταπτυχιακό σας

  Το crowdfunding του πτυχίου σας δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά είναι δυνατό.

  Έχουμε ακούσει για πολλούς φοιτητές που πραγματοποίησαν επιτυχημένες καμπάνιες crowdfunding και κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να καλύψουν τα μεταπτυχιακά τους πτυχία.

  Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν και είστε πραγματικά πρόθυμοι να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια στην καμπάνια σας, το crowdfunding θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Ο οδηγός μας για crowdfunding ενός πτυχίου έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

 • Μπορεί επίσης να έχετε συναντήσει διαφημίσεις από εταιρείες όπως η Future Finance, που προωθούν ιδιωτικά δάνεια που απευθύνονται σε φοιτητές. Αν και αυτά τα δάνεια μπορεί να φαίνονται δελεαστικά, θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να αντιμετωπίζονται ως έσχατη λύση, αφού πρώτα δοκιμάσετε τις άλλες εναλλακτικές λύσεις χαμηλότερου κινδύνου – όπως αυτές σε αυτήν τη λίστα.

  Schreibe einen Kommentar