Μεγαλύτερο, ταχύτερο, καλύτερο – Funke Opeke Talks Equinix Acquisition

Μεγαλύτερο, ταχύτερο, καλύτερο – Funke Opeke Talks Equinix Acquisition

März 12, 2023 0 Von admin

Για το Τεύχος Φεβρουαρίου/Μαρτίου 2022 του Capacity Media Magazine, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MainOne, Funke Opeke κάθεται με τη Natalie Bannerman για να μιλήσει για τα επόμενα βήματα της εταιρείας μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Equinix.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα:

Σχετικά με το πώς προέκυψε η εξαγορά της MainOne από την Equinix, ο Opeke αναγνώρισε ότι η Equinix πάντα σκόπευε να εισέλθει στην Αφρική και η συμφωνία με τη MainOne κατέληξε σε έναν συνδυασμό βασικών παραγόντων, κοινών αξιών και χρονισμού.

«Το MainOne χρηματοδοτήθηκε από χρηματοοικονομικούς επενδυτές πριν από μια δεκαετία και συνέχισαν να ωριμάζουν και να παρέχουν διακυβέρνηση για την εταιρεία. Γίναμε μάρτυρες τρομερής ανάπτυξης και ακόμη και μετά την Covid βιώσαμε επιταχυνόμενη ανάπτυξη με πολλούς παγκόσμιους παίκτες να προσπαθούν να έρθουν στην ήπειρο, οπότε νομίζω ότι ήταν μια σύγκλιση αυτών των οδηγών».

Αυτή η τέλεια καταιγίδα δημιούργησε «ένα καλό σημείο εκκίνησης για τους σημερινούς μετόχους της MainOne να αποχωρήσουν από την εταιρεία», είπε.

Μιλώντας για το γιατί επιλέχθηκε η Equinix από τη λίστα των μνηστήρων, είπε ότι όλα ήρθαν στην ευθυγράμμιση. «Πολιτιστικά, θεωρούμε ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα για να συνεργαστείς. Πιστεύουμε ότι προσφέρουν αξία στην επιχείρησή μας και αναγνωρίζουν ότι προσφέρουμε αξία και σε αυτούς. Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν απλώς η φυσική χημεία που το έκανε δυνατό».

Αναφερόμενη στην ενσωμάτωση της εταιρείας, είπε ότι η Equinix δεν θέλει να εκτοπίσει ή να διαταράξει, αλλά να επαινέσει τη MainOne με τις δυνατότητες που έχουν σε παγκόσμια βάση.

«Θα συνεχίσουμε να τρέχουμε ως MainOne κάτω από την ομπρέλα Equinix. Και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε αυτή την επιχείρηση στη Δυτική Αφρική με την ίδια ομάδα διαχείρισης που έχουμε σήμερα».

Η Equinix θα κλιμακώσει τις υπάρχουσες δυνατότητες της MainOne, «διασφαλίζοντας ότι είμαστε σωστά ενσωματωμένοι στην πλατφόρμα Equinix και σε όλες τις δυνατότητές της», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν έχει μεγάλα σχέδια για τη MainOne μετά την εξαγορά, η απάντηση της Opeke είναι απλή: «Όχι. Απλά μεγαλύτερο, πιο γρήγορο, καλύτερο.»

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη.

MainOne CTO, Anil Verma μιλάει επίσης για την κλιμάκωση της ψηφιακής υποδομής της Αφρικής σε αυτήν την Έκδοση Περιοδικού. Ανάγνωση εδώ.