Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων | Φυτά στο σπίτι ασφαλή για κατοικίδια: Αναγνώριση φίλου ή εχθρού

0
Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων | Φυτά στο σπίτι ασφαλή για κατοικίδια: Αναγνώριση φίλου ή εχθρού
Φυτό που μυρίζει γάτα.

Φαίνεται μόνο φυσικό ότι όσοι αγαπούν τα ζώα μπορεί επίσης να απολαμβάνουν λίγο πράσινο στη ζωή τους. Η φροντίδα των φυτών έχει πολλές ομοιότητες με τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, και πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ανατροφή και των δύο.

Ωστόσο, όταν φέρνουμε φυτά σε ένα σπίτι που κατοικείται από κατοικίδια, η Animal Skin and Allergy Clinic θέλει να είναι βέβαιη ότι η φιλόζωη πελατεία μας αντιλαμβάνεται ότι δεν συμβαδίζουν όλα τα φυτά και τα κατοικίδια. Εάν είστε στρατηγικοί, ωστόσο, υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ασφαλή για κατοικίδια που μπορείτε να προσθέσετε στο σπίτι σας χωρίς ανησυχία.

Πιθανά προβλήματα στις εγκαταστάσεις

Αν και φαίνονται αβλαβή, τα φυτά μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για τα ζώα μας. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν πολύτιμη πηγή εμπλουτισμού τόσο για εμάς όσο και για τους τετράποδους φίλους μας.

Τα περισσότερα φυτά έχουν εξελίξει κάποιο είδος φυσικής άμυνας για να μην τρώγονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό η κατάποση ενός φυτού να προκαλέσει πράγματα όπως ερεθισμό του στόματος, σάλια, ναυτία, στομαχικές διαταραχές ή διάρροια.

Τα ζώα τείνουν να εξερευνούν με το στόμα τους, και ιδιαίτερα οι γάτες συχνά καθαρίζουν τη γούνα τους από τυχόν υπολείμματα με τη γλώσσα τους. Αυτό σημαίνει ότι διατρέχουν μοναδικό κίνδυνο όταν πρόκειται για έκθεση σε φυτικές τοξίνες.

Υπάρχουν ορισμένα οικιακά φυτά που ενέχουν τόσο υψηλό κίνδυνο για τα κατοικίδια ζώα μας που προσγειώνονται στον απόλυτο μηδενικό κατάλογο. Αυτά περιλαμβάνουν:

Φυτά κρίνου-Όλα τα μέρη του φυτού του κρίνου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή τοξικότητα στις γάτες. Πολλά είδη κρίνων μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά. Η κατάποση της γύρης, των φύλλων ή των λουλουδιών σε οποιαδήποτε ποσότητα είναι επείγουσα ανάγκη για κατοικίδια και μπορεί να οδηγήσει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Φοίνικες Sago-Αυτά τα δημοφιλή φυτά εξωτερικού χώρου το κάνουν μερικές φορές σε εσωτερικούς χώρους. Το μάσημα οποιουδήποτε μέρους του φυτού, συμπεριλαμβανομένου του ξηρού καρπού που παράγουν, μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια.

Τριαντάφυλλο της ερήμου-Ένα πολύ ελκυστικό παχύφυτο, το τριαντάφυλλο της ερήμου μπορεί να προκαλέσει αρκετά σοβαρά προβλήματα κατά την κατάποση, όπως ακανόνιστο καρδιακό παλμό, ακόμη και θάνατο.

Πικροδάφνη/Foxglove-Αυτά τα όμορφα λουλούδια περιέχουν διγοξίνη, μια ένωση που μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς όταν καταποθεί.

Τα αγαπημένα μας φυτά για ασφαλή κατοικίδια

Για να μην ανησυχείς όμως. Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ασφαλή για κατοικίδια και τα οποία οι λάτρεις των ζώων μπορούν να απολαύσουν χωρίς άγχος. Η προσεκτική επιλογή φυτών στην αυλή και το σπίτι σας μπορεί να εξασφαλίσει ένα χαρούμενο, υγιές κατοικίδιο.

Όταν προσθέτετε λίγο πράσινο στο σπίτι σας, εξετάστε επιλογές όπως:

 • Αφρικανικές βιολέτες
 • Φυτά από καουτσούκ για μωρά
 • Μπαμπού παλάμη
 • Φτέρες της Βοστώνης
 • Καλέντουλα
 • Είδος δυόσμου
 • Γάτα γρασίδι
 • Μαργαρίτες ζέρμπερα
 • Οι κότες και οι νεοσσοί
 • Παλάμες σαλονιού
 • Ορχιδέες Phalaenopsis
 • Φυτά προσευχής
 • Φυτά αράχνη
 • Παχύφυτα (οι περισσότερες ποικιλίες, έρευνα πρώτα)

Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες ποικιλίες φυτών διατηρείτε στο σπίτι σας και την πιθανή τοξικότητά τους. Αφιερώνοντας χρόνο για να μάθετε αυτές τις πληροφορίες μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την τοξικότητα των κατοικίδιων ενώ απολαμβάνετε φυτά στο σπίτι σας.

Τα περισσότερα φυτά όταν καταποθούν μπορεί να προκαλέσουν κάποια διαταραχή της κοιλιάς. Εάν αυτό γίνει προβληματικό, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε τα φυτά σας σε μια λιγότερο προσβάσιμη από τα κατοικίδια περιοχή του σπιτιού σας. Ενθαρρύνετε τους φίλους των αιλουροειδών σας να μασούν φυτά όπως το γρασίδι της γάτας και το catnip που είναι πολύ φιλικά προς την κοιλιά.

Τα κατοικίδια και τα φυτά μπορούν να συνδυαστούν και όταν επιλεγούν προσεκτικά μπορεί ακόμη και να προσφέρουν στο κατοικίδιο ζώο σας πολύτιμο περιβαλλοντικό εμπλουτισμό και απόλαυση. Όπως πάντα, επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε. Μας αρέσει να βοηθάμε με οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τα κατοικίδια και τους ανθρώπους τους να ευδοκιμήσουν.

Schreibe einen Kommentar