Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων | Τα κορυφαία πέντε πιο διαβόητα αλλεργιογόνα κατοικίδιων του καλοκαιριού

2
Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων |  Τα κορυφαία πέντε πιο διαβόητα αλλεργιογόνα κατοικίδιων του καλοκαιριού
Σκύλος που τρέχει στο χωράφι.

Ο ήλιος λάμπει, το γρασίδι είναι πράσινο και, για πολλούς από εμάς, η εποχή των αλλεργιών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η εποχή των αλλεργιών στα κατοικίδια συχνά αντικατοπτρίζει αυτές των ανθρώπων. Ίσως αναρωτιέστε, όμως, σε τι είναι πραγματικά αλλεργικό το κατοικίδιό σας; Διαβάστε παρακάτω για την κορυφαία πέντε λίστα της Animal Skin and Allergy Clinic με τα πιο κοινά καλοκαιρινά αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων.

Οι κορυφαίοι μας ένοχοι

Τα κατοικίδια μπορεί να είναι αλλεργικά σχεδόν σε οτιδήποτε. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, που τείνουν να έχουν αναπνευστικά συμπτώματα (βουλωμένη μύτη, κανείς;), οι φίλοι των ζώων μας τείνουν να εκδηλώνουν τις αλλεργίες τους ως δερματικές παθήσεις όπως κνησμός, ερυθρότητα, μολύνσεις αυτιών και τριχόπτωση.

Πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να συμπεράνουμε σε τι είναι πραγματικά αλλεργικό το κατοικίδιό σας. Στην περίπτωση των κατοικίδιων με ατοπική δερματίτιδα μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες. Ωστόσο, τείνουν να υπάρχουν κάποιοι κοινοί παίκτες.

Τα πιο κοινά καλοκαιρινά αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων που βλέπουν οι κτηνίατροι μας περιλαμβάνουν:

  1. Τσιμπήματα ψύλλων: Ορισμένα κατοικίδια είναι στην πραγματικότητα αλλεργικά στο σάλιο των ψύλλων, με αποτέλεσμα έντονο κνησμό και αλλεργική δερματίτιδα από ψύλλους
  2. Συναντήσεις εντόμων: Τα τσιμπήματα μελισσών, τα τσιμπήματα αράχνης και τα παρόμοια μπορεί να προκαλέσουν τοπικό πρήξιμο και κνίδωση.
  3. Γύρη από χόρτα, δέντρα και ζιζάνια: Αυτά τα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα μπορεί να οδηγήσουν σε γενική φαγούρα στο δέρμα και μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμένο κάτω μέρος της κοιλιάς και/ή στα πόδια όπου έρχονται απευθείας σε επαφή με το δέρμα.
  4. Περιβαλλοντικές μούχλες: Μπορούν να βρεθούν στο βρεγμένο γρασίδι και κοντά σε υδάτινα σώματα.
  5. Σκόνη και τρίχωμα: Αυτά τα αλλεργιογόνα εσωτερικού χώρου συχνά υποχωρούν το καλοκαίρι καθώς ανοίγουμε τα παράθυρά μας, αλλά ορισμένα κατοικίδια συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα όλο το χρόνο.

Τι μπορείτε να κάνετε για τα αλλεργιογόνα κατοικίδιων του καλοκαιριού

Όταν πρόκειται για πολλά αλλεργιογόνα κατοικίδιων του καλοκαιριού, δεν μπορείτε απαραίτητα να τα αποφύγετε. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι τα πράγματα είναι απελπιστικά.

Πρώτον, είμαστε καλύτεροι από ποτέ στον έλεγχο των ψύλλων. Έχουμε ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές επιλογές καταπολέμησης των ψύλλων κάθε χρόνο και μπορούμε ουσιαστικά να βγάλουμε από την εξίσωση την αλλεργική δερματίτιδα από ψύλλους. Ο έλεγχος των ψύλλων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη θεραπεία οποιουδήποτε κατοικίδιου ζώου που υποφέρει από αλλεργίες.

Για ορισμένα κατοικίδια, η συμπτωματική διαχείριση των εποχιακών συμπτωμάτων μπορεί να ελεγχθεί με τοπικές θεραπείες ή/και συστηματικά φάρμακα όπως το Apoquel ή το Cytopoint. Το συχνό λούσιμο ή το ξέπλυμα του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ερεθιστικών και της γύρης.

Για εκείνους με πιο έντονα συμπτώματα ή μια πιο μακροχρόνια περίοδο αλλεργίας, μπορεί επίσης να αποδειχθεί χρήσιμος ο ενδοδερμικός έλεγχος για ταυτοποίηση αλλεργιογόνων και απευαισθητοποίηση.

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει αλλεργικά συμπτώματα, είναι καλύτερο να μην περιμένετε να αναζητήσετε βοήθεια. Όσο νωρίτερα μπορέσουμε να επέμβουμε, τόσο πιο πιθανό θα λειτουργήσουν οι συντηρητικές επιλογές. Καλέστε μας αμέσως αν παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας κνησμεύει ή γλείφει τα πόδια του ή αν παρατηρήσετε αλλαγές στο δέρμα όπως ερυθρότητα, οσμή ή απώλεια μαλλιών.

Τα αλλεργιογόνα των κατοικίδιων του καλοκαιριού μπορεί να είναι ερεθιστικά (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Schreibe einen Kommentar