Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων | Τι συμβαίνει με το δέρμα του ηλικιωμένου κατοικίδιου σας;

1
Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων | Τι συμβαίνει με το δέρμα του ηλικιωμένου κατοικίδιου σας;
φαλακρό σημείο δέρματος σκύλου

Τα κατοικίδια μπορούν να προσβληθούν από δερματικές ασθένειες σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά τα ηλικιωμένα ζώα μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε ορισμένα προβλήματα απλώς και μόνο λόγω της ηλικίας τους. Εξαιρουμένων των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, οι δερματολογικές προκλήσεις που εμφανίζονται σε κατοικίδια ηλικίας άνω των επτά ετών είναι όλο και πιο συχνές. Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση και η ποιότητα του δέρματος ενός ηλικιωμένου κατοικίδιου ζώου συνδέονται μερικές φορές με άλλες διαταραχές που σχετίζονται με την ηλικία.

Όλες οι Αισθήσεις

Κανείς δεν θέλει το κατοικίδιό του να υποφέρει. Οι δερματικές παθήσεις μπορεί να είναι εμφανείς με γυμνό μάτι, επομένως μπορείτε να επέμβετε γρήγορα εάν το κατοικίδιό σας εμφανίσει μία. Τα ακόλουθα συμπτώματα είναι κόκκινες σημαίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως:

 • Εξογκώματα ή εξογκώματα
 • Κηλίδες φαλάκρας ή υπερβολική τριχόπτωση
 • Δέρμα με φολιδωτό ή ανώμαλο δέρμα
 • Ξεφλουδισμένες περιοχές
 • Φλεγμονώδες δέρμα
 • Αυξημένο ξύσιμο, μάσημα ή γλείψιμο σε ορισμένα σημεία του σώματος
 • Πόνος
 • Αξιοσημείωτη οσμή που προέρχεται από το δέρμα
 • Ερυθρότητα

Η έκθεση σε ορισμένα ερεθίσματα μπορεί να αφήσει το δέρμα ενός ηλικιωμένου κατοικίδιου ζώου ευάλωτο σε πολυάριθμες δερματικές παθήσεις και το γηρασμένο ανοσοποιητικό του σύστημα μπορεί να μην είναι σε θέση να τις καταπολεμήσει.

Τι βλέπεις

Τα ηλικιωμένα κατοικίδια συνήθως διαγιγνώσκονται με διαβήτη, ηπατική νόσο, αλλαγές στον θυρεοειδή και ορμονικές αλλαγές, τα οποία όλα μπορούν να προκαλέσουν δερματίτιδα ή ακόμα και αποτυχία του επιφανειακού ιστού του δέρματος. Ομοίως, τα ηλικιωμένα ζώα μπορεί να έχουν προβλήματα με άλλα εσωτερικά όργανα, όπως τα νεφρά, που εκφράζονται στο δέρμα.

Εάν παρατηρήσετε απολέπιση ή ξεφλούδισμα του δέρματος, το ηλικιωμένο κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να καταπολεμά μια μόλυνση. Θα μπορούσαν επίσης να έχουν ανεπάρκεια βιταμινών ή μετάλλων, αλλεργίες, ορμονικές ανισορροπίες ή παράσιτα.

Οποιοδήποτε εξωτερικό σημάδι ασθένειας στο δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Το να αφήσετε τα συμπτώματα να υποχωρήσουν από μόνα τους μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε πιο σοβαρά προβλήματα, ειδικά επειδή οι εξωτερικές αλλαγές στο δέρμα μπορεί να υποδηλώνουν εσωτερικές αλλαγές.

Απόρριψη και φαλακρά σημεία

Η απώλεια μαλλιών είναι μία από τις συνέπειες της γήρανσης, αλλά αν βλέπετε περισσότερο από ποτέ το δέρμα του ηλικιωμένου κατοικίδιου σας, ήρθε η ώρα να δράσετε γρήγορα. Μπορεί να πάσχουν από βακτηριακή ή μυκητιασική λοίμωξη ή να μάχονται με ένα παράσιτο. Ορμονικά προβλήματα, ανεπάρκεια διατροφής ή ανεπαρκής περιποίηση μπορούν όλα να συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών (αλωπεκία).

Το δέρμα του ανώτερου κατοικίδιου σας

Πολλά μεγαλύτερα κατοικίδια ζώα αναπτύσσουν καλοήθεις λιπώδεις όγκους ακριβώς κάτω από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Ανάλογα με την τοποθεσία, ένα εξόγκωμα ή ένα εξόγκωμα στο δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας δεν θα το ενοχλήσει. Ωστόσο, τα εξογκώματα και τα εξογκώματα πρέπει πάντα να ελέγχονται και να μετρώνται. Οι κακοήθεις καρκίνοι του δέρματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.

Ενίσχυση της υγείας του δέρματος

Υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές για να ενισχύσετε την υγεία του δέρματος του ηλικιωμένου κατοικίδιου ζώου σας, όπως:

 • Αλλαγή της διατροφής για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουν επαρκείς βιταμίνες και μέταλλα
 • Τακτική περιποίηση
 • Μπάνιο με ένα ενυδατικό, υποαλλεργικό σαμπουάν
 • Καθημερινή επιθεώρηση του δέρματος και του τριχώματος
 • Τήρηση συνήθων εξετάσεων ευεξίας που έχουν σχεδιαστεί για να συλλαμβάνουν τυχόν αναπτυσσόμενα προβλήματα

Εάν χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη για να ενισχύσετε την υγεία του δέρματος του ηλικιωμένου κατοικίδιου ζώου σας, καλέστε μας στο (425) 742-0342.

Schreibe einen Kommentar