Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων | Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε έναν ηλικιωμένο σκύλο

1
Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων |  Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε έναν ηλικιωμένο σκύλο
ανώτερος σκύλος

Τα σκυλιά κάθε ηλικίας φέρνουν αγάπη και χαρά σε ένα σπίτι. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αναζητούν μόνο νεότερους σκύλους καθώς περπατούν στις αίθουσες ενός καταφυγίου ζώων και τα μεγαλύτερα σκυλιά που αξίζουν εξίσου ένα καλό σπίτι παραβλέπονται. Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε έναν ηλικιωμένο σκύλο στην οικογένειά σας, οι φίλοι σας στο Animal Skin and Allergy Clinic θέλουν να σας βοηθήσουν να μάθετε τι να περιμένετε:

Το ιστορικό της υγείας τους

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της υιοθεσίας ενός ηλικιωμένου σκύλου είναι να μπορείς να μάθεις για το ιστορικό της υγείας του. Δεδομένου ότι είναι ήδη ενήλικες, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι σκύλοι έρχονται με τουλάχιστον ένα σύντομο ιστορικό υγείας που θα βοηθήσει εσάς και τον κτηνίατρό σας να κατανοήσετε την αρχική κατάσταση της υγείας τους. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ορισμένα προβλήματα υγείας των ηλικιωμένων κατοικίδιων ζώων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν.

Η προσωπικότητά τους

Όταν υιοθετείτε έναν ηλικιωμένο σκύλο, είναι πολύ πέρα ​​από τα μεταμορφωτικά χρόνια του να είναι κουτάβι ή νεαρός κυνόδοντας, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ήδη μεγαλώσει στην προσωπικότητά τους. Εάν έχετε μια ισχυρή σύνδεση στο καταφύγιο, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αναρωτιέστε πώς να δεθείτε με έναν ηλικιωμένο σκύλο – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να του προσφέρετε ένα στοργικό σπίτι. Έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι έχουν ήδη εκπαιδευτεί!

Οι ανάγκες άσκησής τους

Οι ανάγκες για άσκηση σε ηλικιωμένα κατοικίδια διαφέρουν από τα σκυλιά σε άλλα στάδια της ζωής, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι χρειάζεται κάθε συγκεκριμένος σκύλος. Ενώ οι απαιτήσεις άσκησης μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τη φυλή, την ηλικία και το μέγεθος, μερικές γενικές συμβουλές κίνησης για ηλικιωμένους σκύλους είναι:

  • Επικεντρωθείτε στο περπάτημα: Το περπάτημα είναι εξαιρετικό για τα ηλικιωμένα κουτάβια, αλλά θα χρειαστεί να κινούνται πιο αργά από ό,τι κάποτε. Προσπαθήστε να στοχεύσετε σε μικρότερες βόλτες σε θερμοκρασία που δεν είναι πολύ ζεστή ή κρύα (ή μπορεί να είναι σκληρή για τις αρθρώσεις τους).
  • Εργαστείτε σε αδύναμα σημεία: Μερικοί ηλικιωμένοι σκύλοι είναι επιρρεπείς σε προβλήματα στις αρθρώσεις και η ήπια άσκηση στοχεύοντας σε αυτά τα πιο αδύναμα σημεία μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν πιο δυνατοί. Φροντίστε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα άσκησης για έναν ηλικιωμένο σκύλο. Το κολύμπι μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλού αντίκτυπου.
  • Προσοχή στη συμπεριφορά τους: Οι σκύλοι δεν μπορούν να μας πουν λεκτικά πότε η άσκηση γίνεται περισσότερο επώδυνη παρά ευχάριστη, αλλά εμφανίζουν πολλά σωματικά σημάδια. Αν αρχίσουν να περπατούν πιο αργά ή να λαχανιάζουν, για παράδειγμα, μάλλον ήρθε η ώρα να το καλέσετε για την ημέρα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζουν τραυματισμό ή μόλυνση που μπορεί να επηρεάσει την κίνησή τους.

Η υιοθεσία ενός ηλικιωμένου σκύλου μπορεί να ωφελήσει όλους

Στο Animal Skin and Allergy Clinic, χαιρόμαστε πάντα να ακούμε όταν ένας ηλικιωμένος σκύλος βρίσκει ένα νέο, στοργικό σπίτι. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να διασφαλίσετε ότι τα κατοικίδιά σας έχουν την κτηνιατρική δερματολογική φροντίδα που χρειάζονται για να δείχνουν και να αισθάνονται καλύτερα. Καλέστε (425) 742-0342 για να μάθετε περισσότερα ή να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Schreibe einen Kommentar