Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων | Η Cat’s Got Your Tongue, and Hair, and Furniture: Understanding Cat Behavior

1
Ιατρείο Δέρματος και Αλλεργιών Ζώων |  Η Cat’s Got Your Tongue, and Hair, and Furniture: Understanding Cat Behavior
Συμπεριφορά γάτας.

Αν και κάθε γάτα έχει μια μοναδική προσωπικότητα, υπάρχουν πολλές κοινές συμπεριφορές που κάνουν τους ιδιοκτήτες γατών να ξύνουν το κεφάλι τους. Είτε είστε έμπειρος γονέας γάτας είτε είστε νέοι στον κόσμο της ιδιοκτησίας αιλουροειδών, εδώ είναι η αλήθεια πίσω από μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες συμπεριφορές γάτας:

Είναι όλα στα αυτιά

Ο τρόπος που μια γάτα κρατά τα αυτιά της μπορεί να σας πει πολλά για το πώς αισθάνεται. Εάν τα αυτιά είναι μπροστά, η γάτα σας πιθανότατα ενδιαφέρεται να συμβεί κάτι γύρω της. Εάν η γάτα σας αρχίσει να μετακινεί τα αυτιά της στο πλάι ή προς τα πίσω, το πιθανότερο είναι ότι είτε αισθάνεται ενθουσιασμένη είτε στενοχωρημένη. Εάν τα αυτιά είναι στραμμένα προς τα πίσω, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η γάτα σας να αισθάνεται άβολα και να απειλείται.

A Tell „Tail“ Element of Cat Behavior

Η ουρά της γάτας σας είναι ένα παράθυρο στην προσωπικότητά της. Αν κρατά την ουρά της ψηλά, καλωσορίζει την προσοχή και τη στοργή. Αν η ουρά χτυπάει, ωστόσο, δεν έχει τη διάθεση να αλληλεπιδράσει σωματικά. Μια ουρά που γυρίζει μπρος-πίσω σημαίνει ότι η γάτα σας είναι απογοητευμένη ή συγκεντρώνεται στο να πιάσει αυτό το πουλί που βλέπει έξω από το παράθυρο. Όσο περισσότερο έχετε τη γάτα σας, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνετε αυτούς τους μοναδικούς τρόπους επικοινωνίας.

Περιποιητική Συμπεριφορά

Οι γάτες περιποιούνται τον εαυτό τους, κάτι που συνήθως είναι ένα σημάδι ότι η γάτα σας είναι υγιής και νιώθει καλά συναισθηματικά, η γούνα της θα ακουμπάει τακτοποιημένα πάνω στο σώμα της. Εάν η γάτα σας δεν αισθάνεται καλά ή έχει κατάθλιψη, οι συνήθειες περιποίησης της μπορεί να αλλάξουν. Εάν παρατηρήσετε μια μεγάλη αλλαγή στο τρίχωμα της γάτας σας ή φαίνεται να γρατσουνίζει ή να περιποιείται πολύ περισσότερο από το κανονικό, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια εξέταση ευεξίας για να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά. Η υπερβολική περιποίηση ή η έλλειψη περιποίησης μπορεί να είναι σημάδια υποκείμενης δερματολογικής νόσου.

Φτιάχνοντας τα μπισκότα

Μια από τις πιο αμφισβητούμενες συμπεριφορές γάτας είναι γιατί οι γάτες ζυμώνουν. Αν και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η γάτα σας μπορεί να ζυμώσει μια κουβέρτα, το αγαπημένο της σημείο στον καναπέ ή ακόμα και την αγκαλιά σας, εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους:

  • Για να δείξουμε ευχαρίστηση: όταν οι γάτες αισθάνονται ικανοποιημένες και άνετα, συχνά ζυμώνουν για να εκφράσουν τα θετικά τους συναισθήματα.
  • Για να επισημάνετε την περιοχή: Οι γάτες ζυμώνουν επίσης για να αφήσουν το άρωμά τους σε μια κουβέρτα ή σε ένα έπιπλο για να ενημερώσουν τα άλλα ζώα ότι πρέπει να κάνουν πίσω.
  • Για να βολευτώ: μερικές φορές οι γάτες ζυμώνουν απλά για να κάνουν τον χώρο πιο άνετο.

Αγαπάμε τις γάτες στο Animal Skin and Allergy Clinic και θέλουμε να τις βοηθήσουμε να βρουν ανακούφιση από αλλεργίες ή άλλες δερματικές ανησυχίες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν τη γάτα σας, καλέστε στο (425) 742-0342.

Schreibe einen Kommentar