Η S2G συγκεντρώνει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας της κοινής ενεργειακής κοινότητας

1
Η S2G συγκεντρώνει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας της κοινής ενεργειακής κοινότητας

S2G Venturesη ομάδα άμεσων επενδύσεων της Builders Vision, πραγματοποίησε μια επένδυση 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε κοινοτικό πάροχο ηλιακής ενέργειας Κοινή Ενέργεια. Ο νέος γύρος κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της πρόσβασης των καταναλωτών σε τοπικά, κοινοτικά ηλιακά έργα σε όλη τη χώρα, την κλιμάκωση της πλατφόρμας διαχείρισης ενέργειας της Common Energy και την ανάπτυξη των ομάδων διαχείρισης και λειτουργίας της εταιρείας.

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το θεμέλιο για την επίλυση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, επειδή η άφθονη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια επιτρέπει όλες τις άλλες λύσεις απανθρακοποίησης», λέει ο Richard Keiser, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Common Energy. «Αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στην Common Energy να επιταχύνει τις προσπάθειές μας να φέρουμε καθαρή ενέργεια σε περισσότερα νοικοκυριά και κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα και να μειώσουμε περαιτέρω τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου».

Για τους ιδιοκτήτες έργων, η πλατφόρμα της Common Energy είναι ένα SAAS που βασίζεται σε σύννεφο που τους δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να δημιουργούν έσοδα από σύνθετα έργα κατανεμημένης παραγωγής πολλαπλών μισθωτών. Η πλατφόρμα λογισμικού της Common Energy παρέχει ορατότητα οικονομικών και εισπρακτικών.

«Η κοινοτική ηλιακή ενέργεια είναι μια σημαντική επιλογή για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε καθαρή και οικονομικά αποδοτική ανανεώσιμη ενέργεια σε όλες τις ΗΠΑ και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την ομάδα Common Energy καθώς αναπτύσσουν την εξελιγμένη πλατφόρμα τους για να επιταχύνουν την υιοθέτηση αυτού του πόρου», δηλώνει ο Δρ. Francis O’Sullivan, διευθύνων σύμβουλος της S2G Ventures.

«Η κοινοτική ηλιακή ενέργεια διαδραματίζει πολύτιμο ρόλο στην εθνική ενεργειακή στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή προωθεί την ανάπτυξη καθαρής ενέργειας με τρόπο που επιτρέπει σε πολλά νοικοκυριά να προωθούν την ηλιακή ενέργεια μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό κόστος», σχολιάζει ο Δρ. Ernest Moniz, Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Πρόεδρος Ομπάμα και σύμβουλος Κοινής Ενέργειας.

Schreibe einen Kommentar