Η ODA αποκαλύπτει το σχέδιο για την 633 SE 3rd Avenue στο Fort Lauderdale – aasarchitecture

Η ODA αποκαλύπτει το σχέδιο για την 633 SE 3rd Avenue στο Fort Lauderdale – aasarchitecture

Oktober 7, 2022 0 Von admin

633 SE 3rd Avenue

Το Studio ODA αποκαλύπτει το σχεδιασμό του νεότερου έργου του στη Νότια Φλόριντα, που βρίσκεται νότια του New River στη γειτονιά Rio Vista του Fort Lauderdale. Ο εντυπωσιακός πύργος 47 ορόφων, που αναπτύσσεται από την Dependable Equities, είναι ένα μεγάλο κτίριο μικτής χρήσης που θα φέρει μια αυξημένη αίσθηση πολυπλοκότητας σε αυτό το μέρος της πόλης.

Με μια μεγάλη γωνιακή πλατεία και ενεργοποιημένους διαδρόμους, η ODA στοχεύει να προσθέσει δυναμικό και ζωντανό ισόγειο προγραμματισμό στη γειτονιά. Ο σχεδιασμός της ODA για το 633 SE 3rd Ave κυριαρχείται από μια ακολουθία βαθμιδωτών στρογγυλεμένων όγκων που διευκολύνουν κομψά τη μάζα του πύργου καθώς ανεβαίνει.

Οι σωληνοειδείς όγκοι εναλλάσσονται μεταξύ μιας κομψής καμπυλωτής πρόσοψης με τζάμια και εναλλασσόμενων περιτυλιγμένων μπαλκονιών, δημιουργώντας ένα δυναμικό παιχνίδι που διαλύει τη μαζικότητα του κτιρίου. Μέσα από οπισθοδρομήσεις και σκαλισμένα κενά διπλού ύψους, το κτίριο προσφέρει μια σειρά από εκτεταμένες ανέσεις στο κατάστρωμα οροφής για τους κατοίκους του σε διαφορετικά επίπεδα με ανοιχτή θέα στην πόλη.

«Τα κτίρια αυτής της κλίμακας στεγάζουν μια κοινότητα ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και παίζουν από αυτό που θεωρούν σπίτι τους», δήλωσε ο Eran Chen, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της ODA. «Αυτός ο νέος τρόπος ζωής διαμορφώνεται από ένα κτίριο που έχει διαμορφωθεί ώστε να είναι ευέλικτο, να δημιουργεί ισχυρές συνδέσεις και να επιτρέπει ποικίλες δραστηριότητες».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 830 ενοικιαζόμενες μονάδες και 13.000 τετραγωνικά πόδια εμπορικής χρήσης. Το βάθρο είναι επενδεδυμένο με οικιστικές μονάδες που συνεχίζουν την έκφραση του πύργου και μια δυναμική τρισδιάστατη πρόσοψη οθόνης στάθμευσης που παραλληλίζεται με το θέμα που καθορίζεται από το σχέδιο του κυλινδρικού πύργου.

Το βράδυ, οι κοίλες εσοχές της πρόσοψης του πάρκινγκ δημιουργούν έναν διακοσμητικό τοίχο φωτός και υφής που προσθέτει στην ατμόσφαιρα της γειτονιάς. Πηγή ΕΑΒ.

  • Τοποθεσία: Φορτ Λόντερντεϊλ, Φλόριντα, ΗΠΑ
  • Αρχιτέκτονας: ΕΑΒ
  • Ομάδα σχεδιασμού: Eran Chen, Olivera Grk, Patricia Gortari, Francois Blehaut, Max Park, Michelle Le, Anirudh Chandar, Yinxing Xu, Diana Tao, Jacob Hedaya, Konrad Nieradka, Vitor Oliveira
  • Πελάτης: Αξιόπιστες Μετοχές
  • Πρόγραμμα: 830 Κατοικίες, Στούντιο με 2 υπνοδωμάτια, 951 Μονάδες Στάθμευσης, 12.798 SF Λιανική
  • Μέγεθος: 1.099.811 SF
  • Εικόνες: VERO DigitalΠαραχώρηση του ΕΑΒ