Η NYSERDA επιλέγει πέντε ηλιακά αγροκτήματα Boralex στο πλαίσιο RFP για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε κλίμακα χρησιμότητας

3
Η NYSERDA επιλέγει πέντε ηλιακά αγροκτήματα Boralex στο πλαίσιο RFP για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε κλίμακα χρησιμότητας

Πέντε Boralex Inc. ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 540 MW παραγωγής και 77 MW αποθήκευσης έχουν επιλεγεί από την Αρχή Ενεργειακής Έρευνας και Ανάπτυξης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSERDA) ως μέρος της πρόσκλησής της για το 2021 για πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας.

Μόλις κατασκευαστούν, τα ηλιακά πάρκα θα παράγουν πάνω από 1 TWh ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετή για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 141.200 σπίτια.

Τα επιλεγμένα έργα θα βρίσκονται στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Το Fort Covington Solar Farm είναι ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 250 MW σε συνδυασμό με ένα έργο αποθήκευσης 77 MW. Το ηλιακό πάρκο βρίσκεται στην πόλη Fort Covington στην κομητεία Franklin και εκτιμάται ότι παράγει 473.040 MWh ετησίως. Η Boralex συνεργάζεται με τη Savion LLC για την ανάπτυξη του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών, το οποίο έχει αναμενόμενη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας 308 MWh και θα βρίσκεται στον οικισμό Yaphank του Town of Brookhaven στην κομητεία Suffolk.

Το Newport Solar Farm είναι ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 130 MW στην πόλη Deerfield στην κομητεία Oneida και στην πόλη Newport στην κομητεία Herkimer, που εκτιμάται ότι παράγει 244.842 MWh ετησίως.

Το Fort Edward Solar Farm είναι ένα ηλιακό αγρόκτημα 100 MW στις πόλεις Argyle και Fort Edward στην κομητεία της Ουάσιγκτον, που εκτιμάται ότι παράγει 192.720 MWh ετησίως. Το Foothills Solar Farm είναι ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 40 MW στην πόλη Mayfield στην κομητεία Fulton, που εκτιμάται ότι παράγει 75.336 MWh ετησίως. Το Easton Solar Farm είναι ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 20 MW που βρίσκεται στην πόλη Easton στην κομητεία της Ουάσιγκτον και εκτιμάται ότι παράγει 38.369 MWh ετησίως.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές προτεραιότητες και τις προτεραιότητες διακυβέρνησης της εταιρείας, η Boralex δημιούργησε το Ταμείο Πέρα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για να παρέχει υποστήριξη σε κοινότητες υποδοχής και σε μειονεκτική θέση. Θα δοθούν πόροι σε τοπικούς εταίρους που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση STEM και στον προγραμματισμό ανάπτυξης εργατικού δυναμικού για τη διάρκεια των λειτουργιών των εγκαταστάσεων.

«Αυτή η ανακοίνωση εδραιώνει τον ρόλο της Boralex στην ενεργειακή αγορά της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης επέκτασης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές», λέει ο Patrick Decostre, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boralex. «Αυτά τα έργα επιδεικνύουν τις στρατηγικές, δημιουργικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη της ηλιακής φάρμας και τη δέσμευση της κοινότητας πάνω στις οποίες βασίζεται η φήμη μας. Είμαι περήφανος για την ομάδα της Boralex και τις προσπάθειές της να δημιουργήσουν καθαρή, ανταγωνιστική ενέργεια.»

«Τα μεγάλης κλίμακας ηλιακά έργα που ανακοινώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων πέντε έργων Boralex, φέρνουν την Πολιτεία της Νέας Υόρκης σημαντικά πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας για καθαρή ενέργεια και στη μετάβασή μας προς ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας μηδενικών εκπομπών», λέει η Doreen M. Harris, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NYSERDA. «Η NYSERDA ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη Boralex για να διασφαλίσει ότι αυτά τα έργα προχωρούν με υπευθυνότητα και με τοπική συμβολή ώστε να επιτραπεί στις κοινότητες υποδοχής να συνειδητοποιήσουν τις κρίσιμες θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις που θα προέλθουν από αυτά τα ηλιακά πάρκα».

Για να προωθήσει τον στόχο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για 70% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, η NYSERDA ξεκίνησε το πέμπτο αίτημα για προτάσεις τον Απρίλιο του 2021 για την αγορά Επιλέξιμων Πιστοποιητικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (REC) της Νέας Υόρκης Tier-1. Τα REC αντιπροσωπεύουν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που εισέρχεται στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε REC ισούται με τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά 1 MWh ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή.

Αυτή η ανακοίνωση ξεκινά μια διαδικασία για την Boralex και τη NYSERDA για την εκτέλεση 20ετών συμφωνιών προτύπων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την αγορά REC που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας των επιλεγμένων έργων. Η ενέργεια που σχετίζεται με τα REC πρέπει να καταναλώνεται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η τιμή των REC θα αναπροσαρμόζεται σε μια τιμή αναφοράς ενέργειας και χωρητικότητας, η οποία θα αντισταθμίζει τα έσοδα από την εμπορική ενέργεια και την παραγωγική ικανότητα των έργων, αποφεύγοντας την ανάγκη για τα έργα να αποκτήσουν μια χωριστή μακροπρόθεσμη συμφωνία εξαγοράς για την πώληση ενέργειας και χωρητικότητας.

«Το Fort Edward χαιρετίζει τα σημερινά νέα και είναι ενθουσιασμένο που συμμετέχει σε μια προσπάθεια δημιουργίας καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας», δηλώνει ο επόπτης του Fort Edward Town Timothy Fisher. «Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την πρόοδο του έργου και τα οικονομικά οφέλη που συνδέονται με την ανάπτυξη της ηλιακής φάρμας».

«Στην Cornell Cooperative Extension, βοηθάμε τις κοινότητές μας να αντιμετωπίσουν την ανάπτυξη της νεολαίας, την οικονομική ζωτικότητα, την οικολογική βιωσιμότητα και την κοινωνική ευημερία μέσω της εκπαίδευσης», σχολιάζει ο Brian Gilchrist, εκτελεστικός διευθυντής της Cornell Cooperative Extension της κομητείας Ουάσιγκτον, η οποία θα λάβει χρηματοδότηση ως μέρος της Τα σχέδια δέσμευσης της κοινότητας της Boralex. «Η υποστήριξη από τη Boralex και το Ταμείο τους Beyond Renewables θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την εμβέλειά μας και να επεκτείνουμε τον προγραμματισμό μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς θα αναπτυχθεί αυτή η συνεργασία τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες».

Schreibe einen Kommentar