Η NTE παρουσιάζει την πλατφόρμα Vitis με χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης 500 MW

3
Η NTE παρουσιάζει την πλατφόρμα Vitis με χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης 500 MW

NTE Energy έχει ξεκινήσει Vitis Energy ως νέα πλατφόρμα καθαρής ενέργειας. Με έδρα τη Φλόριντα, θα αναπτύξει εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, εργάζονται για την ανάπτυξη έργων πλήρους κύκλου ζωής από τις αρχικές αξιολογήσεις αγοράς και τοποθεσιών και αδειοδότηση έως τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη λειτουργία.

Η NTE Energy, η οποία αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε πέρυσι ότι διέθετε περισσότερα από 4 GW αγωγού ανάπτυξης καθαρής ενέργειας, που περιλαμβάνει ηλιακή ενέργεια, αποθήκευση ενέργειας από μπαταρίες και άλλα ανανεώσιμα συστήματα.

«Αυτό είναι απλώς το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη της εταιρείας μας», λέει η CEO Stephanie Clarkson. «Η νέα πλατφόρμα αντικατοπτρίζει τη διευρυμένη εστίασή μας από έργα «φυσικής, αξιόπιστης και αποδοτικής» παραγωγής για να συμπεριλάβει τον αγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μαζί, το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης και η ηγετική μας ομάδα θα βοηθήσουν πολλούς άλλους να επιτύχουν τους στόχους τους για καθαρή ενέργεια».

Η Vitis διαθέτει ένα μεγάλο, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπό ανάπτυξη σε όλη τη χώρα. Το αρχικό χαρτοφυλάκιο των 500 MW θα επωφεληθεί από μια επένδυση από την Sunflower Sustainable Investments, μια εισηγμένη ισραηλινή εταιρεία καθαρής ενέργειας.

Η Kristi Miller, αντιπρόεδρος ανάπτυξης, ηγείται των αναπτυξιακών προσπαθειών της εταιρείας. Το υπόβαθρό της περιλαμβάνει την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ανανεώσιμων και συμβατικών πηγών ενέργειας, την εμπορική προέλευση και τη διαχείριση μεγάλων έργων ηλεκτρικής ενέργειας. Προηγουμένως, η Miller κατείχε ηγετικές θέσεις στη Duke Energy, όπου διαχειριζόταν πολύπλοκα έργα διασύνδεσης και επέβλεπε την ουρά ηλιακής ενέργειας και κατανεμημένης παραγωγής.

«Η Vitis έχει κατασκευάσει μέρος του αγωγού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ισχυρές σχέσεις που δημιουργήθηκαν στην Ανατολική Περιφέρεια», είπε ο Miller. «Επί του παρόντος επικεντρωνόμαστε στην επέκταση της προσέγγισής μας σε επιπλέον τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ».

Ο Kyle Wilbur, αντιπρόεδρος εμπορικής και καθαρής ενέργειας, επιβλέπει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθαρής ενέργειας. Εντάχθηκε στην εταιρεία από την Atlantic Power Corp., όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος εμπορικής ανάπτυξης και ήταν υπεύθυνος για όλες τις νέες εξαγορές περιουσιακών στοιχείων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Wilbur προηγουμένως υπηρέτησε ως διευθυντής ηλιακής ανάπτυξης για την ENGIE Βόρεια Αμερική και ως διευθύνων συνεργάτης της ενεργειακής πρακτικής για την ανάπτυξη της Brownfields.

Ο Michael Trobaugh, αντιπρόεδρος του εμπορικού, ηγείται των προσπαθειών δημιουργίας της εταιρείας. Το υπόβαθρό του περιλαμβάνει την εκτέλεση μακροπρόθεσμων συμφωνιών αγοράς ενέργειας και την εφαρμογή δημιουργικών ενεργειακών λύσεων για δήμους, συνεταιρισμούς και εταιρικούς πελάτες σε όλες τις αγορές των ΗΠΑ. Προηγουμένως, ο Trobaugh κατείχε ηγετικές θέσεις στην The Energy Authority, όπου ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση του κινδύνου χαρτοφυλακίου ενέργειας για δήμους σε όλη τη χώρα.

«Αυτό μας επιτρέπει να ευθυγραμμίσουμε τον οργανισμό μας με τους στόχους καθαρής ενέργειας των πελατών μας στις αγορές των ΗΠΑ», καταλήγει ο Trobaugh.

Schreibe einen Kommentar