Η MainOne λανσάρει την υποδομή οπτικών ινών στην Ελεύθερη Ζώνη του Λάγος

Η MainOne λανσάρει την υποδομή οπτικών ινών στην Ελεύθερη Ζώνη του Λάγος

März 12, 2023 0 Von admin

Η MainOne, ο κορυφαίος πάροχος λύσεων συνδεσιμότητας και κέντρων δεδομένων στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε την επέκταση της υποδομής του δικτύου οπτικών ινών στο Ελεύθερη Ζώνη Λάγος στη Λέκκη.

Όντας η πρώτη ιδιωτική ελεύθερη ζώνη στη Νιγηρία, η Ελεύθερη Ζώνη του Λάγος στοχεύει να είναι ο προτιμώμενος επενδυτικός κόμβος στη Νιγηρία με τις καλύτερες υποδομές, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες στην κατηγορία του. Με την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Buhari για την έναρξη της μεγαλύτερης μονάδας λιπασμάτων στην Αφρική στη Ζώνη και τον έπαινο του για την υποδομή που έχει ήδη αναπτυχθεί εντός του άξονα, η MainOne πρωτοστατεί στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακής υποδομής για την υποστήριξη του οράματος της ζώνης. Τώρα, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε όλη τη Ζώνη θα απολαμβάνουν άμεση, αξιόπιστη και ασφαλή συνδεσιμότητα δικτύου με πρόσβαση σε υπηρεσίες κέντρου δεδομένων, επιτρέποντας αυξημένη παραγωγικότητα και ταχύτητες δικτύου που ταιριάζουν με πρότυπα παγκόσμιας κλάσης.

Κατά την παρουσίαση, ο Anil Verma, Chief Technical Officer, MainOne, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία με την Ελεύθερη Ζώνη του Λάγος θα προσφέρει στρατηγική αξία σε επιχειρήσεις που στοχεύουν στο μέλλον που επιδιώκουν να απολαύσουν την ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι οργανισμοί στη Ζώνη θα έχουν αυξημένη ταχύτητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα στο The New Frontier με το MainOne. Οι πελάτες θα απολαμβάνουν επίσης πρόσβαση σε τοπικά κέντρα δεδομένων και άλλους τοπικούς και παγκόσμιους παρόχους υπηρεσιών μέσω του κέντρου δεδομένων MainOne με συνδέσεις απευθείας από τη Ζώνη.»

Βρίσκεται στην Πολιτεία του Λάγος, η ζώνη καλύπτει έκταση 850 εκταρίων και είναι πλήρως εξοπλισμένη με παγκόσμιας κλάσης υποδομή, ένα ενιαίο παράθυρο εκκαθάρισης για ευκολία στην επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι μοναδικά ενσωματωμένη με το λιμάνι Λέκκι, το οποίο θα επιτρέψει την πρόσβαση σε περιφερειακά και διεθνείς αγορές. Με έμφαση στην ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το Lagos Free θα στεγάσει πάνω από 150 βιομηχανίες, οδηγώντας στη δημιουργία περισσότερων από 26.000 θέσεων εργασίας. Η ζώνη φιλοξενεί ήδη παγκοσμίως αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα όπως Kellogg’s, Dano Milk, Colgate, BASF και Power Oil μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στην παρουσίαση, ο Chief Technical Officer, Lagos Free Zone, Nikhil Khandelwal, δήλωσε ότι η συνεργασία με τη MainOne για την παροχή δικτύου οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας στο LFZ θα προσφέρει μια αποτελεσματική τεχνολογική ραχοκοκαλιά για να οδηγήσουμε την προσπάθειά μας προς την παροχή βελτιωμένης ευκολίας επιχειρηματική δραστηριότητα στους ενοικιαστές μας.

Ο Khandelwal αποκάλυψε περαιτέρω ότι με αξιόπιστη πρόσβαση σε ηλεκτρικό και ευρυζωνικό δίκτυο, η LFZ παρέχει έναν συναρπαστικό προορισμό για τους κατασκευαστές τεχνολογίας υποδοχής και τους χειριστές κέντρων δεδομένων.

Αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή υποδομή στην επιχειρηματική δραστηριότητα σε έναν κόσμο μετά την COVID-19, η MainOne συνεχίζει να επεκτείνει τις προσφορές δικτύων και κέντρων δεδομένων της σε κορυφαίους οργανισμούς στη Δυτική Αφρική, παρέχοντας σύνδεση από άκρο σε άκρο, συντοπισμό και διαχειριζόμενες υπηρεσίες.