Η Generate Capital επενδύει 500 εκατομμύρια δολάρια στην Ηλιακή ανάπτυξη της Pine Gate σε κλίμακα χρησιμότητας

1
Η Generate Capital επενδύει 500 εκατομμύρια δολάρια στην Ηλιακή ανάπτυξη της Pine Gate σε κλίμακα χρησιμότητας

Δημιουργία κεφαλαίουμια πλατφόρμα επενδύσεων και λειτουργίας βιώσιμων υποδομών, έχει πραγματοποιήσει μια στρατηγική επένδυση ανάπτυξης σε Pine Gate Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση σε κλίμακα κοινής ωφέλειας. Η επένδυση περιλαμβάνει επένδυση μετοχικού κεφαλαίου 200 εκατομμυρίων δολαρίων και επιπλέον δέσμευση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση ενεργητικού για χρηματοδότηση ηλιακών έργων.

Η επένδυση θα παράσχει στην Pine Gate πρόσθετο κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση κατασκευής και ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την κάλυψη άλλων γενικών σκοπών κεφαλαίου κίνησης. Η Generate θα ενταχθεί επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Pine Gate.

Η Pine Gate κατέχει και εκμεταλλεύεται έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω του 1 GW. Η εταιρεία έχει περισσότερα από 20 GW σε ενεργά αναπτυξιακά έργα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εταιρική χρηματοδότηση και χρηματοδότηση κεφαλαίων έργων τους τελευταίους έξι μήνες.

«Η Pine Gate είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τη Generate για να επιταχύνει την ανάπτυξη της επιχείρησής μας», λέει ο Ben Catt, Διευθύνων Σύμβουλος της Pine Gate. «Η Generate είναι ένας συνεργαζόμενος, έμπειρος συνεργάτης και μοιράζεται το μακροπρόθεσμο όραμα της Pine Gates για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας παρέχοντας ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση μπαταριών στις τοπικές κοινότητες σε όλη τη χώρα. Το Pine Gate βρίσκεται σε καλή θέση καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την εθνική μας παρουσία».

«Η ηλιακή ενέργεια είναι η πιο προσιτή πηγή ενέργειας στον κόσμο σήμερα και είναι μια σημαντική ευκαιρία για την Generate, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας προσαρμόζονται στην έντονη ζήτηση από τους πελάτες για περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δηλώνει ο Scott Jacobs, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Generate. «Η ομάδα του Pine Gate έχει ένα ισχυρό ιστορικό εκτέλεσης και ανάπτυξης και ένα καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που τους επιτρέπει να κινούνται γρήγορα για την κατασκευή έργων σε σημαντικές αγορές ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με αυτήν την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και υποστηρίζουμε τη συνεχιζόμενη επέκταση και την ηγετική θέση της Pine Gate στην αγορά.”

Η συναλλαγή διευκολύνθηκε από τη Foley & Lardner LLP ως νομικός σύμβουλος της Generate και η DNV GL ως τεχνικός σύμβουλος. Για την Pine Gate, η Lazard Ltd. υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος και η Gibson, Dunn & Crutcher LLP ως νομικός σύμβουλος.

Schreibe einen Kommentar