Η Doral κλείνει τη χρηματοδότηση για το έργο Mammoth North Solar 400 MW στην Ιντιάνα

4
Η Doral κλείνει τη χρηματοδότηση για το έργο Mammoth North Solar 400 MW στην Ιντιάνα

Doral Renewables LLC έκλεισε επιτυχώς τη χρηματοδότηση κατασκευαστικού έργου για το Mammoth North, την πρώτη φάση του ευρύτερου έργου Mammoth Solar της Doral.

Το Mammoth North βρίσκεται σε 4.500 στρέμματα στην κομητεία Starke, Ind., στη βορειοδυτική περιοχή του PJM. Το έργο θα είναι ένα επίγειο, μονοαξονικό φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 400 MW AC ηλιακής ενέργειας.

Η Doral αναπτύσσει επίσης τα κοντινά έργα Mammoth Central και Mammoth South τα οποία, μαζί με το Mammoth North, θα φέρουν στην αγορά ισχύ 1,3 GW AC.

Η Deutsche Bank AG, Υποκατάστημα Νέας Υόρκης ενήργησε ως αποκλειστικός διαχειριστής, μοναδική τράπεζα διάρθρωσης και εντεταλμένος κύριος οργανωτής για τη χρηματοδότηση 392 εκατομμυρίων δολαρίων για το έργο, το οποίο περιελάμβανε μια διευκόλυνση δάνειο 157 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα δάνειο γέφυρας φορολογικής μετοχής 170 εκατομμυρίων δολαρίων και μια πιστωτική διευκόλυνση 65 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Bayerische Landesbank, το Υποκατάστημα της Νέας Υόρκης και η Εθνική Τράπεζα του Καναδά ενήργησαν ως κύριοι διαχειριστές με διευκολύνσεις δανεισμού και πιστωτικών επιστολών Banco de Sabadell SA, Υποκατάστημα Μαϊάμι. Comerica Bank, μια ένωση τραπεζών του Τέξας. Intesa Sanpaolo SpA, Υποκατάστημα Νέας Υόρκης; και Metropolitan Life Insurance Company. Το κλείσιμο ολοκληρώθηκε ταυτόχρονα με την υπογραφή της Doral μιας φορολογικής δέσμευσης περίπου 175 εκατομμυρίων δολαρίων για το έργο από την Bank of America NA Marathon Capital Markets LLC που ενήργησε ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Doral.

Η Mammoth North θα παράγει έσοδα από πιστοποιητικά ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της μακροπρόθεσμης συμφωνίας αγοράς ενέργειας με την AEP Energy Partners Inc., θυγατρική της American Electric Power.

«Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τη Doral με αυτήν τη χρηματοδότηση και που συνεργαστήκαμε με την παγκόσμιας κλάσης ομάδα ανάπτυξης και προωθήσαμε τη δέσμευση της DB για Βιώσιμη Χρηματοδότηση», δηλώνει ο Jeremy Eisman, επικεφαλής υποδομής, ενεργειακής χρηματοδότησης και διάρθρωσης της Deutsche Bank.

«Η Doral είναι ενθουσιασμένη που συνεργάστηκε με την Deutsche Bank για να συγκεντρώσει αυτό το σημαντικό κεφάλαιο που θα μας επιτρέψει να φέρουμε το Mammoth North στην εμπορική λειτουργία όπως αναμένεται το 2023», σχολιάζει ο Evan Speece, CFO της Doral Renewables LLC. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους χρηματοδοτικούς μας εταίρους για να φέρουμε καθαρή ενέργεια από τα άλλα στάδια του Mammoth και τον υπόλοιπο αναπτυσσόμενο αγωγό μας σε πελάτες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Schreibe einen Kommentar