Η CooperVision Διορίζει τον Alex Wilkes ως Πρόεδρο της Αμερικής

Η CooperVision Διορίζει τον Alex Wilkes ως Πρόεδρο της Αμερικής

Mai 24, 2022 0 Von admin

Alex Wilkes - CooperVision

Η CooperVision, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φακών επαφής στον κόσμο, όρισε τον Alex Wilkes ως Πρόεδρο της Αμερικής, από τις 14 Ιουνίου. του Pearle Vision στη Luxottica.

Στην CooperVision, ο Wilkes θα είναι υπεύθυνος για την εκτελεστική ηγεσία και θα οδηγήσει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης περιοχής της εταιρείας, καθορίζοντας τη στρατηγική κατεύθυνση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική.

«Στα χρόνια που ο Alex πέρασε στη φροντίδα της όρασης, ηγήθηκε της επέκτασης ενός από τα μεγαλύτερα franchise στον κλάδο, συνεργαζόμενος απευθείας με επαγγελματίες οφθαλμικής φροντίδας για να χτίσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ διαδραμάτισε βασικό ρόλο στο branding, το μάρκετινγκ, τις λειτουργίες, τη στρατηγική προϊόντων , και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας», δήλωσε ο Mark Harty, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Εμπορικός Διευθυντής, CooperVision. «Το αποδεδειγμένο ιστορικό της Alex όσον αφορά την ανάπτυξη, την ανάπτυξη στρατηγικών αλλαγής της αγοράς και ηγετικές ομάδες υψηλών επιδόσεων είναι βέβαιο ότι θα ωφελήσει την CooperVision και τους πελάτες μας τα επόμενα χρόνια».

«Ο τρέχων ρυθμός αλλαγής στην κατηγορία των οπτικών είναι άνευ προηγουμένου και είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της ταλαντούχας ομάδας της CooperVision για να παραδώσω μερικά από τα πιο καινοτόμα προϊόντα στην αγορά στους επαγγελματίες οφθαλμικής φροντίδας και τους ασθενείς τους», δήλωσε ο Wilkes. «Θαυμάζω την CooperVision για πολλά χρόνια και είμαι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις αξίες και την κατεύθυνση της εταιρείας».

Ο Wilkes εντάχθηκε στη Luxottica το 2010 ως Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, όπου ήταν υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση πολλών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την LensCrafters. Το 2012, προήχθη σε Αντιπρόεδρο Vision Care για LensCrafters. Ως μέλος της εκτελεστικής ηγετικής ομάδας, είχε την ευθύνη για 3.000 επαγγελματίες οφθαλμικής φροντίδας, όλες τις κλινικές υπηρεσίες και το χαρτοφυλάκιο φακών επαφής της εταιρείας.

Πριν από αυτό, ο Wilkes ήταν σύμβουλος διαχείρισης στην Accenture για περισσότερα από πέντε χρόνια, με έμφαση στους κλάδους των καταναλωτικών προϊόντων, του λιανικού εμπορίου και των τηλεπικοινωνιών. Νωρίτερα στην καριέρα του, ήταν σύμβουλος στην Deloitte. Ο Wilkes απέκτησε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Θα έχει έδρα στα γραφεία της CooperVision στο Victor της Νέας Υόρκης

Ο Wilkes διαδέχεται τον Jerry Warner, ο οποίος προήχθη σε Πρόεδρο της CooperVision τον Φεβρουάριο του 2022.

Σχετικά με το CooperVision

CooperVision, ένα τμήμα της CooperCompanies (NYSE:COO), είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φακών επαφής παγκοσμίως. Η εταιρεία παράγει μια πλήρη σειρά ημερήσιων μαλακών φακών επαφής μιας χρήσης, δύο εβδομάδων και μηνιαίων, που διαθέτουν προηγμένα υλικά και οπτικά, και premium άκαμπτους διαπερατούς από αέριο φακούς για ορθοκερατολογία και σχέδια σκληρού χιτώνα. Η CooperVision έχει μια ισχυρή κληρονομιά να αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες προκλήσεις της όρασης, όπως ο αστιγματισμός, η πρεσβυωπία, η παιδική μυωπία και οι εξαιρετικά ακανόνιστοι κερατοειδείς χιτώνες. και προσφέρει το πιο πλήρες χαρτοφυλάκιο σφαιρικών, τορικών και πολυεστιακών προϊόντων. Μέσω ενός συνδυασμού καινοτόμων προϊόντων και εστιασμένης υποστήριξης επαγγελματιών, η εταιρεία φέρνει μια αναζωογονητική προοπτική στην αγορά, δημιουργώντας πραγματικά πλεονεκτήματα για πελάτες και χρήστες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.coopervision.com.

Σχετικά με την CooperCompanies

CooperCompanies („Cooper“) είναι μια παγκόσμια εταιρεία ιατρικών συσκευών που διαπραγματεύεται δημόσια στο NYSE (NYSE:COO). Η Cooper λειτουργεί μέσω δύο επιχειρηματικών μονάδων, της CooperVision και της CooperSurgical. Το CooperVision φέρνει μια αναζωογονητική προοπτική για τη φροντίδα της όρασης με τη δέσμευση να αναπτύξει μια ευρεία γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας για χρήστες φακών επαφής και να παρέχει εστιασμένη υποστήριξη από τους επαγγελματίες. Η CooperSurgical έχει δεσμευτεί να προάγει την υγεία των γυναικών, των βρεφών και των οικογενειών με το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που επικεντρώνεται σε ιατρικές συσκευές και γονιμότητα και γονιδιωματική. Με έδρα το San Ramon της Καλιφόρνια, η Cooper έχει εργατικό δυναμικό άνω των 12.000 με προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.coopercos.com.
p>

Erkers 1879 Eyewear - The Optical Journal