Η CarVal επενδύει 350 εκατομμύρια δολάρια στην Agilitas για τη χρηματοδότηση της Εθνικής Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

3
Η CarVal επενδύει 350 εκατομμύρια δολάρια στην Agilitas για τη χρηματοδότηση της Εθνικής Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Agilitas Energyένας κατασκευαστής, κατασκευαστής, ιδιοκτήτης και χειριστής κατανεμημένων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας και ηλιακών φωτοβολταϊκών (PV) συστημάτων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, συγκέντρωσε 350 εκατομμύρια δολάρια από ίδια κεφάλαια σε μια επένδυση δύο επιπέδων από κεφάλαια που διαχειρίζονται CarVal Investors LP.

Η επένδυση θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία εθνικού αποτυπώματος του μεγάλου αγωγού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών της Agilitas Energy. Το ποσό της επένδυσης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω στα 650 εκατομμύρια δολάρια με την ολοκλήρωση ορισμένων έργων.

Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η CarVal έχουν αναλάβει μειοψηφική θέση στην Agilitas Energy και οι εταιρείες έχουν ιδρύσει μια κοινή επιχείρηση για την ιδιοκτησία και τη λειτουργία των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων.

Η επένδυση της CarVal θα επιταχύνει την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία της Agilitas Energy άνω των 500 MW κατανεμημένων και χρηστικών έργων αποθήκευσης ενέργειας και ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων. Η Agilitas Energy θα επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο κατασκευάζοντας τον υπάρχοντα αγωγό έργων της, ενώ παράλληλα αποκτά και αναπτύσσει ενεργά έργα από όλη τη χώρα.

«Για να μεταφέρουμε αποτελεσματικά τα ενεργειακά μας συστήματα μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, πρέπει να αυξήσουμε γρήγορα τον αριθμό των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης που διασυνδέονται με επιτυχία στο δίκτυο», λέει ο Barrett Bilotta, πρόεδρος της Agilitas Energy. «Με την έμπειρη ομάδα διαχείρισης μας, την υπάρχουσα διοχέτευση έργων και την οργανωτική μας τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την υποστήριξη της CarVal, είμαστε σε καλή θέση να επεκταθούμε σε εθνικό επίπεδο και να βοηθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα στους στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της χώρας μας. Η CarVal προσθέτει σημαντική αξία πέρα ​​από το κεφάλαιό της.“

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Agilitas Energy θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη έργων που θα ανήκουν στη νέα κοινοπραξία και θα διαχειρίζεται ο όμιλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Agilitas Energy. Μέσα στις πρώτες 90 ημέρες, η κοινοπραξία αναμένει να αποκτήσει οκτώ έργα συνολικής ισχύος 45 MW που αναπτύχθηκε από την Agilitas Energy, τα οποία περιλαμβάνουν δύο έργα SMART της Μασαχουσέτης και ένα αυτόνομο σύστημα αποθήκευσης στο Ρόουντ Άιλαντ (σήμερα υπό κατασκευή), δύο αυτόνομα συστήματα αποθήκευσης στο Maine που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, και τρεις εγκαταστάσεις ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας σε λειτουργία στη Μασαχουσέτη και το Νιου Χάμσαϊρ.

«Επιλέξαμε την Agilitas Energy ως επενδυτικό εταίρο στην πλατφόρμα μας επειδή έχουν ασυνήθιστη τεχνογνωσία και ιστορικό σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης – από την ανάπτυξη έως τη μηχανική, μέσω της κατασκευής και των λειτουργιών», δηλώνει ο Jerry Keefe, διευθυντής της CarVal Investors. «Η Agilitas Energy είναι πρωτοπόρος στην αποθήκευση ηλιακής ενέργειας και ενέργειας και μία από τις λίγες εταιρείες που λειτουργούν με επιτυχία συστήματα αποθήκευσης ζωντανής ενέργειας σε κλίμακα».

Schreibe einen Kommentar