Η φυλή των βόρειων Cheyenne επιλέγει το IEI για ηλιακή ανάπτυξη με κράτηση

2
Η φυλή των βόρειων Cheyenne επιλέγει το IEI για ηλιακή ανάπτυξη με κράτηση

Indigenized Energy Initiative (IEI), ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την ηγεσία των ιθαγενών που στοχεύει να ενδυναμώσει τις κοινότητες των ιθαγενών της Αμερικής με τις δεξιότητες και τους πόρους για να αναπτύξουν την καθαρή και αναγεννητική ισχύ της ηλιακής ενέργειας, επιλέχθηκε από τη φυλή North Cheyenne για την ανάπτυξη του White River Community Solar Project.

Το έργο θα περιλαμβάνει οικιακά, μικρά εμπορικά και ένα σύστημα κλίμακας κοινής ωφέλειας 1 MW για συνολικά 1,25 MW ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλη την περιοχή του βόρειου Cheyenne στη Μοντάνα. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) παρέχει χρηματοδότηση 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το έργο και απαιτεί από τη Φυλή να συνεισφέρει το 20% στα αντίστοιχα κεφάλαια. Η IEI πρωτοστατεί στην εξασφάλιση των αντίστοιχων κεφαλαίων μέχρι τον Ιούνιο του 2022, αναζητώντας χορηγούς και δωρητές έργων για αυτό το σημαντικό έργο.

Βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής ανάπτυξης άνθρακα στην ανατολική Μοντάνα, η φυλή των βόρειων Cheyenne έχει παραμείνει σταθερή στην αντίστασή της στα ορυκτά καύσιμα. Το 2016, το Συμβούλιο Φυλών του Βόρειου Τσεγιέν ενέκρινε ψήφισμα για την επιδίωξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το White River Community Solar Project αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα που κάνει η Φυλή για να παράγει όλη τη δική της ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας και οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη.

«Η ηλιακή ενέργεια μάς προσφέρει την ευκαιρία να ανακτήσουμε την ανεξαρτησία μας και να σταματήσουμε να βασιζόμαστε στα ορυκτά καύσιμα», λέει ο Kyle Alderman, διευθυντής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη φυλή Northern Cheyenne. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την IEI, μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία των ιθαγενών που δεσμεύεται για την ενεργειακή κυριαρχία και για να τιμήσει τις κοινωνικές, οικονομικές, πνευματικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες των αυτόχθονων Αμερικανών».

Το IEI θα συνεργαστεί με το Red Cloud Renewable, έναν οργανισμό εκπαίδευσης και κατάρτισης βιωσιμότητας με έδρα τη Lakota Sioux, για να σχεδιάσει και να παραδώσει εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης για μέλη Tribal, τα οποία θα τους εξοπλίσουν με τις δεξιότητες εργασίας για την κατασκευή αυτών των έργων.

Τρεις τύποι ηλιακών έργων θα κατασκευαστούν ως μέρος του έργου White River, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης συστοιχίας στο Busby που θα διαμορφωθεί στο μοτίβο του Morning Star. τρία μικρότερα συστήματα για την αντιστάθμιση της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στο γυμνάσιο Busby, μια εγκατάσταση Head Start και ένα αντλιοστάσιο νερού. και 15 οικιακά ηλιακά συστήματα προς όφελος των γερόντων της φυλής.

«Μέρος του σχεδίου White River Community Solar Project περιλαμβάνει την κατασκευή οικιστικών ηλιακών συστημάτων στα σπίτια των ηλικιωμένων της Φυλής – το καθένα επιλεγμένο προσεκτικά από τη Φυλή ως άξιο και σε ανάγκη», εξηγεί ο Otto Braided Hair, Jr., συνιδρυτής της IEI. «Αυτό θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τους ηλικιωμένους της φυλής μας και ορισμένα από τα συστήματα θα περιλαμβάνουν μπαταρίες που παρέχουν ρεύμα έκτακτης ανάγκης σε σπίτια όπου οι ηλικιωμένοι εξαρτώνται από ιατρικό εξοπλισμό που απαιτεί ηλεκτρισμό».

«Το έργο White River Community Solar Project αποτελεί κύριο επίκεντρο των προσπαθειών συγκέντρωσης κεφαλαίων του IEI φέτος», σχολιάζει ο Cody Two Bears, συνιδρυτής του IEI.

Schreibe einen Kommentar