Η καθηλωτική εμπειρία του εικονικού εκθεσιακού χώρου καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή των πελατών

Η καθηλωτική εμπειρία του εικονικού εκθεσιακού χώρου καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή των πελατών

Dezember 5, 2022 0 Von admin

Είναι μια εντολή για τους λιανοπωλητές στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας να αντιμετωπίσουν όλα τα πιθανά σημεία επαφής για την οικοδόμηση μιας κερδοφόρας και μακροπρόθεσμης σχέσης με τους πελάτες-στόχους τους. Οι μάρκες είναι σαν ιστορίες για τους ανθρώπους και όσο πιο σαγηνευτική είναι μια ιστορία, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητές της να προτιμηθεί από τους πελάτες. Εδώ είναι που το βιωματικό μάρκετινγκ αποδεικνύει τη μέγιστη σημασία του, προσαρμόζοντας διαδραστικές τεχνολογίες που μεγιστοποιούν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.

Οι εικονικοί εκθεσιακοί χώροι είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα βιωματικού μάρκετινγκ που προσελκύουν τους πελάτες μέσω διαδραστικών εμπειριών για να χτίσουν έναν μακροχρόνιο και συναισθηματικό δεσμό μαζί τους, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες κάποιου από άλλα στην αγορά και να επηρεάσουν μελλοντικές αγορές. Αυτά φέρνουν τη λιανική αγορά στο σπίτι για τους πελάτες και επιτρέπουν στους πελάτες να ελέγξουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα πριν λάβουν την απόφαση να αγοράσουν.

Η αυξανόμενη προτίμηση των εμπορικών σημάτων για εικονικούς εκθεσιακούς χώρους

Τα εικονικά καταστήματα δίνουν στους καταναλωτές την αίσθηση και την εμπειρία των αγορών σε πραγματικό χρόνο ενώ κάθονται στην άνεση του σπιτιού τους. Μόλις ο αγοραστής συνδεθεί με τον πωλητή σχετικά με τις επιλογές ενδυμάτων του/της, ο πωλητής δίνει μια άμεση επιλογή ανεξάρτητα από την παρουσία του. Αναλύοντας το κοινό-στόχο, η πλατφόρμα μπορεί να επινοήσει τη σωστή στρατηγική για τις επωνυμίες/πωλητές λιανικής ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημιουργήσουν ευαισθητοποίηση.

Η εικονική πραγματικότητα (VR) δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να εξατομικεύουν τα προϊόντα της επωνυμίας, να περιηγούνται σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της, να συμμετέχουν στο εικονικό της ταξίδι με τη βοήθεια ενός αυτοματοποιημένου εικονικού βοηθού ή είδωλα. Βοηθά τις εταιρείες να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όπως η ενίσχυση της εικόνας της επωνυμίας, η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες, η προσέγγιση των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι ένα διαδραστικό μέσο εύκολα προσβάσιμο στο διαδίκτυο και η δημιουργία ενός πραγματικού «φυσικού» ταξιδιού όπου οι πελάτες ανακαλύπτουν νέες συλλογές μέσα στο ψηφιακό εκθεσιακό χώρο και αγοράστε τα επιλεγμένα προϊόντα φυσικά από τα καταστήματα.

Επιπλέον, οι επωνυμίες μπορούν να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες πωλήσεών τους μέσω εικονικών εκθεσιακών χώρων, καθώς μπορεί κανείς να έχει πολλούς αγοραστές ταυτόχρονα και πολλές εντολές αγοράς μπορούν να προετοιμαστούν ταυτόχρονα, κάτι που δεν είναι δυνατό σε περίπτωση φυσικής έκθεσης.

Το 2015, Τόμμυ Χίλφιγκερ δημιούργησε το δικό της εικονικό εκθεσιακό χώρο με στόχο να καταπολεμήσει περιβαλλοντικά ζητήματα, τις κλιματικές αλλαγές που επαναλαμβάνονται λόγω της φυσικής παραγωγής δειγμάτων. Μέσω εικονικού εκθεσιακού χώρου, η επωνυμία μεταμόρφωσε πλήρως τις διαδικασίες αγοράς της σε όλη την αλυσίδα αξίας λιανικής και σήμερα έχει δει μείωση 65 τοις εκατό στα φυσικά δείγματα παγκοσμίως.

Ιταλική μάρκα ρούχων Ντίζελ έχει αναπτύξει το Hyperoom, την πλατφόρμα πωλήσεων 360˚ και τον εικονικό εκθεσιακό χώρο για να συστηματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγγελιών και εξ αποστάσεως αγοράς. Η OTB, η μητρική εταιρεία της Diesel, υποστήριξε τη δημιουργία του hyperoom και αργότερα δημιούργησε το δικό της εκθεσιακό χώρο εντός του hyperoom. Αυτός ο ψηφιακός εκθεσιακός χώρος περιλαμβάνει 2D κοντινά πλάνα, οθόνες 360˚ και επιτρέπει την κοντινή προβολή των προϊόντων καθώς και από μακρινή απόσταση, ακριβώς όπως θα έκανε κανείς σε ένα φυσικό κατάστημα.

Obsess – διαφοροποιώντας επιλογές για εικονικά καταστήματα

Βασανίζω, μια επωνυμία με έδρα τις ΗΠΑ, προσφέρει αγορές τόσο σε VR όσο και σε AR, προσελκύοντας πελάτες μέσω εικονικών καταστημάτων 360˚ και ακόμη και μετατρέποντας καταστήματα εκτός σύνδεσης ή αναδυόμενα καταστήματα σε μια διαδραστική εικονική περιήγηση 360°. Η πλατφόρμα αγορών AR επιτρέπει στους πελάτες όχι μόνο να συγκρίνουν πολλά προϊόντα δίπλα-δίπλα, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο, όπως βίντεο και προτάσεις από επωνυμίες και εμπόρους λιανικής πριν λάβουν μια απόφαση αγοράς.

Τα εικονικά καταστήματα από την Obsess δημιουργούνται εξ ολοκλήρου στον Ιστό, εξαλείφοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε ειδική εφαρμογή ή ακουστικά VR. Αυτά δημιουργούνται φωτογραφίζοντας το πραγματικό κατάστημα λιανικής και παρουσιάζοντάς το ψηφιακά σε ένα ευρύτερο κοινό ή αναπτύσσοντας έναν εντελώς νέο εικονικό εκθεσιακό χώρο χρησιμοποιώντας CGI (εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή). Neha Singh, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Βασανίζω δήλωσε, «Αυτό που έχουμε δει από αυτά τα εικονικά καταστήματα είναι ότι αυτά οδηγούν σε αυξημένη αφοσίωση πελατών, αυξημένη αφοσίωση και αυξημένα ποσοστά μετατροπών».

Τεχνολογία πίσω από εικονικούς εκθεσιακούς χώρους

Οι καθηλωτικές τεχνολογίες όπως το AR, το VR και το WebAR χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη εικονικών εκθεσιακών χώρων, καθώς δείχνουν όλα τα αντικείμενα σε εξαιρετικά ρεαλιστικές τρισδιάστατες αποδόσεις ή τα κάνουν μέρος της εμπειρίας περιήγησης.

Οι εικονικοί εκθεσιακοί χώροι AR είναι οι πιο συνηθισμένοι σήμερα, καθώς βοηθούν στην ψηφιακή απεικόνιση του πραγματικού κόσμου, αλλά χωρίς τη χρήση συγκεκριμένου εξοπλισμού. Οι εικονικοί εκθεσιακοί χώροι αυτού του τύπου επικαλύπτουν πληροφορίες και αντικείμενα του πραγματικού κόσμου με τόση ακρίβεια που οι πελάτες δεν αισθάνονται το χάσμα μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού εκθεσιακού χώρου. Στην περίπτωση των εικονικών εκθεσιακών χώρων VR, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά με τη βοήθεια ακουστικών VR ή έξυπνων γυαλιών και να συνοδεύονται από βίντεο και ήχο. Αυτά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν μια μοναδική ελκυστικότητα, προσελκύοντας πλήρως τους πελάτες στις προσφορές της μάρκας. Οι εικονικοί εκθεσιακοί χώροι ιστού με τεχνολογία WebAR προσφέρουν ευέλικτες επιλογές σε όσους θέλουν να επιλέξουν εικονικούς εκθεσιακούς χώρους AR, αλλά δεν θέλουν να κάνουν λήψη εφαρμογών για το ίδιο. Δεν χρειάζονται προγράμματα περιήγησης για πρόσβαση, αλλά ταυτόχρονα, τέτοιες εμπειρίες web δεν θα είναι κατάλληλες για προηγμένες λειτουργίες και η τεχνολογία WebAR δεν υποστηρίζεται από όλα τα smartphone.

VirtuLab – ψηφιακά προσαρμόσιμο για κάθε κατηγορία προϊόντων

VirtuLabμε έδρα τη Βομβάη, είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων εικονικών εκθεσιακών χώρων που υποστηρίζει προβολή προϊόντων σε επίπεδο 3D με τη δυνατότητα διαδικτυακών πρακτόρων συνομιλίας που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

«Ο εικονικός εκθεσιακός χώρος επιτρέπει τη μελλοντική σκέψη για τις επωνυμίες να στραφούν στο επόμενο επίπεδο των διαδικτυακών αγορών – βιωματικό εμπόριο ή τρισδιάστατες εμπειρίες αγορών. Οι εικονικοί εκθεσιακοί χώροι υπερβαίνουν κατά πολύ τους καταλόγους ηλεκτρονικού εμπορίου, μετατρέποντας τις ηλεκτρονικές αγορές σε μια οπτικά ελκυστική, εμπνευσμένη και ζωντανή εμπειρία στην οθόνη. Σε επίπεδο επωνυμίας, είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη σύνδεση και την ανάπτυξη σχέσεων με πελάτες στο διαδίκτυο σε συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο διαφοροποίησης και προστιθέμενης αξίας σε σχέση με την κάπως συνηθισμένη διεπαφή ηλεκτρονικού εμπορίου», είπε. Ροχίτ Σαραόγκι, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής, VirtuLab.

Διαθέτει προηγμένες λειτουργίες όπως Προσθήκη στο καλάθι, Ζωντανή συνομιλία, βιντεοκλήσεις, Chatbots, Προγραμματισμός ραντεβού, οι οποίες είναι 100 τοις εκατό προσαρμόσιμες και μπορούν να εγκατασταθούν στον υπάρχοντα ιστότοπο της μάρκας. «Σκεφτείτε τον εικονικό εκθεσιακό χώρο ως εργαλείο υποστήριξης μάρκετινγκ και πωλήσεων για τη μάρκα. Λειτουργεί ως ένα διαδραστικό, καθηλωτικό και αποκλειστικό περιβάλλον για να φιλοξενήσει πελάτες και να παρουσιάσει προϊόντα στο φόντο της ιστορίας της επωνυμίας σας», εξήγησε ο Rohit.

με έδρα το Ρατζαστάν YeppAR δίνει τη δυνατότητα σε επωνυμίες και εμπόρους λιανικής που κυμαίνονται από την κατασκευή, τα αυτοκίνητα, τη μόδα έως τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες εικονικών εκθεσιακών χώρων με ισχύ 360˚ για να δημιουργήσουν εμπνευσμένες τρισδιάστατες απομιμήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, οι οποίες είναι επίσης υψηλότερες μέσω φωτογραφιών, βίντεο και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης καναλιών. Δίνει στους αγοραστές τις εγκαταστάσεις προσαρμοσμένων δωματίων και φύλλων γραμμής για να σαρώσουν ολόκληρο τον εκθεσιακό χώρο ολιστικά, καθώς και να διαβάσουν τις μικρές λεπτομέρειες και τα ελκυστικά διαδραστικά εργαλεία και τα ακριβή αναλυτικά στοιχεία αιχμαλωτίζουν το κοινό πλήρως στην καθηλωτική εμπειρία του.

με έδρα τις ΗΠΑ Abeam Consulting είναι γνωστή για την παροχή άμεσων λύσεων εικονικού εκθεσιακού χώρου χρησιμοποιώντας προηγουμένως υπάρχοντα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα της εταιρείας, στον ιστότοπό της και σε άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας βίντεο. Εκτός από την υποστήριξη των πελατών της στην προβολή 360˚ των προϊόντων στα εικονικά καταστήματα και τη μεταφόρτωσή τους σε έναν ιστότοπο, η τεχνολογία VR εμφανίζει επίσης τα πραγματικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, όπως χρώμα, μέγεθος, μορφή, δίνοντας σε κάποιον την απόλυτη αίσθηση της εξερεύνησης τουβλάκια – καταστήματα και κονιάματα.