Δύο βιβλία διακοπών για την παραμονή των Χριστουγέννων

1

20 μεγάλα φορτηγά στη μέση των Χριστουγέννων του Mark Lee, εικονογράφηση του Kurt Cyrus

Έκδοση Candlewick

Twenty Big Trucks in the Middle of Christmas by Mark Lee: 9781536212532 |  PenguinRandomHouse.com: Βιβλία
Amazon.com: Twenty Big Trucks in the Middle of Christmas: 9781536212532: Lee, Mark, Cyrus, Kurt: Books

The Little Owl & the Big Tree: A Christmas Story του Jonah Winter, εικονογράφηση της Jeanette Winter

Έκδοση από την Beach Lane Books

The Little Owl & the Big Tree: A Christmas Story: Winter, Jonah, Winter, Jeanette: 9781665902137: Amazon.com: Books
The Little Owl & the Big Tree: A Christmas Story: Winter, Jonah, Winter, Jeanette: 9781665902137: Amazon.com: Books

Περίληψη: Ο Άγιος Βασίλης και ο διαβιβλιοθήκης μου έφεραν αυτά τα δύο γιορτινά βιβλία λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Σε 20 μεγάλα φορτηγά πριν από τα Χριστούγεννα, δύο αγόρια παρακολουθούν τις προετοιμασίες για τις διακοπές στην πόλη τους που απαιτούν –το μαντέψατε– είκοσι μεγάλα φορτηγά. Ένα ατύχημα που κρεμάει το αστέρι στην κορυφή του δέντρου εμπνέει τον οδηγό φορτηγού ντόνατ να βγάλει το ντόνατ από το φορτηγό του, να το διακοσμήσει με κόκκινα και πράσινα φώτα και να το χρησιμοποιήσει για να αντικαταστήσει το αστέρι. Όταν ο Άγιος Βασίλης φτάνει με ένα pickup, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η γιορτή!

Έχουμε δει τον Rockefeller την κουκουβάγια ήδη φέτος Η Χριστουγεννιάτικη Κουκουβάγια. Αυτή η εκδοχή της ιστορίας, από την ομάδα μητέρας και γιου του Winter, εστιάζει στην άγρια ​​κουκουβάγια: «Η κουκουβάγια δεν είχε όνομα – και φυσικά δεν είχε: Ήταν ένα άγριο ζώο». Οι άνθρωποι είναι απαραίτητοι για να τη βοηθήσουν όταν παγιδευτεί στο δέντρο που προορίζεται για το Rockefeller Center, αλλά μετά την παραμονή της στο κέντρο αποκατάστασης άγριας ζωής, είναι «πίσω στην άγρια ​​φύση, πίσω στα δέντρα, κάπου εκεί έξω κάτω από τα αστέρια». Ένα σημείωμα του συγγραφέα λέει λίγο περισσότερο την ιστορία. Και τα δύο βιβλία είναι 32 σελίδων και προτείνονται για ηλικίες 4-8 ετών.

Πλεονεκτήματα: Εδώ είναι δύο εικονογράφοι που πραγματικά θα πρέπει να λάβουν μεγαλύτερη αναγνώριση. Οι ρεαλιστικές εικόνες μηχανημάτων του Kurt Cyrus είναι πάντα δημοφιλείς στα παιδιά και η Jeanette Winter, η οποία είναι 82 ετών και έχει γράψει και εικονογραφήσει δεκάδες βιβλία, έχει ένα όμορφο στυλ λαϊκής τέχνης που είναι τέλειο για την ιστορία του Rockefeller.

Μειονεκτήματα: Μακάρι να μπορούσα να είχα πάρει αυτά τα βιβλία μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ώστε να τα είχα μοιραστεί με τα παιδιά πριν από τις διακοπές.

Schreibe einen Kommentar