Διπλό Σκάψιμο…Μια Παρέμβαση |  Καλώς ήρθατε στο Bare Mtn Farm!

Διπλό Σκάψιμο…Μια Παρέμβαση | Καλώς ήρθατε στο Bare Mtn Farm!

Oktober 21, 2022 0 Von admin

„Το έδαφος είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα και είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο ενός αγρότη. Η παραγωγική ικανότητα ενός αγρότη σχετίζεται άμεσα με την υγεία του εδάφους του. *Howard Warren Buffett*

Αυτές είναι μερικές πολύ δυνατές λέξεις και αυτές που παίρνουμε στο μυαλό μας εδώ στο Bare Mtn Farm. Μην κάνετε κακό, γαλουχήστε και προστατέψτε και δουλέψτε με το χώμα μην το πολεμάτε για να συμμορφωθείτε με τη θέλησή μας. Ωστόσο, μερικές φορές, παρά όλες τις θετικές προσπάθειές μας να τηρήσουμε αυτή τη φιλοσοφία, πρέπει να εφαρμοστεί ένα δραστικό μέτρο που μακροπρόθεσμα θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με την προσέγγισή μας στην ανθοφόρα καλλιέργεια.

Το πρόβλημά μας είναι στα στεγανά μας όπου η συμπίεση του εδάφους από δραστηριότητες που έγιναν χρόνια πριν χτιστούν τα σπίτια είχε δημιουργήσει ένα σκληρό ταψί που είναι περίπου 12 ίντσες κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Αυτό το σκληρό τηγάνι βρίσκεται κάτω από το βάθος των πιρουνιών μας για πλατύ πιρούνι και φτυάρι που συνήθως χρησιμοποιούμε για να χαλαρώσουμε το χώμα.

Ως δευτερεύουσα σημείωση? Ακόμη και με τη χρήση συμβατικής άροσης, αυτό το σκληρό τηγάνι είναι απρόσιτο από τα περισσότερα περιστροφικά μηχανήματα που συνήθως έχουν βάθος μόνο περίπου 8 ίντσες. Επίσης, η στρόφιγγα παίρνει το φυτόχωμα και το χτυπά σε λεπτά κομμάτια, μπορεί επίσης να αναμειχθεί λιγότερο γόνιμο υπέδαφος με το φυτόχωμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ανεξάρτητα από αυτό, η επαναλαμβανόμενη χρήση περιστρεφόμενων μηχανών θα σκοτώσει τελικά τους περισσότερους ωφέλιμους μύκητες και άλλη βιολογία στο έδαφος. Διαπιστώνουμε ότι το διπλό σκάψιμο των σειρών μας είναι η πιο ήπια μέθοδος και κάνει τη μικρότερη μακροπρόθεσμη βλάβη στο έδαφος μας. Θα έχει μια προσωρινή διαταραχή στους μύκητες και σε άλλη βιολογία, αλλά η βιολογία θα ανακάμψει και θα αποκατασταθεί μόλις αφεθεί να ξεκουραστεί με την επόμενη καλλιέργεια.

Τα Hoophouses είναι μια ειδική περίπτωση διαχείρισης όταν χρησιμοποιείται μη άροση γεωργίας. Η περιοχή είναι πολύτιμη ακίνητη περιουσία και οι πιο κερδοφόρες περιοχές μας για καλλιέργεια. Λόγω των γρήγορων εναλλαγών των καλλιεργειών στα στεφάνι μας, δεν είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε μια βιολογική μέθοδο όπως η καλλιέργειες και επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια μηχανική προσέγγιση. Δεν χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της διπλής εκσκαφής στα χωράφια μας, όπου χρησιμοποιείται βιολογική προσέγγιση καλυπτικής καλλιέργειας με χρήση ραπανάκι daikon για την καταπολέμηση της συμπύκνωσης.

Η επισκευή του εδάφους μας είναι το κλειδί για την υγεία του. Η αποτυχία επιδιόρθωσής του δημιουργεί μια σειρά από άλλα προβλήματα, όπως η διείσδυση άθλιου νερού, η κακή ανάπτυξη των ριζών και η επακόλουθη έλλειψη ζωηρότητας λουλουδιών/καλλιεργειών. Ως παράδειγμα κακής διείσδυσης νερού, εδώ είναι μια φωτογραφία του πώς το νερό της βροχής ανέβηκε σε αυτό το στεφάνι μετά από μια κανονική καταιγίδα όταν κατασκευάσαμε για πρώτη φορά αυτήν την κατασκευή.

Διπλό σκάψιμο

Τι σουπώδες χάος. Αυτή η τάφρο και ο διάτρητος σωλήνας έλυσαν το πρόβλημα γρήγορα, αλλά χρειαζόταν μια πιο μακροπρόθεσμη λύση. Διασπώντας αυτό το σκληρό δοχείο χώματος, το νερό δεσμεύεται και μπορεί να διεισδύσει στο υπέδαφος. Τα λουλούδια μας αναπτύσσουν βαθύτερες ρίζες και, αυτή η καλύτερη διαχείριση της υγρασίας βοηθά στην καλή βιολογία και παρέχει ένα καλό περιβάλλον για τους μύκητες, τα μικρόβια, τους γαιοσκώληκες και όλα τα άλλα τιτιβίσματα του εδάφους μας.

Βρισκόμαστε μόλις στα μισά του δρόμου από το διπλό σκάψιμο των 9 σειρών μας. Θα γίνει μόνο μία φορά και, στη συνέχεια, στο μέλλον θα χρησιμοποιούμε μόνο ένα πιρούνι φτυαρίσματος ή πλατύ πιρούνι για να σπάσουμε απαλά το χώμα. Θα χρησιμοποιήσουμε καλή διαχείριση των καλλιεργειών για να διατηρήσουμε όσα πετύχαμε με αυτή τη μακρά και φορολογική διαδικασία. Το μειονέκτημα στο διπλό σκάψιμο είναι ότι είναι μια μακρά διαδικασία και σκληρή για το σώμα. Ο χρόνος που αφιερώνεται σε μία σειρά ποδιών 100’x4′ είναι 20 ώρες. Έτσι, αυτό έχει δουλέψει στην εκτός σεζόν μόνο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προσφέρουμε α βίντεο της διαδικασίας του διπλού σκάψιμο στο κανάλι μας στο Youtube.

Αυτή ήταν και είναι μια απαραίτητη παρέμβαση στο χώμα μας. Και πάλι δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο στα πεδία και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε αυτό σε τακτική βάση. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στην τσάντα των μεθόδων μη άροσης για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας του εδάφους.

Γλυκός αρακάς

Στο τέλος, αν φροντίσουμε το χώμα μας, θα μας φροντίσει.

Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε τα βίντεό μας. Αν σας αρέσει αυτό που προσφέρουμε, γίνετε συνδρομητής στο δικό μας Το Youtube του Bare Mtn Κανάλι. Εάν θέλετε να κάνετε μια δωρεά για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές μας για κοινή χρήση, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα. Απλώς κάντε κλικ στην κάρτα με το λογότυπό μας στην κάτω δεξιά γωνία στο τέλος του βίντεο ή μεταβείτε στη σελίδα υποστήριξης εδώ στον ιστότοπό μας.

Μέχρι την επόμενη φορά….